szybka zupa - 3347 przepisów (strona:114/224)

Zupa krem kalafiorowo-brokułowa 207

6+ 30-40 min Łatwe Tanie Przepis na zupę kalafiorowo-brokułową krem. Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego pół główki kalafiora 1 brokuł 1 średnia cebula 1

PysiaGotuje.pl
Kapuśniak ze skwarkami 280

6+ 60 min Łatwe Tanie Przepis na kapuśniak ze skwarkami lub bez – ja zrobiłam ze skwarkami i było pysznie! 🙂 Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego pół

PysiaGotuje.pl
Orzechowe rogaliki 176

Spokojne sobotnie popołudnie to doskonała okazja do upieczenia orzechowych rogalików. Jeśli nie masz orzechów, zastąp je marmoladą, nugatem lub marcepanem. Te małe bomby kaloryczne są bardzo

dolcevitainmykitchen
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 222

Jakie przyprawy kojarzą sie Wam z Wielkanocą? Moim zdaniem taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można

Szybko Tanio Smacznie
Zupa czosnkowa z grzankami i serem Gorgonzola 169

skrzypce i kontrabas sprawiły, że otwierając menu sama śmiałam się do siebie. Kartkowałam w miarę szybko, bo żołądek tym razem oznajmił, że nie wytrzyma katuszy związanych z zapachami wydobywającymi się z wspomnianej kuchni. Coś na ciepło, najlepiej w płynnej postaci! I tak znalazłam zupę czosnkową z serem. Z każdą łyżką mój brzuch zalewała fala euforii, która na pewno podobna

Moja Mama Gotuje
Sałatka ryżowa z kalmarami 177

mniej mają żelaza, cynku i magnezu. Ponadto są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Najczęściej smaży się je na głębokim tłuszczu, grilluje lub dusi. Można z nich zrobić zupę, nafaszerować albo dodać do różnorodnych sałatek. Sałatka ryżowa z kalmarami. Składniki (proporcje na tortownicę o średnicy 26 cm): - ok. 3 szklanek ugotowanego na sypko ryżu - 2 słoiki kalmarów w oleju(...)tortownicy, a następnie spód wraz z folią. Sałatka ryżowa z kalmarami – bardzo prosta, szybka, smaczna i pożywna. Owoce morza w każdej postaci są źródłem cennych składników odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mogą być nie tylko głównym elementem dania obiadowego, ale również dodatkiem do zup czy sałatek. Wszystko zależy od sposobu ich przyrządzenia i podania. Warto się pokusić

mojewypiekiinietylko
Kaczka 5 smaków na purée z ziemniaków i selera, ze śliwkowym sosem whisky i surówką z fenkułu 239

ćwierćplasterki. Mieszamy razem z fenkułem. Z miodu, soku z cytryny i oliwy ucieramy szybki sos, pieprzymy go i mieszamy z sałatką. Dzielimy na porcje i odstawiamy do lodówki. Purée z ziemniaków i selera Ziemniaki i bulwę selera cienko obieramy. Ziemniaki kroimy w kostkę jak do zupy, seler w kostkę odrobinę mniejszą. Warzywa zalewamy w garnku wodą, , około(...)sprawi, że będzie błyszczący i gładki. Kaczka 5 smaków Mięso kaczki to mięso ciemne – czerwone, i tak też powinno być traktowane – jak wołowina na stek. Smażenie będzie szybkie, ale dłuższe niż smażenie steków, to w końcu drób a nie wołowina. Dobrze zrobiona kaczka powinna być jak stek – różowa w środku, ścięta i dobrze wysmażona na zewnątrz. Żeby to osiągnąć, należy

Karo in the Kitchen
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 184

szybko kroimy, mieszamy i polewamy jogurtem z przyprawami. Kanapki - koniecznie zaopatrz się w razowy chleb lub wafle ryżowe. Do smarowania możesz użyć awokado, na to plaster pomidora, ogórka i trochę przypraw. Unikaj konserw, mielonek, pasztetów czy gotowych past kanapkowych. To bezwartościowe jedzenie, które sprawi że zamiast mieć energię na korzystanie z wakacji, będziesz czuć się zmęczona/-ny. Zupy(...)kilka razy opisywałam na blogu zupy Marwita, moim zdaniem są idealne na wyjazdy. Nie trzeba ich nawet podgrzewać, można pić prosto z kubeczka (link) . Nie muszę chyba pisać, że nie warto kupować zupek chińskich i tych w proszku :) Owoce - koniecznie zaopatrz się w banany, mandarynki i jabłka - to błyskawiczna przekąska, idealna na podróż czy szybkie drugie śniadanie przed zwiedzaniem. Serek

Powiedz dietom nie
Zupka krem z cukinii z serkiem topionym 309

Pyszna i bardzo prosta zupka krem z cukinii z dodatkiem topionego serka. Do przygotowania zupki użyłam cukinii żółtej stąd taki żółty kolorek. Zupka jest szybka w przygotowaniu bo cukinia nie wymaga długiego gotowania.  składniki: 1 kg obranej i pozbawionej miąższu cukinii 0,7 l bulionu 100 g kremowego serka topionego 1-2 łyżki posiekanej natki Cukinię pokroić(...)serek się rozpuści zestawić z ognia i zmiksować wszystko blenderem na gładką masę. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Zupkę można podawać, ja podałam z chrupiącymi grzaneczkami. Polecam też: Zupę krem z cukinii z koperkiem

Monia miesza i gotuje
Przecier pomidorowy do słoików na zimę 169

Przecier pomidorowy do słoików na zimę   ( Doskonała baza do zup i sosów!) Składniki : 5 kg pomidorów (mogą być gorszej jakości np.popękane,małe) sól (najlepiej nie jodowana) pieprz czarny mielony  Sposób wykonania :   Pomidory umyć,pokroić na kawałki wsypać do garnka.Do garnka wlać troszkę wody aby się nie przypaliły pomidory i postawić na małym ogniu.Gotować aż zrobią(...)zwykłą pałką do ucierania masy,jest to bardzo wygodne ponieważ szybko się przecierają i nie parzą w rękę gdy są jeszcze gorące.(Polecam ten sposób wypróbowałem go!)Gdy mamy już wszystkie pomidorki przetarte stawiamy na ogień dodajemy sól oraz pieprz.Soli można dać troszkę więcej,gdy będziemy robić zupę czy sos wtedy damy mniej soli. Gotujemy około 10 minut

Przepisy i porady kulinarne
Rustykalny pasztet z leśnymi grzybami 161

zatracić się w jesiennych smakach, a możliwości jest wiele. Risotta, pasty, zupy, sosy, czy też absolutnie wyjątkowy pasztet, bardzo popularny w Belgii i Francji. Wystarczy porcja grzybów, dodatek mięsa i warzyw, dużo świeżych ziół i gotowa bardzo wykwintna przekąska w przystępnej cenie. Na szybko z chrupiącą bagietką, z wszelkiego rodzaju konfiturami np. z antonówek i czarnego(...)pieprzem.  Pod koniec gotowania dodać wątróbki, gotować jeszcze 10 minut. Bulin odlać (po schłodzeniu można go przechowywać do 5 dni w lodówce lub zamrozić i wykorzystać np. do zup, sosów, risotto), mięso i włoszczyznę wystudzić.   Bułkę namoczyć w mleku.Grzyby oczyścić, odciąć zapiaszczone korzonki, umyć pod bieżącą wodą skracając czas mycia do minimum, żeby grzyby nie nasiąkły wodą

SzczyptaSmaQ
Zupa brokułowo-serowa 232

kurza burza, A NIE MÓWIŁAM????? Dlaczego tak szybko????  Jak już mąż wieczorem zakłada skarpetki, to znaczy, że jest jesień. Dzieciom i sobie wyciągnęłam szlafroki i piżamy z długimi nogawkami. Półbuty czekają w przedpokoju, w sobotę pierwszy raz ubrałam jesienną  kurtkę. Jesień oznacza też, że do menu wracają rozgrzewające zupy, dania jednogarnkowe i zapiekane w piekarniku. Aż boję

bistro mama
Krem ziemniaczany z pieczonym czosnkiem 203

gotuję, albo gotuję na szybko - odgrzebuję zaległe przepisy i w wolnej chwili wrzucam. Pewnie kiedyś znajdę ten balans, że będę w stanie zajmować się wszystkim i przede wszystkim będę miała ochotę na to zamiast czytać lub po prostu patrzeć na śpiące dziecię. Ale do rzeczy - zupa, która zawojowała co najmniej 6 znanych mi osób. Krem ziemniaczany z pieczonym czosnkiem

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Krem z cukinii z szynką 120

Idealna zupka na tak gorące dni jakie mamy obecnie. Można ją jeśc zarówno na ciepło jak i na zimno. Czas przygotowania niezwykle szybki, także bardzo polecam wszystkim głodnym i spragnionym ,chwilki wytchnienia przy talerzyku pysznej zupki :) Składniki dla 4 osób: 3 skrzydełka ( można również użyc korpusu i 2 skrzydełek ) 2 duże marchewki pół średniego pora 1 cukinia(...)krążki pora. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut.Wrzuc plasterki cukinii. Gotuj jeszcze 10 minut , zmiksuj całośc na krem. Szynkę pokrój w kostkę , zrumień na rozgrzanym maśle.Dodaj do zupy. Koperek umyj, posiekaj. Zupę połącz ze smietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp koperkiem. Podawaj z jajkami na twardo. Życzę smacznego

Słodkości i nie tylko
Plastry indyka w sosie estragonowym z szybkowaru 209

podprawianiu zup zasmażką. Otóż na zasmażce można zrobić również fantastyczny sos. Mój sos zrobiłam na jasnozłotej zasmażce z szalotki, z wykorzystaniem mocno estragonowego wywaru z gotowania plastrów indyka.  Zalewa solankowa aromatyzowana przyprawami Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 4 min Otwieranie Garnka: Naturalne Indyk w sosie własnym Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 9 min Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI

Szybko Szybkowar

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję