Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę

Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę

Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę

Z dynią na zimę jest pewien problem. Jej przetwory dość szybko się psują, a ochota na jedzenie placków, zup czy ciast z dodatkiem dyni jest , przynajmniej u nas, przez cały rok. Co zatem zrobić, aby potrawami z dyni cieszyć się na okrągło? Rozwiązaniem jest puree z dyni, zwane również musem jak i przecierem z dyni. Dynia zamieniona na puree nie zajmuje tyle miejsca i jest prosta do przechowywania w zamrażarce. Jeśli najdzie nas ochota na dynię, wystarczy wyjąć z zamrażarki torebkę z dyniowym puree i poczekać aż si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, puree, placki, ciasto, przetwory, pierogi przepis, pierogi, zupa, puree dyniowe, do pracy, deser, jabłka, dania obiadowe, desery, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jabłka prażone, szybka zupa, szybkie ciasto, placki z jabłkami, ciasta z jabłkami, fajne ciasta, ciasta z masa, proste ciasto, prosta zupa, proste i szybkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, jabłka pieczone

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.