Młode ziemniaki. Koper. Kefir albo maślanka. Chyba od zawsze to najprostszy i najszybszy obiad jaki znam i bardzo lubię. A gdyby tak pokombinować, dodać więcej składników
Karo in the Kitchenszparagi w pełni, więc pora skorzystać z tych sezonowych warzyw. Białe szparagi jadłam po raz pierwszy. Smak ciężko określić, najlepiej przekonać się samemu. W tym wydaniu szybka i prosta zupa krem z dodatkiem włoszczyzny. :) Składniki: pęczek białych szparagów 2 średnie marchewki 2 średnie łodygi selera naciowego kawałek selera 1/4 pietruszki 1 średni ziemniak 2 skrzydełka warzywko bez glutaminianu
Truskawkowa Fiestazupa to kwintesencja smaku Włoch – mocno pomidorowa, szybka i pyszna. Gęsta i sycąca od warzyw, obłędnie pachnąca… To tylko kilka bardzo podstawowych i zawsze dostępnych składników. Przygotujecie ją łatwo i zawsze, nawet poza pomidorowym sezonem, bo ta zupa wykorzystuje pomidory z puszki – zerwane w szczycie sezonu. Battuto to trochę już zapomniany termin, próżno go szukać nawet we włoskich książkach
Karo in the KitchenŻeby ugotować pyszną zupę wcale nie potrzebujemy dużo czasu ani wyszukanych składników. Wystarczy szybki przegląd lodówki i zupa stoi na ogniu. Tu moja propozycja smakowitej i bardzo kremowej zupki. Polecam ugotować jest pyszna :) SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 1 por 6 ziemniaków mała marchewka kawałek selera i pietruszki mała cebula łyżka serka topionego po 2 ziarenka ziela angielskiego, pieprzu
Pani na deserZupa, której przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a smak jest intensywnie pieczarkowy. Jeśli macie pod ręką, to dodajcie do niej kilka grzybów, wtedy jej smak jeszcze bardziej
zabawa smakiemzwykle zabielona śmietaną. Po prostu lubię takie zupy. Uwielbiam śmietanę, nic na to nie poradzę:) Co z tego, że tłusta?:) Zupę robi się szybko. Wszystkie składniki się kroi i zalewa wodą. Gotuje do miękkości i dodaje ugotowany makaron (można z niego zrezygnować). Ot, cała filozofia:) Składniki: 30 dag pieczarek 4 ziemniaki 1 nieduża marchewka 1 pietruszka kawałek pora(...)Wedle uznania 2 garści makaronu muszelki przyprawy wedle uznania (u mnie sól, pieprz) 1 kostka rosołowa drobiowa 3 kopiaste łyżeczki śmietany 18% - do zabielenia zupy Wstawić wodę na makaron. Gdy woda zacznie się gotować - wsypać makaron i gotować ok. 12-15 minut (w zależności od firmy - posłużyć się informacją na opakowaniu). Po ugotowaniu odcedzić i odstawić na bok Pieczarki umyć
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comprzygotowania z drugiej. Póki mamy jeszcze zatem pod dostatkiem słodkich, pachnących pomidorów, a ostanie dni wakacji skłaniają bardziej do aktywnego wypoczynku niż nużącego i długiego gotowania, proponuję przygotowanie szybkiej i prostej zupy pomidorowej. Wcześniejsze podsmażenie cebulki i marchewki nada zupie słodyczy, która będzie przeciwwagą dla pomidorów, a kiedy całość nabierze już odpowiedniego smaku i aromatu, wystarczy dorzucić ryżowy makaron
Even Better Foodzgrozo, odpracować przy porannym skrobaniu szyb); kiedy więc u Pomidorowej Ani zobaczyłam przepis na obłędnie zielony krem ze szpinaku i awokado, ochoczo zabrałam się za gotowanie. Zupę przygotowuje się szybko i prosto, nawet za wiele kroić nie trzeba. Smakuje jak wiosna - szpinak z czosnkiem zawsze stanowią zgrany duet, awokado nadaje jej niezwykle kremowej konsystencji, a słodycz mango sprawia(...)też porcję C. Gwarantuję, że taki krem wprawi Was w doskonały, wiosenny humor - już sam, niezwykle intensywny kolor, zachwyca. A smak - moi drodzy, to po prostu niebo na podniebieniu! Zupa wyszła mi bardzo gęsta - ja takie lubię, ale zawsze można dolać więcej bulionu, tak, żeby jej konsystencja Wam odpowiadała. Krem ze szpinaku i awokado z mango Składniki: (na 2 porcje
Pożeraczka, czyli raz adobrzeochotę na coś szybkiego, a jednocześnie rozgrzewającego? Jeśli lubicie zupy rybne z dużymi kawałkami gotowanej ryby i dużą ilością warzyw, to ten przepis na pikantną zupę z płotek jest dla Was! Często gotujemy zupy rybne, gdyż je bardzo lubimy. Z upa rybna a’la Halászlé , czyli węgierska zupa jest rewelacyjna. Na blogu jest już przepis na zupę rybną z płotek(...)przepis jest trochę inny. Do przygotowania tej zupy wykorzystałam płotki złapane latem przez Piotra (leżały sobie w zamrażarce i czekały na swoją kolej. Wykorzystałam również marchewkę pokrojoną w plasterki, seler pokrojony w paseczki, oraz pokrojoną papryczkę chili. Do smaku doprawiłam zupę doprawiłam zupę chili w młynku oraz sosem sweet chili! Pikantna zupa z płotek jest pyszna, rozgrzewająca, akurat na chłodne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSezon na szparagi jeszcze trwa. Kolejną moją propozycją na danie ze szparagów jest kremowa zupa. Prosta i szybka w przygotowaniu. Gorąco polecam!Składniki:pęczek szparagówbulion wołowy lub drobiowy około 2 litry2 duże ziemniakicebulaporoliwamasłosól, pieprzcukierśmietana lub jogurtnatka pietruszkigrzanki z bułki na maśle (opcjonalnie)Przygotowanie:Łodygi szparagów kroimy na małe kawałki, czubki (główka plus kilka centymetrów łodygi) pozostawiamy(...)dodajemy masło. Gdy się spieni, zeszklij cebulę i pora (5 minuty). Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i kawałeczki szparagów, zalewamy bulionem. Dusimy, aż warzywa będą miękkie. Wtedy przestudzamy zupę i miksujemy ją, mieszamy ze śmietaną, solimy i popieprzymy do smaku. Główki szparagów blanszujemy w osolonej wodzie z odrobiną cukru (4-5 minut), odcedzamy
Smakowity Blog KulinarnyZapraszam na smaczną zupę pieczarkową. Dzięki wykorzystaniu koncentratu bulionu drobiowego Krakus, zupa powstała bardzo szybko. Polecam #krakus #smacznieiszybko Składniki: 1 kg pieczarek 4 średnie ziemniaki 1,2 l wody + 300 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus 1 szkl kremówki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Do garnka wlewamy wodę oraz koncentrat bulionu i wstawiamy na mały gaz. Ziemniaki obieramy, myjemy(...)małym ogniu. W tym czasie kroimy pieczarki i dodajemy je do gotujących się ziemniaków. Gotujemy razem przez ok. 5-10 minut. Kremówkę hartujemy gorącym wywarem i dodajemy do zupy. Zagotowujemy. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na gładki krem. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarneZupa krem z kukurydzy jest moją propozycją szybkiej kolacji na jesienne wieczory. Zupę przygotowuje się około 20 minut, jest wspaniale rozgrzewająca oraz sycąca. Dodatkowo posiada piękny kolor, dzięki któremu wspaniale prezentuje się w naczyniu. Zupę oczywiście możecie podawać ulubionymi dodatkami, jak grzanki, pestki dyni, pestki słonecznika czy też z groszek ptysiowy. Aby podkręcić smak zupy, dodatkowo, zamiast śmietany, dodałam
Kuchnia Bazyliiniż tradycyjna pomidorówka. Moja dzisiejsza zupa to bogactwo białka, żelaza i błonnika, na styl indyjski, dlatego polecam ją serdecznie. Zupa przygotowana z półproduktów i dzięki temu szybki obiad podamy na stół. Zupa pomidorowa z fasolą, soczewicą i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemamy, ale szczerze mówiąc bardzo nam jedzenie zup odpowiada. Ostatnio szalejąc w kuchni zrobiłam z rozpędu i tą zupę i powiem Wam, że zniknęła tak szybko jak się ją robi :) Zupa z dorszem i mlekiem kokosowym oraz tofu. 40 dkg dorsza ( u mnie mrożony ) 1 mieszanka chińska 750 gram 1 opakowanie pasty Tom Yum 30 gram
Kuchnia na wzgórzu