indyka w sosie marchewkowo-koperkowym Pulpety z indyka. Przepis ten stał się jedną z moich receptur na szybki i zdrowy posiłek w tygodniu. Klopsiki z indyka są dietetyczne, smaczne, proste w przygotowaniu. Możemy serwować je w różnych formach, sosach, zupach, sałatkach, z ziemniakami, ryżem, spaghetti. Ponadto mięso z indyka jest najzdrowszym z mięs cenionym przez dietetyków poprzez wysoką wartość
lysygotuje.plMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wegańska zupa z czerwonej soczewicy – robię i jem choć nie jestem weganką. Jem mięso i cenię sobie jego wartości …
My Blueberry CornerWitam serdecznie Propozycja na pyszny i szybki w przygotowaniu makaron domowy . Na pewno jest smaczniejszy niż sklepowy a wcale nie jest trudny do przygotowania . Możemy go użyć do zup , przygotowania lasagne lub makaronu z sosem . Będziemy potrzebować : 300 g mąki pszennej (użyłam poznańskiej) 3 jajka (około 170 g) 1/2 łyżki oleju lub oliwy ( 7 g) 1/3 łyżeczki soli Link
Uwaga Babcia Gotujechce się spędzać czasu na parzeniu liści i zawijaniu ich, a potem dość długim gotowaniu. Zupa robi się błyskawicznie, a smakuje jak typowe gołąbki. Moi domownicy stwierdzili, że to takie rozgotowane gołąbki, o których ktoś zapomniał przygotowując je... ;-) Idealny pomysł na szybki i pożywny obiad. Tym, którzy wolą jednak jednak gołąbki w formie stałej, nie płynnej, polecam także: gołąbki(...)gotujemy ok.5 minut. Następnie dodajemy pokrojoną kapustę i gotujemy jeszcze ok.5 minut. Dodajemy passatę, przecier pomidorowy i ketchup (gdy dajemy). Doprawiamy także solą i świeżo mielonym pieprzem. Gęstość zupy regulujemy ilością dolewanej wody w trakcie gotowania. Smacznego
Smaczne Zdrowedobry w nowym tygodniu :) Miałam dodać wpis dopiero w niedziele, ale nie mogłam się już doczekać ;) Zupa krem wyszła tak smaczna, że nie możecie czekać już na nią ani dnia dłużej ! Tym bardziej w sezonie na dynie ! Koniecznie szybko wypróbujcie ten przepis ! Co potrzebujemy ? -Połowa dyni - ok. 2,5kg -250 ml piwa - 1/2 szklanki wody - 2 czubate
dlaSmaQZapraszam na bardzo dobre, szybkie grzanki z chleba tostowego. Ja zawsze używam ciemnego chleba, jest zdrowszy a na pewno wyraźniejszy w smaku. Takie grzanki używam do zupy czy sałatek. DOMOWE GRZANKI Z CHLEBA TOSTOWEGO Składniki: 4 Kromki Chleba Tostowego Pełnoziarnistego 4 Kostki Masła Domowego Czosnkowego KLIK TU Patelnia z dnem nie przywieralnym Sposób Przygotowania: Chleb kładę na patelnię
Gotowanie Patkiogórków mielę w młynku do kawy lub rozdrabniam w moździerzu i używam jako zagęstnika do niektórych sosów lub zup m.n. do białego barszczu lub żurku, którym nadają wspaniały lekko kwaskowy posmak. Pokrojone ogórki ułożyć na sitach. Ogórki w plasterkach bardzo szybko zaczną tracić wodę i będą suche po około 3-4 godzinach, pozostałe suszymy w zależności od mocy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światachwilę wiatr, chłodno i deszcze. Posiłki dostosowujemy do temperatury, mimo wahań temperatury żadnego smażonego, żadnych gęstych zup. W zasadzie to człowiek sam nie wie, co by chciał zjeść. Mam dla Was pomysł na obiad. Albo i kolację. Naprawdę szybko i lekko, a jednocześnie bez obaw, że od stołu wstaniecie głodni :) Ciasto naleśnikowe (na około 12 sztuk): 2 szklanki mleka
Codzienna kuchnia niecodziennaurodzajem. Aby zapewnić sobie dostatek przyszłym roku, należało podać chociaż jedną potrawę z makiem. Sporządzano z niego zupę, dodawano do klusek i kaszy. Robiono łamańce z makiem i kutię. Dziewczyna, która tarła mak na Wigilię mogła mieć nadzieję na szybkie zamążpójście. Czytaj więcej
Wiem co jemjuż jest wegetariańskim daniem kolacyjnym. Może również stanowić bazę, czy wstęp do kolejnych potraw, np. sosu grzybowego lub zupy… i nie tylko. Portobello wspaniale też smakują faszerowane i grillowane. Warto się pokusić i przygotować z nich coś pysznego, prostego i szybkiego. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Portobello z winem Marsala appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkomojej kuchni dziś obowiązują jednolite kolory :) Była zielona zupa, teraz żółta sałatka. Pierwszy raz jadłam ją u Koleżanki. Dla odświeżenia dawnych dobrych czasów zapisuję ją tutaj ku pamięci. Jest bardzo szybka w wykonaniu i świetnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy. żółta sałatka na drugie śniadanie Składniki: 4 jajka 20 dag żółtego sera, raczej bez dziur puszka ananasa
Weekendy w domu i ogrodzieOstatnimi czasy, w mojej kuchni królowały zupy. Ale po pewnym czasie, zaczęło za nami "chodzić mięso". I cóż było robić, trzeba było je zrobić ;) Polecam to danie na szybki obiad, choć trzeba o nim pomyśleć najlepiej dzień wcześniej. Dobrze zamarynowane mięso (najlepiej przez całą noc), będzie wtedy kruche i aromatyczne. SKŁADNIKI: 5-6 kotletów z karczku (chudego
Kuchnia w opałacholeju/maśle dodając przeciśnięty czosnek. Gdy warzywa zmiękną podlać bulionem, dodać topiony serek i chwilę pogotować. Zupę zdjąć z ognia, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, całość zmiksować na gładki krem. Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub szybkim nachos z gotowych placków tortilli - przepis TUTAJ
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałazmiksowałam, powstało pyszne, zielone pesto. Na gorącej patelni po prażeniu słonecznika i sezamu, ułożyłam połówki pomidorów, zrobiłam to szybko, tak aby tylko puściły sok. Bardzo lubię wykorzystywać rukolę nie tylko do sałatek: A rukola nie tylko nadaje się do sałatek:Zupa krem z rukoli, Włoskie Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio i pesto z rukoli Makaron rozłożyłam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięAleż trafiliśmy na fajny przepis, na biały barszcz. Nie dość, że prosto, to jeszcze mega szybko...a co najważniejsze, bardzo pysznie. Uwielbiamy Polską kuchnię <3 Składniki 200 ml kwasu z kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 pietruszka 3 kiełbasy białe (surowe) 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18% (słodka) 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 8 jajek(...)momentu zawrzenia wody. Następnie kiełbasę wyjmujemy, wlewamy sok, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Kiełbasę kroimy na plasterki lub większe kawałki (zależne od preferencji). Śmietanę hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, dodajemy do całości. Czosnek obieramy, miażdżymy nożem, dodajemy do zupy, gotujemy kilka min nie dopuszczając do wrzenia. Zupę podajemy z jajkami przepiórczymi. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G Kitchen