szybka przystawka - 1000 przepisów (strona:52/67)

Groszkowy deser a'la Crème brûlée 194

Składniki: (na 2 porcje) 150 g  zielonego groszku gotowanego na parze Bonduelle pół awokado 150 g śmietany 36% 1 łyżeczka cukru 50 ml mleka 2

KreatywnePiny
Szparagi z jajkiem poszetowym i sosem holenderskim 187

Sezon na szparagi rozpoczęty! I uważam to, za powód do szczęścia. To jedno z moich ulubionych warzyw. Nie tylko idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw

Jacob Tastes
Fasolka szparagowa polsko-włoska – fagiolini alla polacca 144

się aż czterech dodruków. Ja mam trzecie, poprawione i rozszerzone wydanie z 2011. Książkę podzielono na jedenaście rozdziałów oznaczonych kolorami. I tak znajdziemy tu sosy, marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym(...)ciepłą. Albo zupełnie na zimno, jak sałatkę. Jest pyszna. Smaki są niesamowicie zrównoważone, tekstury przeróżne. Z kromką świeżego chleba, z czosnkowym pieczywem, z grzanką i kieliszkiem białego wytrawnego wina. Szybko i pysznie. Nie spodziewacie się, że fasolka szparagowa może smakować tak bajecznie. SKŁADNIKI 1kg fasolki szparagowej, zielonej lub żółtej 400g białej drobnej fasolki w puszce mała puszeczka filetów anchois

Karo in the Kitchen
Kapusta z grochem 137

Są takie potrawy, na które czeka się cały rok. W moim przypadku jest to kapusta z grochem. Smakuje mi tylko w Boże Narodzenie i tylko wtedy

ladykitchen
Sos holenderski 361

Sos holenderski jest sosem na bazie żółtek, masła  i cytryny. Smak definiuje natomiast jakość i pochodzenie produktów, które wchodzą w jego skład. Prawdziwe masło wiejskie

KreatywnePiny
Tartaletki wiosenne z awokado, czosnkiem i serem feta, z dodatkiem brukselki i kiełków 137

Wiosenna przekąska z kruchego ciasta i jedwabistego farszu z awokado i sera feta - na wielkanocnym stole prezentuje się pięknie. Można przygotować jedną większą tartę, ale można

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa bryndzowa 286

Zupa bryndzowa to taki mój Comfort Food. Coś, co rozgrzewa, sprawia przyjemność i pozwala „zapaść się” w miękkie piernaty. Oczywiście jest kaloryczna, mało wegańska i wcale

ladykitchen
Szybki pomysł na weekendową przekąskę 381

Dwa tygodnie bez żadnego przepisu? Skandal! Niestety ostatnio brakuje mi czasu dosłownie na wszystko. Dni mijają w zastraszającym tempie, a ja staram się łapać każdą wolną

Ratunku obiad
Tapas z daktyli, gorgonzoli i serrano 109

Kultura tapas, to jedna z tych rzeczy, za które kocham Hiszpanię. Każdego wieczoru ze swoimi amigos (przyjaciółmi) udajesz się do ulubionego tapas baru w swoim barrio

Food Square
Sushi w tempurze 158

Tempura to charakterystyczny sposób przyrządzania potraw w kuchni japońskiej. Polega na smażeniu na głębokim oleju różnych produktów obtoczonych w cieście, np. ryb, owoców morza, czy warzyw

Food Square
Zapiekane awokado z chilli podane z jajkiem po benedyktyńsku na kalarepie 139

Składniki: (na 2 porcje) 1 średniej wielkości kalarepka 2 jajka 1/3 łyżeczki octu 1 awokado pół opakowania kosteczek Apetina snack pack z chilli około 6-8

KreatywnePiny
Wspaniała sałatka rosyjska 198

Na przepis ten natknęłam się sporo lat temu w jednej z książek kucharskich jakie posiadam, dokonałam pewnych modyfikacji. Nie ukrywam robię ją rzadko. Nawet moje dzieci

Smaki Ewy
Premiery wydawnicze, jesień 2014. Cz. II - Katie Quinn Davies, "What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu" 176

zobaczyłam kilka tygodni temu, że została ona wydana w języku polskim, stwierdziłam, że to znak z niebios i muszę ją mieć. No i mam... i... trochę żałuję, że tak szybko poddałam się impulsowi i nie porównałam wcześniej obu wydań. Jeśli jednak spojrzeć na tą publikację bez porównań do oryginału, to na polskim rynku i tak jest to pozycja wyjątkowa(...)Katie. Podzielone są ze względu na typ dania, tak jak to było u Lebovitza, ale mamy tu trochę więcej kategorii: śniadania, lunche, sałatki, kanapeczki i drinki, obiady, przekąski, przystawki i sosy oraz na koniec - desery. Każdy znajdzie coś dla siebie. W przepisach znajdziemy różnorodne warzywa, zioła, kasze. Można poczuć się zainspirowanym po dłuższym przeglądaniu książki. Gdzieś czytałam, że jest

W kuchni wieczorem
Pizza jak z włoskiej pizzerii...i kilka słów o kamieniach! 607

Przygotuj ciasto według przepisu, wstaw do lodówki. Kamień do pizzy włóż do piekarnika i zagrzej go do 230 stopni. Niech przyjmie ciepło,tak około pół godziny. Gotową pizzę połóż szybko na kamieniu. Natychmiast zetnie się od spodu i ...na pewno nie będzie przywierała. Pieczenie to faktycznie lada moment. Trzeba uważać ,aby się nie poparzyć. Ja wyciągnęłam kamień, aby dodatkowo(...)przyznać, że bez podsypywania mąką, gdyż ciasto fajnie odchodzi od powierzchni. Kamień nie chłonie zapachu, pozostaje zimny i przyjemnie gładki. Sprawdzi się jako deska do krojenia, jako deska pod przystawki i jako..podstawka pod gorące naczynia. Smacznego ! POLECAM PODSTAWKI.PL

Z Kuchni Do Kuchni
Polskie warzywa w orientalnej odsłonie. 402

Pokusiłam się o połączenie polskich warzyw i orientu. Przepis przygotowany na potrzeby konkursu z firmą Iglotex. Do wyboru miałam różne rodzaje warzyw na patelnię, po

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania