Jesień, jesień, jesień… a z jesienią – dynia! Dynia jest znana ze swojego wszechstronnego zastosowania. Idealnie nadaje się jako podstawa obiadowych dań i zup, a
PysiaGotuje.plChleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie został wpisany przez Ministerstwo Rolnictwa na listę produktów tradycyjnych województwa mazowieckiego. To chleb z mąki pełnoziarnistej (razowej) bez domieszki jakiejkolwiek
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKLUSKI KŁADZIONE Jak w domu przygotować fantastyczne kluski kładzione - sprawdzony przepis krok po kroku. Znam sposób na prosty i szybki obiad. Zajrzyj do przepisu, z
Moja Książka KucharskaPrzepis, który dziś przedstawiam, nie jest mojego autorstwa, znalazłam go na youtube ( klik ), zachwycił mnie swoją prostotą i pysznym smakiem , także musiałam go wypróbować. Danie jest
Kawa z mlekiemLubicie dania jednogarnkowe? Ja bardzo. Dużo jedzenia, mało mycia naczyń. Dzisiaj mam dla Was kociołek mięsny z pieczarkami i warzywami. Szybko i smacznie. W zakładce
O kuchni z uczuciemSernik na zimno z kokoskami. Biała piwonia. Śnieżny puch to lekkie ciasto bez pieczenia, coś pośredniego między sernikiem, a ptasim mleczkiem domowej roboty. Wygląda bardzo efektownie
dolcevitainmykitchenDziś na obiad polecam paprykarz z kurczaka. Klasyczne danie z kuchni węgierskiej. Kolorowe, smaczne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Robiłam go pierwszy raz i teraz
kuchnia doskiMłoda kapusta zazwyczaj kończy jako bigos lub zupa - nie mamy nic do tego, ale dla odmiany dzisiaj proponujemy kapuśniakowe kotlety, idealne na lato :) Kotlety z
Bananowe PoleMój trzyletni synek poprosił mnie żebym zrobiła babeczki. Nie miałam zbyt wiele czasu, więc tutaj znalazłam te właśnie cytrynowe babeczki, które robi się bardzo
kuchnia doskizupy , a zwłaszcza na gęste zupy-kremy . Aura za oknem wyjątkowo o tej porze zachęca do spożywania gorącej dawki obiadowego płynu. Talerz pełen aromatycznej, zupnej dobroci przyjemnie rozgrzewa organizm walczący z wyskokami niesprzyjającej aury i wyśmienicie poprawia nadgryziony sezonową chandrą nastrój. A żeby zbytnio się nie przemęczyć przy gotowaniu, polecam wyjątkowo szybki i prosty w przygotowaniu krem(...)wlać wodę. Zagotować i dorzucić kostkę bulionową - rozmieszać do jej dokładnego rozpuszczenia . Dołożyć świeże warzywa, groszek z puszki oraz mrożony szpinak. Doprowadzić ponownie do zagotowania. Zmniejszyć ogień i pozwolić zupie wolno się gotować około 10-15 minut - ma wolno "pyrkać" . Pod koniec doprawić do smaku przyprawami i kilka minut jeszcze pogotować, aż wszystkie warzywa będą zupełnie miękkie. Gorącą zupę
Grunt to przepis!jest użycie gotowego makaronu. Firma Arc Pol ma bogatą ofertę makaronów do zup czy sosów. W ofercie są również pyszne ravioli i toretllini. Makarony są przygotowane z najlepszej jakości mąki durum dzięki czemu makaron nie rozpada się podczas gotowania. Tym razem wykorzystałam ravioli Arc Pol aby przygotować szybkie danie... zapiekane ravioli w sosie pomidorowym z serem i cebulą. Mąż stwierdził
Kuchnia w oparachsię porcja dla jednej osoby. Ciasto na lazanię przygotowuje się niezwykle szybko, a proporcje składników są bardzo łatwe do zapamiętania. Zazwyczaj przygotowuję ciasto w większej ilości i mrożę. Dzięki temu zawsze mam gotowe plastry ciasta, gdy tylko przyjdzie mi ochota na lazanię! Czasem też, gdy zrobię zupę i chcę do niej dodać makaron, wyjmuję parę plastrów lazanii, odmrażam, kroję
Szybko Szybkowardania z makaronem. Dzisiaj proponuję na obiad zrobić kluski śląskie z szybkim sosem grzybowym na bazie koncentratu bulionu Krakus. Koncentraty Krakus oparte są na starannie wypracowanej recepturze, nie zawierają konserwantów i sztucznych dodatków, więc idealnie sprawdzają się w kuchni. Można użyć ich jako bazę do sosów, zup czy dań z kaszą lub makaronem. Wystarczy wlać koncentrat bulionu do garnka
Bon appetit mon amiesię porcja dla jednej osoby. Ciasto na lazanię przygotowuje się niezwykle szybko, a proporcje składników są bardzo łatwe do zapamiętania. Zazwyczaj przygotowuję ciasto w większej ilości i mrożę. Dzięki temu zawsze mam gotowe plastry ciasta, gdy tylko przyjdzie mi ochota na lazanię! Czasem też, gdy zrobię zupę i chcę do niej dodać makaron, wyjmuję parę plastrów lazanii, odmrażam, kroję
Szybko Szybkowarwspólnego ze śmieciowym jedzieniem;) Wygląda bardzo efektownie, a jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki 2 filety z sandacza bez skóry 1 duży ziemniak natka pietruszki sól, pieprz sok z cytryny Przygotowanie Filety przekroić wzdłuż, zostawić tylko grubszą część ryby (resztę można zamrozić i dodać do zupy rybnej). Powinien powstać nam kawałek o szerokości ok 5 cm. Filet posolić
Kulinarne Inspiracjeoleju. 3. Pieczarki pokroić na mniejsze części i dodać do cebuli. Szybko podsmażyć. 4. Ziemniaki obrać i pokroić w niewielką kostkę. Dodać do pieczarek. Całość zalać rosołem. 5. Gotować do miękkości warzyw. Całość zmiksować. 6. W misce rozrobić śmietanę i mąkę z wodą. Dodać do zmiksowanej zupy dokładnie i energicznie mieszając aż do ponownego zagotowania. 7. Chleb pokroić
A Ty Smakuj Mnie