szybka zupa - 3347 przepisów (strona:79/224)

Zupa z jarmużem 99

dość, że smaczna, to jeszcze szybka i prosta w wykonaniu. Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 4 ziemniaki 2 udka kurczaka wędzonego 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1/2 słoika jarmużu konserwowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie Warzywa obieramy, kroimy tak, jak lubimy. U nas zawsze różne struktury. Ziemniaki obieramy(...)wodą ( 1,5 l ), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i ½ łyżeczki soli. Gotujemy 20 min, następnie dodajemy jarmuż. Po 5 min dodajemy zahartowaną śmietanę, wymieszaną z mąką. Dokładnie łączymy. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Zupa krem ze szparagów –z tahiną i cytryną 192

szparagi i kawałki cytrynowej skórki, otaczamy w tłuszczu i podsmażamy razem 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając.   Całość zalewamy gorącym rosołem, szybko zwiększamy gaz żeby doprowadzić do wrzenia. Zmniejszamy na minimum i gotujemy zupę pod przykryciem, do miękkości szparagów – 12-15 minut. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. Przestudzoną zawartość rondla przelewamy do blendera kielichowego, dodajemy

Karo in the Kitchen
Rozgrzewająca zupa z dyni i soczewicy 147

Dynia nierozerwalnie kojarzy mi się z jesienią. Wspaniale wygląda jako ozdoba, a jeszcze lepiej smakuje. W postaci zupy pozwala zapomnieć o deszczu i zimnie za oknem, gdyż szybko rozgrzewa od stóp do głów. Ponadto, dodatek imbiru oraz curry wzmacnia odporność i pozwala się uchronić nasz organizm przed atakiem drobnoustrojów. Dlaczego warto? Dynia jest rośliną jednoroczną pochodzącą z Ameryki(...)Całość gotuj 10 min. Po tym czasie dodaj passatę, przyprawy i wymieszaj. Gotuj, dopóki wszystkie warzywa zmiękną. Zblenduj całość na gładki krem. Na samym końcu dodaj sok z cytryny. Zupę możesz podawać z nasionami dyni lub słonecznika. Smacznego! A Wy, jakie macie sposoby na rozgrzanie się w te zimne dni? Piszcie w komentarzach. Na naszym  Instagramie  znajdziesz nasze

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Placuszki bananowo-kokosowe 262

strony) OPIS PRODUKTU Wypracowanie odpowiednich nawyków żywieniowych nigdy nie było tak łatwe, jak z rewelacyjnym Russell Hobbs NutriBoost. Dzięki temu urządzeniu, robienie koktajli, zup, sosów i pełnych składników odżywczych soków jest łatwe i szybkie, a równocześnie pozwala zachować wszystkie witaminy obecne w użytych składnikach. Dostarczanie organizmowi odpowiednich składników odżywczych każdego dnia może poprawić stan zdrowia, wygląd i samopoczucie. NutriBoost jest(...)mycia w zmywarce LINK DO PRODUKTU:  KLIK MOJA OPINIA: Blender Nutri Boost spisał się świetnie! Przyrządzałam w nim już kilkanaście różnych smakowitych deserów, w tym koktajli, musów, zup-kremów, a urządzenie wygląda jak nowe. Blender jest niewielki, dzięki czemu mieści się w mojej małej kuchni bez problemu. Jest wygodny i bardzo prosty w obsłudze. Potrawy przyrządza się błyskawicznie. Teraz

Tetiisheri
Nowe jesienne menu - Stekówka - steki i burgery 148

jesienne propozycje, a nawet owoce cytrusowe, które niemal przywołują na myśl zbliżające się wielkimi krokami święta. 😉 Czego możecie spróbować? Oto szybki przegląd pyszności: 👉 Krem szczawiowy z jajkiem Nie wiem jak Michał (szef kuchni) to robi, ale jego zupy kremy mają idealną konsystencję i gęstość - są po prostu w punkt. Nie za gęste, nie za rzadkie, a do tego

Cooking Monster
Proste jest smaczne 170

wersji patisonowej w tym poście . Tym razem jednak głównym składnikiem była dynia piżmowa, a poza gałką muszkatołową dodałam też imbir. Szybkie, proste, smaczne i rozgrzewające danie. Dla takich zabieganych bid jak ja. Tak wyglądała zanim została zupą A mnie dodatkowo urzekła  dziś prostota muzyczna. Podobno dziewczyna jest nasza, podejrzewam że bardzo młoda, ale jak pięknie jesiennie śpiewa:) *znów przepraszam

les mirabelles
Zupa krem z kabaczkiem. 221

naszym odżywianiu nieco się zmieniła .Nie jest już przysposobieniem żołądka do przyjęcia innych pokarmów ,lecz coraz częściej osobnym daniem ,które chcemy zjeść szybko ,bo umieramy z głodu. Niestety wynika to z przemian społeczno-ekonomicznych. Dzisiaj prezentowana zupa-krem może być preludium do dalszego posiłku ,ale może stanowić drobny posiłek .Zupka jest delikatna ,ale treściwa ,rozgrzewająca i niskokaloryczna. Zwolennicy zaciąganych

Kulinarny karnet Christophera
Zupa z boczniaków 125

Rozgrzewająca zupa idealna na jesienno-zimowe dni. Przygotowuje się ją bardzo szybko ,smakuje wyśmienicie.   Składniki 250 g boczniaków puszka krojonych pomidorów z zalewą 2 marchewki pietruszka mały seler 4 średniej wielkości ziemniaki cebula łyżka masła 1,25 ml bulionu warzywnego ziele angielskie liść laurowy natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Marchewki ,pietruszkę ,seler ,cebulę i ziemniaki pokroiłem w kostkę(...)podsmażyłem na maśle zalałem bulionem. Dodałem ziele angielskie ,liść laurowy ,sól ,pieprz ,doprowadziłem do wrzenia i dodałem pomidory wraz z zalewą. Grzyby opłukałem ,pokroiłem w kostkę i dodałem do zupy. Gotowałem do miękkości warzyw ,doprawiłem do smaku pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
SZYBKIE BAGIETKI Z SAMOPSZY I PŁASKURKI 174

Kolejne z naszych ulubionych, szybkich bagietek. Tym razem upiekłam je na mąkach z samopszy i płaskurki. Jeszcze pyszniejsze i zdrowsze od poprzednich. Najlepsze oczywiście na świeżo, choć i na drugi dzień nic nie brakuje... U nas najczęściej bywają jako dodatek do zup typu grochówka , fasolówka ,  grochówko-fasolówka lub po prostu piekę je na szybko na kolację do maczania

Smaczne Zdrowe
Zupa truskawkowa z domowym makaronem 172

pewnością każdy z Was ma swoje ulubione dania z dzieciństwa, które pamięta przygotowywane przez mamę lub babcię. Zupa truskawkowa jest takim moim daniem z lat dziecięcych. Przygotowywana na szybko w sezonie truskawkowym to moja ulubiona potrawa, zaraz obok przepysznych kanapek z truskawkami. Oczywiście możemy ją również przygotować z mrożonych truskawek poza sezonem. Zazwyczaj gotuje ją z kupnym makaronem(...)próbowania Ilość: 2 porcje Czas przygotowania: 40 minut Składniki: Makaron pełnoziarnisty: – 100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej – 1 jajko – 1 łyżka oliwy – szczypta soli – woda (opcjonalnie) Zupa truskawkowa: – 600g truskawek – 25g cukru – 1 czubata łyżka śmietany 12% Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki na makaron umieszczamy w misie i dokładnie wyrabiamy. Jeżeli ciasto jest

Podwójnaporcja
Zupa z pieczonego kurczaka. 236

kurczaka pieczonego na tymianku lub  pieczonych ćwiartek z kurczaka . Jest pyszna, kremowa, świetnie się prezentuje i świetnie smakuje. Jest szybka w przygotowaniu, niedroga, ale przede wszystkim naprawdę smaczna. Polecam! Składniki na zupę z pieczonego kurczaka 1 udko lub filet z kurczaka 1 marchewka kilka różyczek ugotowanego brokuła pół filiżanki drobnego makaronu 1 łyżka mąki 125 ml śmietany słodkiej

Rozpustne gotowanie
Zupa pomidorowo - ogórkowa 128

Jak połączymy dwa największe klasyki w zupach czyli pomidorową i ogórkową to wyjdzie zupa o niesamowitym smaku i aromacie i nie będziecie mogli przestać ją jeść

Moje Małe Czarowanie
Azjatycka zupa warzywna 186

razem propozycja nieskomplikowanej i nie wymagającej wiele czasu na przyrządzenie zupy o dość egzotycznym smaku. Sprawdzi się doskonale zarówno jako dość szybki obiad, jak i lekka kolacja o każdej porze roku. W celu zdobycia składników konieczna będzie zapewne wizyta w dziale „azjatyckim” jakiegoś w miarę sensownego marketu, ale nie ma wśród nich wyjątkowych i niespotykanych u nas pozycji. Nieco(...)warto natomiast nie rezygnować z mało w Polsce popularnego, ale dość łatwo dostępnego oleju arachidowego, choć w ostateczności możemy zamiast niego użyć oliwy lub nawet neutralnego smakowo oleju rzepakowego. Zupę możemy podać prosto z garnka bez specjalnych dodatków, ale wg oryginalnego przepisu, na którym bazuje nasza wersja, powinniśmy ją jeszcze uzupełnić ryżem (najlepiej jaśminowym) oraz gotowanym jajkiem. I zróbmy

Kulinarna Pokusa
Azjatycka zupa warzywna 269

razem propozycja nieskomplikowanej i nie wymagającej wiele czasu na przyrządzenie zupy o dość egzotycznym smaku. Sprawdzi się doskonale zarówno jako dość szybki obiad, jak i lekka kolacja o każdej porze roku. W celu zdobycia składników konieczna będzie zapewne wizyta w dziale „azjatyckim” jakiegoś w miarę sensownego marketu, ale nie ma wśród nich wyjątkowych i niespotykanych u nas pozycji. Nieco(...)warto natomiast nie rezygnować z mało w Polsce popularnego, ale dość łatwo dostępnego oleju arachidowego, choć w ostateczności możemy zamiast niego użyć oliwy lub nawet neutralnego smakowo oleju rzepakowego. Zupę możemy podać prosto z garnka bez specjalnych dodatków, ale wg oryginalnego przepisu, na którym bazuje nasza wersja, powinniśmy ją jeszcze uzupełnić ryżem (najlepiej jaśminowym) oraz gotowanym jajkiem. I zróbmy

Kulinarna Pokusa
Zupa botwinka 2725

rosół. Ja z reguły gotuję większą ilość bulionu lub rosołu i mrożę go w pojemnikach na zapas, by później, w razie potrzeby użyć go jako bazę do sosów i zup. Marchewkę, seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić na gotujący się bulion i gotować przez ok. 10 minut (jeśli mamy do dyspozycji młode warzywa(...)Dodać do wywaru i gotować na małym ogniu do miękkości przez kilka minut. Przygotować zasmażkę: masło rozpuścić na patelni i dodać mąkę pszenną, szybko mieszając, a gdy mąka się zarumieni dodać 2-3 łyżki zupy i ponownie wymieszać. Następnie wlać zasmażkę do zupy i ją dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić botwinkę sokiem z cytryny. Podawać z dowolnymi dodatkami

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania