dokładnie mieszamy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną oraz suszoną bazylią i oregano *** *** Zupę podajemy posypaną startym żółtym serem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ZUPA BOLOŃSKA PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zupa pizza pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempomidorami i fasolą cannellini. Jak Wam już kiedyś pisałam, owoce morza są domeną mojego Męża, dlatego zaprosiłam go do pomocy przy gotowaniu (szczególnie czyszczeniu morskich żyjątek).Zupa jest prosta i dość szybka w przygotowaniu. Polecam ją jako propozycję na Wigilię dla nie-tradycjonalistów, a także na co dzień wszystkim miłośnikom owoców morza. Myślę, że na Sylwestra też będzie(...)znalazł. Zupa rybna w stylu włoskimmoja inspiracjana 4-6 porcjiczas przygotowania: 40 min.Składniki:cebula, pokrojona na plasterki3 ząbki czosnku, posiekane3 łodygi selera naciowego, pokrojone na plasterki1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę1 l. passaty pomidorowej, domowej lub ze sklepu1 suszone pepperoncino, lub łyżeczka płatków chilli2 listki lauroweszklanka bulionu rybnego, warzywnego lub wody (mój bulion ugotowałam na jarzynach i pancerzykach
Chilli Czosnek i OliwaProsta i smaczna, przy czym szybka do przygotowania. Poczęstowała mnie tą zupą kuzynka Iza. Nie mogłam jej nie zrobić w domu. Można ją zrobić z zamkniętymi oczami, proporcje składników za każdym razem mogą być inne. Raz dodam więcej pora, raz dodam więcej marchewki, ale smak serka topionego pozostaje. Tak jak wcześniej napisałam proporcje składników mogą być różne, zależy
Salonik smakówPyszna i szybka zupka pieczarkowa z dodatkiem sera pleśniowego. Ja za tym serem nie przepadam ale mężuś lubi więc zupka powstała specjalnie dla niego a ja zjadłam porcję bez sera. składniki: 300 g pieczarek 1 l bulionu 100 g sera pleśniowego, u mnie z błękitną pleśnią masło do smażenia 100 ml śmietanki 30 % sól,pieprz natka pietruszki(...)posypania Pieczarki, najlepiej małe sztuki pokroić w plasterki. Następnie pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle. Potem zalać bulionem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować ok 10 minut. Do zupy dodać słodką śmietankę. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wywaru z zupy i zagęścić zupę. Ser pleśniowy pokruszyć lub zetrzeć na tarce, dodać do zupy i wymieszać lub posypać nim zupę
Monia miesza i gotujeKolejna, ciekawe która, wariacja na temat zupy dyniowej, która nie musi być nudna i zawsze smakować tak samo. Uwielbiam kombinować z odmianami dyni, które dają
Szybko Tanio SmacznieSkładniki: - 3 puszki groszku konserwowego - 3 szklanki wody - 1 duży ząbek czosnku - 1 kostka warzywna - kubek śmietany 12% - pieprz, gałka muszkatołowa - groszek ptysiowy / grzanki / migdały Przygotowanie naszej zupy jest banalnie proste i szybkie - najpierw do garnka wlewamy cały nasz groszek, oczywiście razem z zalewą, następnie wciskamy do niego ząbek czosnku i całość na zimno blendujemy. Oczywiście można blendować dopiero
Kulinarne zapędy Kokosajuż jako mała dziewczynka zawsze powtarzałam, że ulubioną moją zupą jest "zupka czerwona":) Barszcz był przygotowywany różnie, z mięsem, bez niego, z warzywami, z ziemniaczkami, ale smak pozostawał zawsze ten sam, lekko kwaśny, lekko słodki, przepyszny. Dziś wersja bezmięsna, taką jaką uwielbiam najbardziej, z tłuczonymi ziemniaczkami i koperkiem. Szybko, tanio i przepysznie. A buraki z własnego ogródka(...)czasie wlewamy ocet i gotujemy kolejne 15 min. Po tym czasie garnek odstawiamy na godzinę, aby barszcz nabrał intensywnego koloru i smaku. Na koniec wlewamy zahartowaną gorącą zupą śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki tłuczemy z odrobiną masła oraz mleka, wykładamy porcję ziemniaków na talerz, posypujemy świeżym koperkiem i wlewamy barszcz. Smacznego
na moim stole...Szybki kapuśniak, bez wielkich wymagań. Przepis z "Kuchni Polskiej ", z 1982 r.składniki300 g ziemniaków400 - 500 g kiszonej kapusty80 g boczku wędzonego1 cebula1,5 l wody1 ząbek czosnku1 liść laurowykostki bulionowesólpieprzprzygotowanieZiemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę . Zalać litrem wody , dodać kostki bulionowe ( wg smaku) gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę ,cebulę obrać i drobno posiekać(...)przykryciem ok 10 minut. Po tym czasie do garnka dodać ugotowane ziemniaki razem z bulionem w którym się gotowały. Uzupełnić wodą tak, aby uzyskać dobrą dla nas gęstość zupy, gotować wszystko jeszcze ok 5 minut. Pod koniec gotowania dodać czosnek roztarty z solą , zupę doprawić solą i pieprzem, podawać. Smacznego
Stare Garydzięki czemu mogę po jakimś czasie przyrządzić z niej np. zupę krem, której przepis znajdziesz powyżej. Gotowa porcja dyni w kawałkach do zamrożenia. Mój sposób na szybki obiad to również zawekowanie gotowej zupy (tak jak widać na zdjęciu zupa krem z dyni)lub zapakowaniu jej do termicznego pudełeczka do pracy i po paru dniach mam błyskawiczny obiad
MintTasteZupa pełna witamin którą powinniśmy częściej spożywać, ale cóż widocznie nie wszyscy za nią przepadają Jest szybką w przygotowaniu i bardzo smaczną Zupa krem z jarmużu SKŁADNIKI: liści jarmużu - 350 g pietruszka - 1 szt marchewka - 2 szt seler -kawałek por - kawałek czosnek - 3 ząbki liść laurowy ziele angielskie- 3 ziarenka sól i pieprz ziemniaki -3 szt woda
Kuchnia Danusimuszę z tym żyć " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Więcej dla mnie ! Zupa jest bardzo , ale to bardzo prosta i szybka w wykonaniu , nie ma problemu z odgrzewaniem , też się dobrze sprawdza drugiego dnia , nawet smak jest jeszcze lepszy . Polecam wszystkim zupojadom , takim jak ja " class(...)parę listków kolendry Cebulę, chilli , marchew i ziemniaki , obieramy , kroimy , podsmażamy na klarowanym maśle z wszystkimi przyprawami , tak , żeby złapały złoty kolor, ale absolutnie nie mogą się przypalić bo zupa będzie gorzka . Zalewamy wodą , dodajemy kostki rosołowe , czerwoną soczewicę i pomidory z puszki . Gotujemy do momentu , aż soczewica , zacznie się rozpadać . Blendujemy na gładki krem i ewentualnie doprawiamy solą
Ogrodnik w podróżykońce i ścinając skórę przy pomocy obieraka do warzyw. Zupa, dzięki dodatkowi pasty curry, jest przyjemnie pikantna. Czosnek najlepiej dodać pod koniec smażenia cebuli. Dodany zbyt szybko, może się przypalić i nadać zupie gorzki smak. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml. Źródło przepisu: Host The Toast
Gospodyni Miejskagodziny 17.00 możecie zjeść pyszną i sycącą zupę np. z ananasa i z rozmarynem, rozgrzewającą meksykańską albo tradycyjną ogórkową z koperkiem. Nie uciekajcie za szybko, ponieważ po 17 zmienia się Zupa w Las. Na ścianach pojawiają się podświetlane dzikie zwierzęta, światło się przyciemnia, ślad po zupach znika. Pojawia się natomiast gulasz z dziczyzny, żeberka w miodzie pitnym
pink envelopespokój na kolejne pół godziny. Teraz czas odstawić naszą zupę do przestygnięcia, po czym ją zblendować. Następnie robimy zasmażkę - na rozpuszczoną margarynę wsypujemy mąkę i bardzo szybko mieszamy, aż całość się połączy. Zupę ponownie podgrzewamy, dodajemy zasmażkę, a gdy całość zgęstnieje śmietanę. Teraz pozostaje tylko doprawić ją solą, pieprzem i gałką według indywidualnych upodobań. Obawiając się kalorii, śmietanę
Kulinarne zapędy KokosaLekka zupa z kalafiorem i kluseczkami którą zrobimy bardzo szybko. Dobrze jest mieć wcześniej ugotowany albo zamrożony wywar, wtedy zupa jest lepsza. 1/2 kalafiora 2 marchewki 1 kawałek selera por biała część 750 ml bulionu warzywnego 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz koper, natka pietruszki. 1/2 szklanki śmietany 18 % kluski: 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej
wesoła kuchnia