szpinak - 15265 przepisów (strona:514/1018)

Lekka zielona pasta jajeczna 111

Składniki: 4 jaja 1 łyżka kopiasta Develey musztarda Dijon szczypiorek sól, pieprz do smaku Wykonanie Jaja ugotować na twardo. Szpinak umyć,osuszyć . Ugotowane jajka i szpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami

w mojej kuchni
Lekka zielona pasta jajeczna 137

Składniki: 4 jaja 1 łyżka kopiasta Develey musztarda Dijon szczypiorek sól, pieprz do smaku Wykonanie Jaja ugotować na twardo. Szpinak umyć,osuszyć . Ugotowane jajka i szpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami

mojej kuchni
Jedzenie na piknik – 10 propozycji 134

Sałatka z kaszy gryczanej z awokado i ogórkiem kiszonym Sałatka z awokado i serem camembert TARTY Tarta z białym serem Dietetyczna tarta z łososiem i brokułami PIZZA Pizza ze szpinakiem KOKTAJLE Czekoladowy koktajl z awokado Koktajl ze szpinakiem Smoothie z ananasem Artykuł Jedzenie na piknik – 10 propozycji pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Super Burgery wegańskie 97

Składniki na burgery wegańskie: 4 bułki 4 kotlety warzywne – przepis 8 łyżek sosu z bakłażana baba ghanoush – przepis 4 łyżki konfitury z cebuli – przepis świeże liście szpinaku Jak zrobić burgery wegańskie: Bułki przecinamy na połówki i grillujemy (lub podgrzewamy w piekarniku). Kotlety podgrzewamy w piekarniku lub grillujemy. Bułki smarujemy sosem z bakłażana, przekładamy listkami szpinaku, wkładamy między

Dorota Smakuje
Śniadanie na wypasie 239

Przepisy na diecie Ketogenicznej Śniadanie na wypasie Idealne połączenie tego co tygryski lubią najbardziej: jajek, boczku i kiełbasek Składniki: 2 kiełbaski frankfurterki 2 jajka szpinak baby (lub mrożony – jeśli mrożony zalejmy go wcześniej wrzątkiem i odsączmy) kilka pieczarek (opcjonalnie lub inne grzybki) łyżka masła 2 plasterki boczku (u mnie wędzony) Jak zrobić: Na patelnię wrzucamy masło i czekamy(...)pieczarki (kiełbaski można wcześniej ponacinać tak jak na grilla) Po podpieczeniu i spaleniu boczku wyjmujemy z patelni na talerz boczek, kiełbaski oraz pieczarki.. Teraz wbijamy jajka, i szpinak, przykrywamy przykrywka wszystko i czekamy do momentu ścięcia się białka w jajkach, żółtko niech będzie płynne, chyba że lubicie bardziej ścięte to trzeba będzie troszeczkę więcej poczekać. Wykładamy wszystko na talerz

Keto - Meto Przepisy
Poniedziałek: Spaghetti z pieczonymi warzywami 95

komosy z brokułem, migdałami i pistacjami Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1/2 główki brokuła Garść pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy Sól Pesto Garść szpinaku Garść bazylii (rażeni łodyżkami) Garść orzechów migdałowych 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 małe awokado 4 łyżki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok(...)Krok 2 Zagotuj 3 litry wody, dobrze posól (1 łyżka). Włóż makaron, zmniejsz ogień i gotuj około 10 minut. Odcedź. Krok 3 Przygotuj pesto. Włóż do misy miksera umyty szpinak, bazylię, dodaj migdały, parmezan, awokado, wlej oliwę, sok z cytryny. Zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Krok 4 Przełóż pesto do makaronu. Wymieszaj. Podawaj z pieczonymi warzywami. Smacznego! Artykuł

Niedzielny kucharz
Zielone smoothie ze szpinakiem, mango i pomarańczami 89

długo. Smoothie może stanowić odrębny posiłek, często zastępuję nim drugie śniadanie lub kolację. Dzięki dodatkowi dojrzałego mango smoothie ma kremową konsystencję i pyszny, słodki smak. Składniki: 2 szklanki liści szpinaku, 1/2 dojrzałego mango, 3 pomarańcze (bądź 1 szklanka gotowego soku z pomarańczy), 1 brzoskwinia, 1 jabłko, 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego. Mango, brzoskwinię i jabłko obrać, pokroić na mniejsze kawałki(...)Wycisnąć sok z pomarańczy – ma powstać 1 szklanka soku. Szpinak umyć. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera, Miksować przez chwilę do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego

Moja kraina smaków
Szakszuka z kabanosami 125

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie proste dania. Idealne na śniadanie lub kolacje. W kilka chwil z prostych składników można przygotować coś naprawdę pysznego. Spróbujcie też wersji ze szpinakiem – szakszuka ze szpinakiem . Składniki: 2 pomidory około 0,5 łyżki masła 1 jajko 4 kabanosy (u mnie bekonowe) 3 szczypty suszonej bazylii  – u mnie z Organic Fabryka

Słodkie okruszki
PIEROGI Z BOBEM 144

czosnku 1 cebula dymka olej d smażenia  100 g sera grana padano, cheddara lub innego twardego, długo dojrzewającego  skórka z cytryny   opcjonalnie garść szpinaku + łyżka masła + ząbek czosnku  Sposób przyrządzenia : bób pokroić nożem na malutką kosteczkę; dymkę poszatkować i zeszklić na oleju; do zeszklonej cebuli dodać bób, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz czarny, gałkę(...)brzegi, formując pierogi; w rzucać do osolonej wrzącej wody, gotować ok. 4 min od momentu wypłynięcia. Podawać na gorąco z posypanym tartym serem lub opcjonalnie z  blanszowanym szpinakiem

pieprzny smaczek
Zupa z cukinii z miętą – post dr Dąbrowskiej 173

MIĘTĄ Składniki na zupę z cukinii z miętą: 2 cukinie 1 duża cebula 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego liść laurowy 5 szt ziela angielskiego garść liści świeżego szpinaku lub 4-5 kostek mrożonego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej mięty świeżej sól pieprz czarny świeżo mielony 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano Jak zrobić(...)liść laurowy, sól. Zalewamy wodą (ok 1-1,5l), zagotowujemy, zmniejszamy grzanie na minimalne, gotujemy wywar ok 20 min. Wyjmujemy liść laurowy, ziele angielskie, dodajemy cukinie pokrojone w kostkę, szpinak, miętę i natkę, gotujemy 5 min (tylko tyle by cukinia zmiękła). Miksujemy na krem. Dodajemy pozostałe przyprawy, doprawiamy do własnego smaku. Artykuł Zupa z cukinii z miętą – post dr Dąbrowskiej

Dorota Smakuje
RECENZJA SOKÓW - Smaki Victorii 76

skończył :( - sok pomarańczowy to 100% pomarańczy rewelacja, poczułam się jakbym przed chwilką sama wyciskała ten sok, rewelacyjny... za takie soki powinni dawać nobla :D <3 - sok ananas - kiwi - szpinak to sok który ma kilka owoców w składzie banany, ananasy, winogrona, kiwi, pomarańcze, szpinak, ogórki, limonka, bardzo ciekawe połączenie smaków, myślę ze pyszne było by ciacho jakby zrobić ciasto shrek

Dziś Ja gotuje
Sałatka z grillowanymi szparagami, truskawkami i serem z czarnuszką i kozieradką 97

truskawki i szparagi to jedno z moich ulubionych letnich połączeń. W kilka chwil można z nich wyczarować na przykład taką pyszną sałatkę :) pęczek świeżego szpinaku pęczek szparagów łyżka oliwy szczypta soli i pieprzu szklanka truskawek dwa plastry sera typu korycińskiego z czarnuszką i kozieradką świeża bazylia oliwa Szparagi nacieramy łyżką oliwy i grillujemy na rozgrzanej patelni. Podajemy je ze szpinakiem

Mienta blog
Muffinki jajeczne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 84

poświęcić na zrobienie czegoś innego niż kanapki czy chociażby ukochana jajecznica. To śniadanie zrobiłam również z jajkami, ale zapiekłam je w formie muffinek. Składniki na 12 muffinek: * 10 dkg szpinaku świeżego * 6 jajek * 4 - 5 łyżek startego żółtego sera * 1 ząbek czosnku * 3 - 4 łyżki śmietanki 30% * sól * 3 plastry wędliny albo odrobinę boczku wędzonego * 3 - 4 suszone pomidory(...)łyżeczka masła Umyty szpinak podsmażyłam na patelni z roztopionym masłem i z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odrobinę posoliłam. Wyłożyłam nim spód muffinek. Jajka zmiksowałam i dodałam śmietankę. Boczek i pomidory suszone pokroiłam i dodałam do ubitych jajek. Jeszcze raz przez krótką chwilę miksowałam. Dodałam starty żółty ser i wymieszałam. Wylewałam masę jajeczną do 3/4 wysokości foremek na muffiny. Wstawiłam

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania