daniami żebym nie musiała całymi godzinami stać przy kuchni. Na deser podczas wieczoru wigilijnego albo w czasie świąt podam na pewno zupę migdałową. Wszyscy uwielbiamy migdały więc na pewno będzie mile widziana. Poza tym jest prosta i szybka do przygotowania. Szczególnie kiedy mam pod ręką blender kielichowy , w którym można dokładnie zblendować migdały. Jeśli jeszcze nigdy nie jedliście takiej(...)zupy to koniecznie musicie jej spróbować! Kremowa zupa migdałowa jest pysznym daniem i można podać ją także na wigilijny stół ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzabardzo szybkie, proste i smaczne danie do przygotowania, jeśli mamy pod ręką do wykorzystania jakąś mieszankę warzywną. Ja użyłam akurat takiej na zupę jarzynową, ale ty możesz wykorzystać taką, jaką masz pod ręką. Jeśli będziesz używać tylko kalafiora lub brokułów proponuję je dołożyć do mięsa po ok.25-30 min. pieczenia. Składniki: 300 g schabu Sól Pieprz cytrynowy Papryka słodka mielona(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Schabowy zapiekany z warzywami (na szybko) To bardzo szybkie, proste i smaczne danie do przygotowania, jeśli mamy pod ręką do wykorzystania jakąś mieszankę warzywną. Ja użyłam akurat takiej na zupę jarzynową, ale ty możesz wykorzystać taką, jaką masz pod ręką. Jeśli będziesz używać tylko kalafiora lub brokułów
Przepisy BabciPyszna, pożywna i aromatyczna zupa na moim talerzu wylądowała. Polecam także i Tobie taką fasolówkę, będzie znakomitym obiadem w listopadowy pochmurny dzień. Dodałam tutaj świeżą fasolę
Moje Małe CzarowaniePrzepis pochodzi z książki z 1987 roku "Zupy świata" Danuty i Henryka Dębskich. Nie pytajcie mnie dlaczego nazywa się saski bo nie wiem, nigdzie
Moje Małe CzarowaniePyszna zupa na chłodne dni z czekoladowymi kokardkami. Wygląda ślicznie i jest szybka w przygotowaniu, a do tego jest swoistą bombą witaminową. Jest doskonała dla większych i mniejszych łasuchów, Do dzieła, gotujemy :) Składniki: (na 2-3 porcje) Farfalle czekoladowe: 250 g mąki żytniej 2 jajka pół łyżki oliwy z oliwek odrobina soli 30-40 g gorzkiej czekolady marki Goplana(...)mleka Gotowanie: pół litra wody mała szczypta soli 2 łyżki brązowego cukru- opcjonalnie białego Zupa truskawkowa: pół kilograma świeżych, dojrzałych, słodkich truskawek np. odmiana Zenga 220 ml gęstego jogurtu naturalnego Dodatkowo potrzebne będą: blender bądź blender ręczny misa o wysokich ściankach garnuszek do gotowania makaronu łyżka do wyjmowania makaronu Dekoracja: kleksy z jogurtu naturalnego gęstego plasterki truskawki wiórki czekolady gorzkiej
KreatywnePinyobiad był schabowy :D Jednak to było drugie danie. Na pierwsze podałam zupę z soczewicy na winie. Troszkę odmieniłam sztywne niedzielne menu. Jeśli ktoś lubi soczewicę szczerze polecam. Zupa jest rozgrzewająca i syta. Rozgrzewająca niekoniecznie z powodu obecności wina :D Proporcje zmieniałam jak tylko zaczęłam częściej ją robić. Składniki: * 15 dkg soczewicy zielonej * 15 dkg boczku parzonego * 1 marchew(...)odparowały. Dodałam wszystko do zaczynającej wrzeć soczewicy. Chwilkę razem się pogotowało i odstawiłam na kilka minut, by całość ładnie naszła smakiem. Moczona soczewica dość szybko się gotuje, więc trzeba uwijać się z siekaniem, duszeniem. Zupę podawałam posypaną natką pietruszki. A tu kawałeczek mojego ogrodu. Truskawki już pięknie rosną, maliny też :) Po prawo widać fragment ziemi pod sadzonki
Pieprzyć z Fantazjąstraganach króluje on- zielony brokuł. Pamiętajcie , że brokuł ma właściwości przeciwnowotworowe i leczy raka piersi. Stąd zapobiegawczo od czasu do czasu powinniśmy sobie taką zupę zrobić. Ja jem ją na pewno raz w tygodniu. Szybko się robi i można ją trzymać w lodówce nawet kilka dni. Składniki 2 piękne brokuły szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 duże jabłko- doda świeżości(...)szczyptę gałki muszkatołowej. Dodaj kaszy jaglanej, gotuj jeszcze 5 minut. Wrzuć wszystko do blendera o dużej mocy i zmiksuj na gładki krem. Ziarna upraż na gorącej i suchej patelni. Zupę podawaj z uprażonymi ziarnami. Serwuj na noc jeśli chcesz się odprężyć, gdyż takie działanie ma właśnie gałka muszkatołowa. Idealna zupa dla osób zestresowanych i przemęczonych. Jest łatwa w przygotowaniu
Z Kuchni Do Kuchnioczyszczonego przemiału pszenicy.Zawiera wiele mikroelementów potrzebnych do funkcjonowania naszego organizmu i dlatego jest ona polecana niemowlętom.Ma biały kolor i drobne ziarenka . :)Szybko się ją przyrządza .Można ją podawać w formie kleiku dla rekonwalescentów,zup,lub deserów.Aby ja przyrządzić należy wsypać odpowiednią ilość kaszy do wrzącego np.mleka i gotować 3-5 min.Zalecane proporcje to: płynna- 1 łyżeczka kaszy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiznów mamy piątek, ale ten czas szybko leci... Pogoda dziś dopisywała, choć z rana był mróz, przez to słoneczko pięknie świeciło. W zacisznym miejscu było tak cieplutko, że można by było pokusić się o krótki rękawek :). Jak już niektórzy stali czytelnicy mojego bloga zauważyli sporo jest u mnie przepisów na zupy - krem, ale to przez to, że je uwielbiam
Zakątek rozkoszy kulinarnychdość, że smaczna, to jeszcze szybka i prosta w wykonaniu. Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 4 ziemniaki 2 udka kurczaka wędzonego 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1/2 słoika jarmużu konserwowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie Warzywa obieramy, kroimy tak, jak lubimy. U nas zawsze różne struktury. Ziemniaki obieramy(...)wodą ( 1,5 l ), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i ½ łyżeczki soli. Gotujemy 20 min, następnie dodajemy jarmuż. Po 5 min dodajemy zahartowaną śmietanę, wymieszaną z mąką. Dokładnie łączymy. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G Kitchenszparagi i kawałki cytrynowej skórki, otaczamy w tłuszczu i podsmażamy razem 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając. Całość zalewamy gorącym rosołem, szybko zwiększamy gaz żeby doprowadzić do wrzenia. Zmniejszamy na minimum i gotujemy zupę pod przykryciem, do miękkości szparagów – 12-15 minut. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. Przestudzoną zawartość rondla przelewamy do blendera kielichowego, dodajemy
Karo in the KitchenDynia nierozerwalnie kojarzy mi się z jesienią. Wspaniale wygląda jako ozdoba, a jeszcze lepiej smakuje. W postaci zupy pozwala zapomnieć o deszczu i zimnie za oknem, gdyż szybko rozgrzewa od stóp do głów. Ponadto, dodatek imbiru oraz curry wzmacnia odporność i pozwala się uchronić nasz organizm przed atakiem drobnoustrojów. Dlaczego warto? Dynia jest rośliną jednoroczną pochodzącą z Ameryki(...)Całość gotuj 10 min. Po tym czasie dodaj passatę, przyprawy i wymieszaj. Gotuj, dopóki wszystkie warzywa zmiękną. Zblenduj całość na gładki krem. Na samym końcu dodaj sok z cytryny. Zupę możesz podawać z nasionami dyni lub słonecznika. Smacznego! A Wy, jakie macie sposoby na rozgrzanie się w te zimne dni? Piszcie w komentarzach. Na naszym Instagramie znajdziesz nasze
Ekocozy | Naturalnie na co dzieństrony) OPIS PRODUKTU Wypracowanie odpowiednich nawyków żywieniowych nigdy nie było tak łatwe, jak z rewelacyjnym Russell Hobbs NutriBoost. Dzięki temu urządzeniu, robienie koktajli, zup, sosów i pełnych składników odżywczych soków jest łatwe i szybkie, a równocześnie pozwala zachować wszystkie witaminy obecne w użytych składnikach. Dostarczanie organizmowi odpowiednich składników odżywczych każdego dnia może poprawić stan zdrowia, wygląd i samopoczucie. NutriBoost jest(...)mycia w zmywarce LINK DO PRODUKTU: KLIK MOJA OPINIA: Blender Nutri Boost spisał się świetnie! Przyrządzałam w nim już kilkanaście różnych smakowitych deserów, w tym koktajli, musów, zup-kremów, a urządzenie wygląda jak nowe. Blender jest niewielki, dzięki czemu mieści się w mojej małej kuchni bez problemu. Jest wygodny i bardzo prosty w obsłudze. Potrawy przyrządza się błyskawicznie. Teraz
Tetiisherijesienne propozycje, a nawet owoce cytrusowe, które niemal przywołują na myśl zbliżające się wielkimi krokami święta. 😉 Czego możecie spróbować? Oto szybki przegląd pyszności: 👉 Krem szczawiowy z jajkiem Nie wiem jak Michał (szef kuchni) to robi, ale jego zupy kremy mają idealną konsystencję i gęstość - są po prostu w punkt. Nie za gęste, nie za rzadkie, a do tego
Cooking Monsterwersji patisonowej w tym poście . Tym razem jednak głównym składnikiem była dynia piżmowa, a poza gałką muszkatołową dodałam też imbir. Szybkie, proste, smaczne i rozgrzewające danie. Dla takich zabieganych bid jak ja. Tak wyglądała zanim została zupą A mnie dodatkowo urzekła dziś prostota muzyczna. Podobno dziewczyna jest nasza, podejrzewam że bardzo młoda, ale jak pięknie jesiennie śpiewa:) *znów przepraszam
les mirabelles