Risotto dobrze znacie, więc pora pokazać Wam, jak szybko powstaje moja zupa szparagowa. Do zupy proponuję banalnie proste dodatki. Tak na prawdę dobre będzie wszystko to, co lubicie. U mnie jest to jajko, rzodkiewka, gotowane szparagi i trochę zieleniny. Ze względu na cukrzycę, rzadko jadam zupy z makaronem. Jeśli jednak macie ochotę na bardziej syty posiłek, możecie dodać grzanki(...)długo, aż szparagi staną się miękkie, a 1/4 wody wyparuje. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i szybko zeszklić na niej cebulę (uważając, żeby jej nie przypalić). Dodać wino i poczekać, aż odparuje. Alkohol odparuje, a pozostanie smak wina. Cebulę przełożyć do zupy i jeszcze chwilę gotować. Zblendować za pomocą mocnego blendera ręcznego lub rozdrabniającego, a następnie zupę przetrzeć przez
Dietologwina :) kuchnia to takie magiczne miejsce, gdzie wszyscy się jednoczą i potrafią szybko zapomnieć o problemach. Nam na warsztatach najbardziej zasmakowała zupa limonkowa z szarpanym kurczakiem wg przepisu Klaudii Budny, zupa genialna na jesień szybko rozgrzewa za sprawą ostrych papryczek oraz dzięki limonce magicznie przenosi w wakacyjny nastrój. Będziesz potrzebować 600 ml bulionu z kurczaka (przygotowanego na udkach(...)które zachowujemy do zupy) 3 duże pomidory malinowe 3 ząbki czosnku 1 cebula sok z 4 limonek (możesz też dodać startą skórkę z połowy limonki) 1 paptyczka chili 1 łyżka oliwy świeża kolendra tortille Etap I Pomidory obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę. Cebulę drobno poszatkuj a czosnek przeciśnij przez praskę. Papryczki drobno posiekaj. Etap
Wylizany Rondelantybakteryjny zapach igliwia. Przy okazji można zebrać trochę dzikich owoców, lub aromatycznych grzybów. Jest weekend, nie chce Ci się sterczeć w kuchni, to może coś na szybko?Wykwintna, kremowa zupa z aromatycznych leśnych grzybów z chrupiącymi orzechami laskowymi i chrustem z szynki długo dojrzewającej, kwintesencja jesieni. Gwarantuje Wam, że będzie super prosto i szybko, z ogólnie(...)zaproszonych gości i nie nadszarpniecie budżetu.Użyta szynka Speck ma mniej wody od innych szynek długo dojrzewających, po wysmażeniu będzie bardziej chrupiąca. Chrust z szynki można zalać zupą lub położyć go na wierzchu razem ze zrumienionymi grzybami i orzechami. Leśnie grzyby można zastąpić pieczarkami, nie będzie już tak wykwintnie, ale równie smacznie :), a zupa będzie obecna
SzczyptaSmaQDziś chciałabym przedstawić Wam pyszną, szybką, lecz nie do końca zdrową zupę według przepisu mojej kochanej babci Krysi. Jest to świetny pomysł na obiad, kiedy jesteśmy bardzo głodni, chcemy zjeść coś ciepłego, a nie mamy za dużo czasu na przygotowania. Nie jest skomplikowana, nie wymaga zdolności kulinarnych. Tę zupę wykonamy w dokładnie 12 minut! W między czasie możemy zagotować
Be Fit Be Strongwyjmujemy ze strączków. Po godzinie wszystkie składniki dodajemy do zupy, gotujemy do ich miękkości. Mąkę podsmażamy na maśle, dolewamy wywaru z zupy, rozprowadzamy i dodajemy do całości. Szybko łączymy i zagotowujemy. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem
R'n'G Kitchenużyłam swój zamrożony), butelkę z olejem czosnkowym dobrze potrząsnąć i wlać z 6 łyżek do zupy, na talerzu posypać pieprzem do smaku podałam z makaronem nitki - na szybko pyszna, rozgrzewająca zupa pomidorowa, jest lekka z olejem rzepakowym czosnek, można podawać z czym się lubi lub samą do picia..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDziś zapraszam na pyszną, szybką i aromatyczną zupę z oberibą (kalarepą). Wy możecie dodać do niej również liście kalarepy, wtedy zupa będzie jeszcze bardziej aromatyczna. Ja nie dodałam bo moja była niestety kupiona bez liści. Zupę przygotowałam z ryżem przez co wyszła bardzo sycąca, polecam :) Składniki: 2 L bulionu 2 marchewki 3 średnie kalarepy
magiczna kuchnia KasiMoja prosta i szybka propozycja na obiad : zupa z zielonego groszku. Osobiście groszek bardzo lubię. Co prawda dziś użyłam groszku mrożonego , ale j uż wkrótce będzie osiągalny świeży. A wtedy zupa będzie jeszcze lepsza :) Składniki : ok.30 dag zielonego groszku 5-6 ząbków czosnku ewentualnie kostka rosołowa (ale niekoniecznie ) olej do smażenia sól Przygotowanie : Obrany i pokrojony drobno czosnek
Proste Potrawypozostałych w lodówce warzyw można przygotować przepyszne danie. Nie musi to być koniecznie zupa. Warto zrobić szybkie danie z ziołami. Oczywiście takie smażone warzywa mogą być podstawą kremowej zupy, wystarczy dodać bulion i całość zmiksować. Przygotowałam smaczne i naprawdę proste danie. To smażone na oleju rzepakowym warzywa takie jak ziemniaki, marchewka, cukinia z czosnkiem i pozostała kapusta włoska
Moja smaczna kuchniaŻeby nie tracić dużo czasu na gotowanie zupy ciecierzycę namoczyłam i ugotowałam dzień wcześniej. Jeśli to zadanie mamy już wykonane to zupę robi się na prawdę bardzo szybko . Jeśli ktoś woli zupę z ciecierzycą ale w wersji bardziej kalorycznej to zachęcam do spojrzenia tutaj . Składniki: 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 2 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem 1/2 kapusty pekińskiej
Pobite gary Barbarycytryną. Do zupy wkładamy klosiki i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dokładamy makaron i gotujemy do czasu, aż będzie miękki. Koperek bardzo drobno siekamy i dorzucamy do zupy na sam koniec. Szybko zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Zupę podajemy z mniej więcej 3-4 klopsikami na porcję, dodatkowo posypując ją odrobiną świeżego koperku. Smacznego
MyCookBook.plSezon na jadalne kasztany trwa. Proponuję bardzo pożywną i smaczną zupę. Prosta w przygotowaniu i wspaniale nadaję się na chłodne, jesienne dni. Składnki 150 g kasztanów
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatytypu śródziemnomorskiego Arla Apetina "Red peppers & chilli". I to podkręciło smak zupy, dodało jej nutki ostrości. Dobry pomysłem było także dodanie pomidorów suszonych z zalewy. Zupa była pyszna i szybko zniknęła z talerzy. Polecam... KREMOWA ZUPA KUKURYDZIANA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I SEREM SAŁATKOWYM. Składniki na 3-4 porcje: 2 puszki kukurydzy
Zakątek rozkoszy kulinarnychAromatyczna i smaczna zupa z kurkami będzie wyborną potrawą dla wielbicieli grzybów. Ta prosta i szybka w wykonaniu zupa podana z ziemniakami lub makaronem doskonale zaspokoi nasz apetyt i będzie doskonałym daniem obiadowym dla całej rodziny. składniki na 3 porcje 400 g kurek 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki masła 200 g śmietany 18% 1 litr rosołu
Smakowite Daniaoraz pokrojoną botwinkę. 5. Całość gotować do miękkości ziemniaków, doprawić solą, pieprzem oraz octem. Dodać koper. 6. W małej misce szybko wymieszać śmietanę z niewielką ilością zupy. Wlać do garnka szybko mieszając. Gotować jeszcze przez ok.2-3
A Ty Smakuj Mnie