Samo zdrowie na przednówku. Buraki i korzeń pietruszki z dodatkiem imbiru i octu balsamicznego zmiksowane na pyszny krem. Zainspirowana przepisem Olgi tym razem podałam zupę z
babka w formiePonoć Polacy jedzą najwięcej zup na świecie i wcale się temu nie dziwię, gdyż są one bardzo zdrowe i smaczne, a do tego bardzo łatwo je
Kuchcik gotujePrawdziwy, klasyczny rosół drobiowy jest łatwy do przygotowania, aczkolwiek wymaga od nas czasu i cierpliwości. Prawdziwy rosół należy gotować powoli, z dbałością o jakość użytych do
Kuchcik gotujeSycąca i bardzo pożywna zupa meksykańska z pulpetami jest daniem jednogarnkowym. Przygotowanie jej nie wymaga od nas zbyt dużo wysiłku. Zupa jest dość pikantna, dlatego po
Kuchcik gotujePolecam szybką warzywną zupkę z serkiem topionym. Wiosenną już można by rzec ;-) Składniki: 3 szt. marchewki 1 szt.pietruszki 0,5 szt. selera
potrawyregionalneKrótki urlop szybko się skończył. Jakoś trudno mi się ostatnio zabrać za gotowanie. Tak więc i dzisiaj coś prostego i szybkiego do przygotowania. Można jeść
Polska ZupaMoja pierwsza zupa-krem. Wyrazisty smak, delikatna konsystencja, zagęszczona ryżem. Bardzo szybka w przygotowaniu! Pomysł kiełkował w głowie odkąd pojawił się ten konkurs kreatywny, o którym już pisałam. Bardzo chciałam przyrządzić mimo, że nie jest to potrawa wyszukana. W trakcie przygotowywania modyfikowałam swoją pierwotną wersję nabazgraną na karteczce - chyba na plus, bo efekt jest wyśmienity! Taka zupa nadaje się
Kolorowy PrzepisownikChłodnik powstał na szybko i był trochę eksperymentalny, bo do tej pory nigdy go nie robiłam z ogórka. Myślę, że eksperyment się udał, ale
Kulinarne przygody GatityKoreańska zupa ogórkowa na zimno to prosta i bardzo szybka potrawa bez gotowania. Odświeżające soczyste ogórki, chrupiąca papryka i słodkie pomidorki w przyjemnie kwaśnej i zimnej zalewie. Jednym słowem – idealny i ekspresowy w przygotowaniu chłodnik na upały. Smakowicie i skutecznie chłodzi! Polecam Składniki: 340 g świeżych ogórków dobrze schłodzonych 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego (lub sosu(...)opcjonalnie) Wykonanie: Dobrze schłodzone ogórki myjemy i osuszamy. Możemy je albo obrać, albo nie obierać albo obrać tylko troszkę Ja lubię trzecią opcję – dodaje troszkę więcej koloru do zupy Dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojoną umytą zieloną cebulkę i kilka plasterków papryki czerwonej. Wsypujemy sól, cukier, sos sojowy i ocet ryżowy. Całość mieszamy, zalewamy wodą, dodajemy kostki lodu i pokrojone
Lamarida.plpewno znane są wam gołąbki bez zawijania, ale ta zupa niekoniecznie cieszy się podobną popularnością... nieprawidłowo! Jest szybka, wbrew pozorom nie jest po prostu kapuśniakiem z mięsem mielonym i potrafi zaskoczyć. Naprawdę polecam. :) 500g mięsa mielonego z łopatki ok. 300g białej kapusty 1 saszetka białego ryżu (ok. 100g) 2 marchewki 1 średni seler 3 pietruszki 1 duża cebula olej(...)miseczce na bok. Kapustę kroimy w kwadraciki i wrzucamy do wywaru. Wkładamy do niego także torebkę ryżu. Gotujemy wszystko do miękkości, po czym ryż wysypujemy z torebki do zupy. Umieszczamy w garnku także starte wcześniej, ugotowane warzywa. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i szklimy na nim posiekaną cebulę. Gdy będzie gotowa, wkładamy do niej mięso mielone, które traktujemy nieco
Kuchenna Kontrrewolucyagrzybków. Smakuje wtedy o wiele lepiej i nabiera ciemniejszego koloru . Wywaru, powstałego z gotowania kapusty, nie wylewaj. Możesz go wypić lub wykorzystać do zupy. Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 10 min Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Składniki 400 g kiszonej kapusty 800 ml zimnej wody parę suszonych grzybków - opcjonalnie Przygotowanie
Szybko SzybkowarWywar na żeberkach wołowych - niezastąpiona baza wielu wspaniałych zup kuchni polskiej. Wywar wzbogaciłam kostkami ogonowymi oraz wędzonymi żeberkami wieprzowymi. Ty oczywiście możesz zrobić wywar tylko na żeberkach wołowych. Do dzieła! Inne, aromatyczne wywary na blogu: wywar warzywny wywar drobiowy szybki wywar drobiowy wywar na żeberkach wieprzowych wywar wołowy Wywar na żeberkach wołowych. Składniki (Porcji(...)łodygi świeżej zielonej pietruszki 2 l 500 ml wody Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 20 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . Uwaga: Jeśli zamierzasz wykorzystać warzywa z wywaru, np. do zupy, koniecznie zobacz uwagi pod przepisem. umieść żeberka, kostki oraz wędzonkę w szybkowarze i zalej zimną wodą zagotuj wodę
Szybko SzybkowarWywar na żeberkach wołowych - niezastąpiona baza wielu wspaniałych zup kuchni polskiej. Wywar wzbogaciłam kostkami ogonowymi oraz wędzonymi żeberkami wieprzowymi. Ty oczywiście możesz zrobić wywar tylko na żeberkach wołowych. Do dzieła! Inne, aromatyczne wywary na blogu: wywar warzywny wywar drobiowy szybki wywar drobiowy wywar na żeberkach wieprzowych wywar wołowy Wywar na żeberkach wołowych. Składniki (Porcji(...)łodygi świeżej zielonej pietruszki 2 l 500 ml wody Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 20 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . Uwaga: Jeśli zamierzasz wykorzystać warzywa z wywaru, np. do zupy, koniecznie zobacz uwagi pod przepisem. umieść żeberka, kostki oraz wędzonkę w szybkowarze i zalej zimną wodą zagotuj wodę
Szybko SzybkowarPrzepis na tę zupę pochodzi z książki "Zupy świata" Danuty i Henryka Dębskich z roku 1987. Czemu zupa ma francuską nazwę nie znalazłam nigdzie
Moje Małe CzarowaniePyszna, aromatyczna, prosta zupa krem, która zachwyci Wasze podniebienia. Niewiele składników, szybkie wykonanie. Czego trzeba chcieć więcej? Chyba tylko tego, aby poczuć jej smak. Dodatek smażonej kiełbasy podwawelskiej wspaniale podkręca jej smak. Potrzebujemy: 50 g cebuli 20 g oleju kokosowego 450 g obranych ziemniaków 150 g pora 100 g korzenia pietruszki 600 ml wody 2 łyżeczki pasty bulionowej warzywnej(...)zalewamy połową wody, dodajemy pastę bulionową i gotujemy przez 30 minut co jakiś czas mieszając. Na tym etapie dodajemy jogurt naturalny oraz świeżą pietruszkę, jeśli takiej dodajecie i blendujemy zupę na krem. W razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy resztę wody, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na suchej patelni z obu stron. Instrukcja
MamaOskarka