się ładnie zarumienią. I tak mamy szybką, smaczną przekąskę. Smak można regulować serem, każdy inaczej smakuje i tym samym nadaje innego smaku przekąsce. Mam nadzieję Panie Andrzeju, że do piwa na męskim spotkaniu sprawdzi się doskonale. :) Można podać same, świetnie także smakują jako dodatek do zupy lub barszczu, taka namiastka pasztecików
Dieta moja pasjaprodukuje tylko 1 produkt – kimczi. Mam gotową zupę w litrowym słoiku i hummus z Lawendowego Domu Grażyny Winkowskiej – małego gospodarstwa pod Płockiem, które nie zatrudnia jeszcze pracowników, więc wiem, że przygotowała je sama pani Grażyna. Mam też zakwas buraczany, bo chciałabym jeść więcej produktów fermentowanych i szybko można z niego zrobić barszczyk. Zwłaszcza jeśli ma się empanadillę
Ugotowane pozamiataneCzasem są takie sytuacje, że nie ma jak i kiedy stać przy garach...no i trza improwizować...w końcu trza coś zjeść..tak i oto
Moje domowe kucharzeniekarczek to mój sposób na szybki obiad,na coś gorącego na imprezie,przygotowuje się go w 10 min,potem tylko piecze-jest pyszny,prosty do zrobienia i nie drogi-polecam gorąco SKŁADNIKI: karczek-ok 80 dag 2 śmietanki 30 %(małe) 2 zupy cebulowe w proszku PRZYGOTOWANIE: karczek kroimy w plastry jak na kotlety,śmietankę mieszamy z zupami w proszku
Swojskie jedzonkoDzień Makaronu, dlatego z tej okazji przygotowałam dla was bardzo szybkie wręcz ekspresowe spaghetti akurat z tego co było w lodówce, czyli kaparów, otwartego słoiczka suszonych pomidorów czereśniowych, czosnku i natki. Wyszło pysznie, córka na kolacje poprosiła o dokładkę. Więc bawmy się w makaronem, nie używajmy makaronu tylko do zup i do spaghetti bolognese, ale czarujmy dania niecodzienne, często proste
Bernika - moj kulinarny pamietnikzawsze znika. Bezmięsni jedzą ją równie chętnie i szybko jak mięsożercy do karkówki czy porcji kurczaka. Pasuje do ryby- jest odpowiednio kwaśna i zbalansowana. Ziemniaki sałatkowe- czyli typu A (o typach i rodzajach ziemniaków więcej przeczytacie TUTAJ ) obieram ze skórki i kroję na kawałki większe niż do zupy. Do tej sałatki lubię kupować małe ziemniaki, kroję je wtedy
Karo in the KitchenBarszczyk na Wigilii być musi, bynajmniej u mnie. Czasem zamiast takiego z uszkami podaję z pakiecikami z ciasta francuskiego- coś do przygotowania na szybkoSkładniki:barszcz: 1
Z Majeczką w kuchninadal się nie mogłam zdecydować. No bo jak jeść zupę i popijać j ą piwem? To musiało być coś co będzie zawierało w sobie zarówno smak tego piwa jak będzie można je z tym piwem jeść. A co najlepiej się je z piwem? - wiadomo przekąski. Dlatego postanowiłam przygotować szybkie crostini z dość nietypowym składnikiem, bo wątróbką drobiow
Bernika - moj kulinarny pamietnikszybkiego namnożenia się bakterii. Tak, aż zacznie brakować dla nich pokarmu i zaczną obumierać. Taki jogurt nie zawiera już żywych szczepów. Ale jest do zjedzenia. Dla przyjemności. Kuchnia francuska. Jeżeli Francuski słyną ze zgrabnej sylwetki, to w dużej części za sprawą kuchni. Na stole nie brakuje warzyw, poczynając od „entrée” np sałatki warzywnej czy wieczorem – miseczki zupy. Te „otwierają(...)posiłków lub na wejście (tak jak w kuchni perskiej – a w niej cała symfonia egzotycznych owoców kaki – persymony, arbuzy, granaty …). Natomiast o ile owoce trawimy bardzo szybko. Zjedzone na końcu posiłku muszą czekać na swoją kolej. Po drodze fermentują, zakwaszają organizm i powodują niezbyt sympatyczne efekty specjalne, jak gazy czy wzdęcia. Ale kompot czy suszone owoce
MODA NA BIOW naszej kuchni jogurt naturalny to jeden z ważniejszych składników . Wykorzystujemy go jako codzienny, samodzielny napój, składnik owocowych i warzywnych koktajli, jemy jogurt z płatkami śniadaniowymi
babka w formieSłońce jeszcze świeci, ale da się odczuć, że jesień nadchodzi wielkimi krokami. Dla mnie jesień to czas dyni! I dziś zdradzę Wam 2 przepisy na zupy
Cooking MonsterSłońce jeszcze świeci, ale da się odczuć, że jesień nadchodzi wielkimi krokami. Dla mnie jesień to czas dyni! I dziś zdradzę Wam 2 przepisy na zupy
Cooking MonsterCiasto francuskie stanowi idealną bazę do wykonania szybkich, a zarazem eleganckich przekąsek. Dzisiaj wykorzystaliśmy je do przygotowania poduszeczek nadzianych farszem, którego główny składnik stanowiło mięso z kurczaka z rosołu. Zwykle do gotowania rosołu używamy (oprócz indyka lub wołowiny) podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika
Kuchnia od dwojgaugotowaniu pozostaw ciecierzycę w wodzie do ostudzenia. Odcedzona szybko przesycha. Odcedź letnią lub zimną już cieciorkę. Rozdziel do czterech woreczków śniadaniowych lub na mniejsze porcje. Zawiąż każdy i naklej informację z datą ugotowania. Włóż do zamrażalnika. Przed wykorzystaniem ciecierzycy nie musisz jej rozmrażać, jeśli dodajesz do sosu lub zupy. Na kotlety rozmróź wcześniej. Zamrożona ugotowana ciecierzyca jest po ponownym
Anioszek w kuchniwarunki liczbę stolików zapewniając jednocześnie wygodę gościom. Myśląc o szybkim napełnieniu żołądków z bogatej karty dań wybraliśmy dość jednorodne menu – wszyscy bowiem skusiliśmy się na placek po cygańsku, który jak się okazało był dobrym wyborem. Placek ziemniaczany świeży, gulasz smaczny a zestaw surówek bez zarzutu. Wcześniej jednak spróbowaliśmy dwóch zup: żurku ( nie odpuszczam, kiedy zobaczę go w karcie ) i czerniny
Smaki Ewystrony. Moje steki miały lekko ponad 3cm grubości – żeby szybko i równomiernie usmażyły się na elektrycznym grillu, na którym je tym razem robiłam, ponacinałam je w kratkę ostrym nożem, na głębokość 3mm z obu stron. Ziemniaków nie obieramy. Zostawiamy je w skórkach, myjemy, kroimy na kawałki większe niż do zupy. Wkładamy ziemniaki do osolonej wody i gotujemy
Karo in the Kitchensolidnym drewnianym stole. Niewątpliwą zaletą okazała się sprawna i szybka obsługa. Kelnerka zjawiła się od razu, tak samo jak zamówiona na rozgrzewkę gorąca herbata. Pierwsze jednak rozczarowanie nastąpiło przy próbie złożenia zamówienia – okazało się bowiem, że nie wszystkie pozycje z menu są dostępne. Rozczarowało to nieco mojego męża, miłośnika zup rybnych, który nigdy takiej nie przepuści jeśli tylko
Smaki EwyPlacki pszenne tortilla są niezwykle wdzięcznym "materiałem wyjsciowym" dla wielu potraw. W jednym z poprzednich przepisów proponowałam je z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, a także
Kuchnia Pełna Pasjizbożowy nowej generacji, wytwarzany wyłącznie z surowców naturalnych. Teraz szybko i wygodnie przyrządzisz zdrowy posiłek. Wystarczy zalać wrzątkiem lub zimną wodą, aby po kilku minutach rozkoszować się smakiem potrawy. Ten beztłuszczowy makaron instant stanowi bowiem zamiennik kaszy, ryżu, czy też makaronu do gotowania. Doskonale nadaje się do przyrządzania śniadań (zupy mleczne), jak również daniach obiadowych- smakuje wyśmienicie w połączeniu
Moje domowe kucharzenieObierki szparagów możemy zostawić na później i wykorzystać do zupy. Do gotującej się wody wrzucamy sól i cukier. Szparagi gotujemy al dente. Bezpośrednio na gorące szparagi na drobnych oczkach ścieramy parmezan. W międzyczasie gdy gotują się szparagi, na patelni grillowej smażymy łososia (skórą do dołu). Łosoś jest gotowy bardzo szybko, w zależności od grubości, wystarczy kilka minut z każdej
OstryKęs