przepis na przepyszną zupę – krem z cukinii z dodatkiem ziemniaków oraz prażonych pestek dyni, które nadają zupie jeszcze lepszy smak i fajny aromat. Zupę robi się niezwykle szybko i jest bardzo sycąca. Fajny pomysł na szybki obiad w tę końcówkę lata. Koniecznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowała! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * duże ziemniaki
Ostra na Słodkonajlepszy i najszybszy do zrobienia chłodnik z botwinki,uwielbiam go i zawsze zjadam go cały gar,idealny na ta upalną pogodę,prosto z lodóweczki,naprawdę polecam
Swojskie jedzonkosię nim z Wami :) Tym razem jednak na obiad nie będzie nic z mięsem. Będzie lekko, w sam raz na gorące dni, jakich ostatnio mamy pod dostatkiem. Zupy kremy są proste i szybkie do przygotowania. Nie potrzeba do nich dużej ilości składników, wystarczy kilka. Lato i początek jesieni to czas własnie takich zup, przynajmniej w moim domu. Składniki
Codzienna kuchnia niecodziennakoniec podaj mleczko kokosowe i zagotuj Całość podawaj z makaronem ryżowym lub sojowym a także z ryżem. Posyp reszta papryczki chili i dymką. Zupę robi się bardzo szybko
AZgotuj!sztuk w naszej lodówce! Jest tak cudownie uniwersalna - możecie przygotować z jej użyciem tyle wspaniałych dań - np. kanapka z cukinią i pomidorkami , cukiniowy makaron z krewetkami , szybka tarta z cukinią , zupę pomidorową z rybą i cukinią , cukiniowy makaron z mozarellą i warzywami , wiosenne racuszki z cukinią i świeżymi ziołami czy pyszne risotto . Sałatka jest pyszna! Z różnymi teksturami
Plate of Joyprzyciągało zapachem, więc utworzyła się spora kolejka. Okazało się, że to najsmaczniejsze miejsce na kiermaszu! Uśmiechnięte małżeństwo rozmawiało z klientami, przybliżało smaki i tradycje, więc czas oczekiwania szybko mijał. Sprzedawali m.in.: zupę cebulową z suchej miotły, ciasto z marchwi i lnu, konfiturę z jarzębiny, flaczki z boczniakiem i kaszą jaglaną oraz podawane prosto z patelni racuchy z warzywami. Nawet
Pasja Smakuregionach Polski podawany jest na wielkanocne śniadanie. Nie znam tego zwyczaju, ale barszcz bardzo lubię. Oczywiście najsmacznieszy jest ugotowany na swojskim zakwasie. Jeśli masz już zakwas, bardzo szybko przygotujesz tą smaczną zupę. Jeśli zakwasu jeszcze nie przygotowałaś, to ostatni już dzwonek, by go nastawić. Po przepis zapraszam tutaj . Możesz zrobić go na wędzonce lub na wywarze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę plastry boczku parzonego zawartość puszki groszku konserwowego wlać do zupy, dodać kucharka, pieprz, kurkumę, dodać śmietanę gęstą słodką i zagotować krótko zupa jest smaczna na szybki pożywny obiad..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSzybka, smaczna i sycąca zupa serowa z porem i grzankami na bazie bulionu i mleka może być ciekawą propozycją na wyśmienitą kolację. Nie wymaga dużego nakładu pracy jest wyrazista w smaku idealnie komponuje się z porem. Smakowitym dodatkiem do zupy zamiast grzanek może być groszek ptysiowy . składniki na 3 porcje 1 por 20 dag żółtego sera łyżka mąki
Smakowite Daniaświeżo zmielonym pieprzem. Obficie posypujemy natką pietruszki.Kapusta leczy (ponoć też kaca), zapobiega, podnosi, zapewnia… a w dodatku ma mało kalorii. Czy trzeba lepszej rekomendacji dla zupy z niej przygotowanej? Szybko, lekko i w dodatku smacznie, więc… smacznego. Wydrukuj przepisThe post Wegetariański kapuśniak appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkotylko delikatny i smaczny,ale tez bardzo zdrowy.Jakie ma wartosci,mozecie przeczytac tutaj:puree-ziemniaczane-z-pasternakiem.Zupa jest niezwykle prosta i szybka do przygotowania.Potrzeba bowiem zaledwie 15 minut,by ugotowac pasternak,gotuje sie szybciej niz ziemniaki.Ta smaczna,rozgrzewajaca i sycaca zupa-krem to swietna propozycjy na nadchodzace zimowe dni.Skladniki na 4 porcje:400 -500 g pasternaku600-800 ml bulionu warzywnego50 g orzechow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dawno na moim blogu nie było żadnej zupy! Mimo tego, iż zrobienie zupy zajmuje zaledwie chwilę ostatnio skupiłam się na szybkich i bardzo pożywnych potrawach, prawie całkowicie pomijając zupy. A szkoda. Ta jest bardzo sycąca, pyszna, lekko słodka lecz każdy dodatek przełamuje jej smak w jakiś sposób tworząc inną kombinację... Zresztą... Spróbujcie sami! Warto.Składniki:800 gram obranej i pokrojonej
Mango PapajaJamiego Oliviera, słodko-kwaśny i pikantny kurczak od Fitmencook, makaron ryżowy w sosie z masła orzechowego i sezamem, pieczona zupa minestrone, misa obfitości z pieczoną cieciorką – tak wygląda nasza dieta pudełkowa na cały tydzień. Jest prosto, zdrowo i szybko! Gotowanie na kilka dni – zwłaszcza w upały – może Wam się wydać niełatwą sprawą. Ugotowanie jednego obiadu(...)misce z wodą) trafiły do lodówki. W niedzielę rano, kiedy upał nie zaczął się jeszcze wykluwać, wstawiliśmy przygotowane warzywka do piekarnika. Wykorzystując dwie blaszki i termoobieg szybko upiekliśmy składniki do dwóch dań: zupy minestrone (do zrobienia został tylko makaron) i misy obfitości. W międzyczasie w garnku do gotowania na parze ugotowaliśmy kaszę jaglaną do kurczaka słodko-ostrego i misy
Niedzielny kucharzZupę krem z topinamburu bardzo szybko się przygotowuje, a połączenie składników smakiem czaruje. Sam topinambur lekko słodkawy, ciekawie smakuje, orzechy, karczoch, ziemniaki jednocześnie się czuje. Cebula, czosnek zupie dodały wyrazistości, a mleczko kokosowe delikatności. Olej dodał smaku orzechowego, a przyprawy ostrego. Krem smakował niebanalnie, a prażony słonecznik pasował idealnie. Składniki 3-4 porcje: 500 g świeżego
Moniki Smakołykizupa z gwoździa. Zrobisz ją z kilku składników, które na pewno masz w kuchni. Niepozorna, a smakuje przepysznie. Szczególnie drugiego dnia. Ribollita – odgrzewana włoska zupa Od pewnego czasu szukamy prostych, szybkich do zrobienia i tanich przepisów. W ten sposób trafiliśmy na ribollitę, kiedyś zupę biednych włoskich chłopów, którą gotowali w chudych latach. Danie jest niesamowicie proste, a przez
Niedzielny kucharz