szybka przystawka - 1000 przepisów (strona:53/67)

Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną 152

Tarta (fr. tarte ) – rodzaj wypieku, składającego się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta i nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i wytrawne

mojewypiekiinietylko
Chipsy z mikrofali i piekarnika 255

Ziemniak od dawna króluje w naszej kuchni, a to za sprawą swojej wszechstronności. Może być gotowany, smażony, pieczony… i  w ogóle przetworzony na bardzo wiele sposobów

mojewypiekiinietylko
Szarlotka z bezą i robot kuchenny MRK-05 172

cukru waniliowego (jedno małe opakowanie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać.. Dodać pokrojone na małe kawałki masło i żóltka i szybko wyrobić. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 30 minut do zamrażalnika. Na wysmarowanej masłem i obsypanej mąką blasze ułożyć warstwę mocno schłodzonego ciasta dociskając je dokładnie(...)Funkcje: płynna regulacja prędkości i  funkcja „TURBO” pojemnik malaksera (2000 ml) pojemnik (400ml) z nożem ze stali nierdzewnej do siekania i rozdrabniania pojemnik z pokrywką (600 ml) przystawki do krojenia w kostkę – dwie wielkości kostek przystawka miksująca ze stali nierdzewnej przystosowana do pracy w wysokiej temperaturze przystawka do ubijania piany z białek, lekkich kremów i sosów mieszadło do wyrabiania

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
TU I TAM. Botwinka i nowe szaty gołąbka. 199

nasze drogi miały się spotkać właśnie w tym miejscu. Jak się wkrótce okazało obydwie dopiero co założyłyśmy bloga i uczyły się poruszać w nowym dla nas świecie. Nasza znajomość szybko wyszła poza ramy komentarzy i nie jeden późny wieczór spędziłyśmy na rozmowach. Od początku ze zdziwieniem odkrywałyśmy, że łączy nas zaskakująco wiele - począwszy od imion, przez identyczne drobiazgi kuchenne(...)niezwykle smaczne. Farsz i sos dodają im nieco śródziemnomorskiego klimatu. Były przepyszne na ciepło i cudownie rześkie na zimno. Mogą z powodzeniem wystąpić jako lekki letni obiad, jako tapas, przystawka lub część letniej kolacji. Są wspaniałe! Bardzo Wam polecam! GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINKI SKŁADNIKI  /na 30 gołąbków/  liście botwinki - u mnie z jednego dużego pęczka dorodnej botwinki (wybierajcie

KUCHARNIA
Młody bób zasmażany z boczkiem 171

Młody bób zasmażany z boczkiem To jedno z ulubionych, letnich dań mojej rodzinki , mogą się nim zajadać bez końca i zawsze jest im za mało , chociaż

Ogrodnik w podróży
Panzanella czyli toskańska sałatka chlebowo-pomidorowa 209

Dzień dobry,Jakieś dwa tygodnie temu na moim targu pojawiły się pomidorki koktajlowe i kolorowe pomidory różnych odmian - pyszne i słodkie. Z tej okazji przygotowałam panzanellę

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta i basta!- domowy makaron z szybkim sosem 167

długo – popęka podczas krojenia. Jeśli makaron już się nie klei, zawińcie wywałkowany fragment ciasta w rulon lub rozłóżcie na płasko i pokrójcie, według uznania. Kroić można zwykłym nożem, przystawką krojącą do maszynki do makaronu, ozdobnym radełkiem z falbanką albo specjalnym nożem z kilkoma ostrzami. Ja to zrobiłam świeżo zaostrzonym nożem szefa i powstało pappardelle- szerokie i długie wstążki(...)kremowy. Pogotujcie całość, mieszając co jakiś czas około 5 minut na średnim ogniu.   Wrzućcie odcedzone tagliatelle, wymieszajcie, posypcie na talerzach świeżo startym parmezanem lub serem pecorino i jedzcie szybko, zanim wystygnie. Pyszne, proste i świeże. Jak cała włoska kuchnia. SKŁADNIKI 200g mąki pszennej 400-450 (tortowej), albo specjalnej makaronowej z pszenicy durum, typ 00 + dodatkowo do podsypania

Karo in the Kitchen
Grillowany ser halloumi z warzywami 111

Za oknami na dobre zagościła jesień, poranki i wieczory chłodne, liście zmieniają kolory na złote i brązowe, myślę więc, że pora choć na chwilkę wrócić wspomnieniami

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet bez wątróbki 157

Jeśli jakaś potrawa kojarzy mi się mocno ze świętami, to jest to pasztet. Współcześnie używane przepisy pochodzą z Francji. Francuscy pasztetnicy cieszyli się zasłużoną sławą na

ladykitchen
Pierogi z kapustą i grzybami 154

W potrawach wigilijnych podoba mi się to, że wszystko ma swoje znaczenie. 12 potraw na stole to 12 miesięcy. Mak to płodność i powodzenie. Dzisiaj proponujemy

ladykitchen
Pałeczki z wołowiną z ciasta filo (finger food) 176

Pałeczki z wołowiną z ciasta filo to danie typu finger food, które świetnie nadaje się na imprezy, mecze, parapetówki czy sylwestra. Ciasto filo jest bardzo chrupiące

Poezja smaku
Ryby są super, czyli nowa książka Lidla 156

Plotka głosi, że Lidl odrobił lekcję i wydał milion sztuk tej książki. Niestety posiadała ona tę samą cechę, co pierwsza książka. Mianowicie była tak samo doskonała i zniknęła równie szybko. Podobno nie dla każdego starczyło. Tym razem Lidl stanął, mam nadzieję, na wysokości zadania. Nowej książki o rybach będą aż 2 miliony egzemplarzy! Niech tym razem nikt nie mówi(...)wędzić ryby przy pomocy zwykłego grilla.  4. Ryba od kuchni. Czyli przechodzimy do konkretów. Jak przyrządzić rybę, z czym przyrządzić, jak doprawić, a także jak jeść.  5. Przystawki  6. Zupy  7. Dania główne  8. Święta  9. Grill  10. Owoce morza  Czyli jak widać jest wszystko, co w dobrej książce kucharskiej być powinno

Marder&Marder Manufacture
Muffiny z żółtym serem 143

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Moje Wypieki. Muffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie, serowe bułeczki.  Podczas

Di gotuje
Sprośnie faszerowane cukinie 186

czekające na to, aby je przygarnąć. W kuchennej szafce zawsze warto znaleźć miejsce dla mleka kokosowego i sosu salsa. Kiedy mam te wszystkie produkty pod ręką, jestem w stanie szybko wyczarować coś dobrego, bez względu na to, jak bardzo mi się nie chce gotować lub jak bardzo mało mam czasu . Wobec tego niesłusznym byłoby narzucanie Ci użycia konkretnie tych(...)piekarnika i lekkim przestudzeniu można serwować. Po upieczeniu cukinie stają się nieco pomarszczone, co, moim zdaniem, dodaje im jeszcze więcej uroku. 2 porcje jako danie główne lub 4 jako przystawka

Roślinna - blog wegański
Podpłomyki z oregano, podawane z gruszką, kozim serem, orzechami i czerwoną kapustą 190

G dy szukam nowych inspiracji, często patrzę na przepisy moich przodków. Takie pradawne receptury mają w sobie więcej uroku niż kuchnia nam współczesna. Czuć w nich

Food Square

Proponowane wyszukiwania