Witam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną zupę krem z brokułów, zupa jest bardzo smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu, także polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zupy brokułowej będziemy potrzebowali: z podanych proporcji wyjdzie około 1,5L zupy 1 litr wywaru warzywnego 1 brokuł 1 por (biła część około 130g) 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka masła
Uwaga Babcia Gotujeprzeczytałam gdzieś to nie mogłam uwierzyć. Ale jak zrobiłam, to uwierzyłam. Akurat mamy wysyp na ogórki! Pyszna, szybka i lekka zupa-krem! Składniki -200 g ogórka już obranego i pozbawionego pestek -50 g śmietankowego serka topionego -2 kostki rosołowe -mąka ryżowa lub siemię lniane -700 ml wody -śmietana, koperek świeży Wszystkie składniki zblenderować na gładko, poza wodą. Następnie wlać
Z Kuchni Do KuchniSezon szparagowy w pełni więc warto korzystać z tych pysznych warzyw. Tym razem proponujemy Wam smaczną i szybką w przygotowaniu wiosenną zupę ze szparagami :) Składniki na zupę: – 1 cebula – 1 średni por – 2 łodygi selera naciowego z liśćmi – 1 marchewka – 1 średnia cukinia – 250 g zielonych
Kuchenne Wariacjemiewacie czasem takie dni, że nie chce się wam stać długo przy garach i spieszycie się ze zrobieniem obiadu? Szybka, prosta i smaczna zupa serowa (z serków topionych) to i dealna zupa rozgrzewająca na te przejściowe dni (między zimą, a wiosną). Czytaj więcej
Ana Mari's worldmiewacie czasem takie dni, że nie chce się wam stać długo przy garach i spieszycie się ze zrobieniem obiadu? Szybka, prosta i smaczna zupa serowa (z serków topionych) to i dealna zupa rozgrzewająca na te przejściowe dni (między zimą, a wiosną). Czytaj więcej
Ana Mari's worldŚwięta, święta, a tu przed świętami też trzeba coś jeść, a nie tylko planować menu i robić zakupy. Polecam Wam bardzo szybką, sycącą i rozgrzewającą zupę zimową. „Parzybroda” kojarzy mi się nierozłącznie z dzieciństwem. Zawsze gdy babcia nie miała pomysłu na zupę, to gotowała tę właśnie parzybrodę. Wtedy
To co kochamDziś proponuję Wam mój przepis na ulubioną zupę pomidorową. Zupka jest szybka w wykonaniu, treściwa i bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi ziół. Każdy zrobić pomidorową potrafi i uważa właśnie swoją za najlepszą na świecie. Ja proponuję jednak i zachęcam do zapoznania się i skosztowania mojej wersji. Może zasmakuje Wam również. Najlepsza zupa pomidorowa Składniki: 1 litr wywaru drobiowego* 5 średniej
Mania Gotowaniawypróbujcie :) Zobacz też: 5 pomysłów na szybki wegański obiad cz. 1 1. Harira - zupa marokańska Zaczynamy tradycyjnie, czyli na pierwsze danie zupa. Ale jaka! Taka, że już nie trzeba robić drugiego dania, bo jest mocno sycąca i pyszna. Zapraszamy na harirę, zupę pochodzącą z Maroka. Przepis: Harira 2. Nuggetsy z kaszy jaglanej Proste i niezwykle smaczne nuggetsy jaglane(...)bądź kotlety do kaszy/ziemniaków. Jak kto lubi :) Proponujemy kilka opcji: Przepis: Burgery z ciecierzycy , Tofu-burger w różowej bułce , Burger jaglany w pomidorach FIT 6. Najprostsze wegańskie naleśniki Szybkie i proste danie można zrobić z naleśników. Przepis jest banalny. Do środka możemy wpakować nasze ulubione warzywa, sosy, tofu, kotlety sojowe, falafel itp. Do wyboru, do koloru :) Przepis: Najprostsze wegańskie
Bananowe PoleJak widzicie ostatnio na blogu królują dania kuchni tajskiej, było juz curry , coś warzywnego , coś na słodko , a teraz pora na zupę, które również w tej
Codzienne GotowanieZacznę od tego, że zupa jest pyszna, sycąca, szybka w przygotowaniu, pod warunkiem, że mamy już bulion warzywny, który można sobie ugotować np. poprzedniego wieczoru. Drugą opcją jest użycie kostki bulionowej, ale u mnie na przykład to nie wchodzi w grę (używam tak rzadko jak się tylko da!). I choć dodanie do zupy tortellini chodziło mi po głowie
Kolorowy Przepisownikdelikatny – a charakteru nadaje mu musztarda Dijon. Lekko kwaskowy, lekko ziołowy – bez oczywistej dominanty smakowej. Prosty, szybki i pyszny chłodnik z ogórka podałam z grillowanymi grzankami z chleba na zakwasie, posmarowanymi tradycyjną francuską musztardą, żeby jeszcze bardziej podbić jej smak w zupie. Ogórki myjemy – połowę obieramy, zostawiamy kilka plasterków na później, do dekoracji, a resztę kroimy na mniejsze kawałki
Karo in the Kitchennastraja do gotowania, tym bardziej, że pogoda za oknem zachęca do wycieczek rowerowych i spacerów. My jednak postanowiliśmy pobyć wczoraj chwilę w kuchni i przygotować prostą, szybką, ale jednocześnie sycącą zupę, która z całą pewnością może zastąpić dwudaniowy obiad ;) Pawłowi nie zastąpi, gdyż nie jada ziemniaków, na szczęście miał przygotowany inny zestaw obiadowy. ;-) A jeśli uda się Wam kupić
W kuchni KatieZupa krem idealnie sprawdzi się na obiad, kiedy chcemy zjeść pyszną, pożywną zupę. Robi się ją szybko. Ale i szybko znika :) ! Składniki: 750 ml bulionu (przepis TUTAJ ) 1 marchewka 1 kawałek pora 1 mała cebula 1 niewielka pietruszka 1,5 łyżki masła 100 g sera żółtego 100 g sera topionego śmietankowego 150 ml śmietany 30% sól pieprz(...)gałka muszkatołowa Przygotowanie: Do garnka, w którym będzie zupa dodajemy masło. Kiedy się rozpuści wrzucamy pokrojony na małe kawałki por i cebule. Dusimy do momentu zeszklenia. Dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę oraz pietruszkę i zalewamy bulionem. Gotujemy około 15 -20 minut, aż marchew i pietruszka będą miękkie. Następnie do wywaru wrzucamy starkowany ser żółty oraz pokrojony na mniejsze kawałki
Gotuj z Mąkądlatego u nas często się one pojawiają :) Zachęcamy do zrobienia zupy z czerwonej soczewicy ze szpinakiem i fasolką szparagową – pyszna, sycąca a do tego szybka w wykonaniu :) Składniki na zupę z soczewicy: – 160 g czerwonej soczewicy – 200 g zielonej fasolki
Kuchenne Wariacjelitra, kostka rosołowa 1 sztuka, cebula 1 średnia, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, oliwa 2 łyżki, masło 1 łyżeczka, groszek konserwowy 2 puszki, pieprz świeżo mielony przygotowanie zupy kremowej było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "ZOBACZ-blender HR1677/90" na oliwie z masłem zeszklić pokrojoną cebulę i przełożyć do rondla wlać wodę, dodać kostkę rosołową -można użyc
W Mojej Kuchni Lubię