www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI DLA 4 Osób: 2 filety z kurczaka 4 garscie szpinaku Pęczek natki Sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 2 łyżki orygano 1 łyżka Bazyli 1 łyżka czosnku Olej rzepakowy do smazenia PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję(...)Mięso doprawiam dokładnie. Na patelni rozgrzewamy olej ,przekładam mięso, smażę na rumiano na średnim ogniu że wszystkich stron. Następnie natkę pietruszki drobno siekam. Dodaję do mięsa. Dodaję umyty szpinak. Całość smażę jeszcze kilka chwil. Podaję na ciepło lub zimno. Oczywiście można dodać do pizzy czy jako farsz np. do naleśników
Gotowanie Patkideser nie zajmie wam bardzo dużo czasu jeśli chodzi o przygotowanie, a prezentuje się pięknie. Do ozdoby możecie wykorzystać różnego rodzaju owoce. składniki na ciasto: 200 g świeżego szpinaku 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki herbaty białej aromatyzowanej( do nasączenia ciasta) granat ( do dekoracji) składniki na krem(...)boki smarujemy masłem) Jajka z cukrem ubijamy mikserem. Po chwili dodajemy olej, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki się połączą wrzucamy wcześniej zblendowany szpinak i mieszamy równomiernie łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 stopniach C ok. 60 minut. Przygotowujemy krem. Śmietankę kremówkę ubijamy i po chwili wsypujemy stopniowo cukier puder
noteskulinarnyfigacebula cukrowa 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka suszonego oregano Sok z połowy cytryny 2 łyżki oleju Pęczek posiekanej kolendry lub pietruszki Garść szpinaku Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej szeroki rondel lub garnek, wysyp do niego kaszę jaglaną. Przemieszaj od czasu do czasu. Zagotuj dwie szklanki wrzątku i zalej nim kaszę(...)pokrój papryki w kostkę. Zdejmij kaszę z ognia. Przemieszaj widelcem. Posól. Przesyp do misy. Wymieszaj z paprykami, krewetkami, podprażoną kukurydzą i odcedzoną fasolką czerwoną z puszki, siekaną kolendrą i szpinakiem. Dopraw łyżeczką chilli, papryki słodkiej i oregano. Skrop sokiem z cytryny. Posól i popierz do smaku. Wymieszaj. Artykuł Poniedziałek: Południowo-zachodnia sałatka z kukurydzą, fasolką i krewetkami pochodzi
Niedzielny kucharzGulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Quesadillas z serem, rukolą i czarnymi oliwkami Makaron ze szpinakiem, ciecierzycą i grana padano
Moja smaczna kuchniajest ogromna. W sklepach możemy znaleźć całą gamę różnych rodzajów makaronów. Ja tym razem użyłam tagliatelle. A oprócz tego potrzebujemy: 1/2 opakowania tagliatelle, 2 filety z kurczaka, 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego, 300 g pieczarek, 1 jogurt naturalny (180 g), 1 cebula, olej kokosowy, 200 ml bulionu sól, pieprz, czosnek, cheddar z chili w kawałku Na patelni rozgrzewam 2 łyżki(...)kostkę. Wrzucam na patelnię. Solę i pieprzę wedle uznania. Całość smażę ok. 10 minut. Dodaję pokrojone pieczarki. Czekam aż puszczą wodę i gotuję ok. 10 min. Następnie dorzucam szpinak. Doprawiam czosnkiem. W osobnym naczyniu łączę se sobą jogurt z bulionem. Dokładnie mieszam. Dodaję powoli do mięsa. Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wykładam na talerz. Następnie wykładam
Przepis na Dzień Dobrypieczenia, wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 25-30 minut na środkowej półce piekarnia w temp. 180C. 4 warstwa (zielona) szpinakowa: 150 g świeżego szpinaku 130 g mąki pszennej 70 g mąki krupczatki 50 g cukru 100 ml oleju łyżeczka proszku do pieczenia Szpinak zbelnduj na gładką masę razem z bananej, cukrem i olejem. Następnie
greenscarfGulasz z udek kurczaka ze szpinakiem idealny na obiad lub kolację. Koniecznie wypróbujcie ten przepis bo naprawdę warto! Palce lizać! Po prostu pycha! Wykonanie gulaszu krok po kroku pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. SKŁADNIKI: 👌800 gr. filetów z udek kurczaka 👌1 cebula 👌10 gr. świeżego imbiru 👌2 ząbki czosnku 👌1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 👌1 łyżeczka kolędry(...)łyżeczka kurkumy mielonej 👌1 łyżeczka musztardy mielonej 👌1 łyżeczka kuminu rzymskiego 👌1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 👌200 ml. przecieru pomidorowego 👌1 pomidor 👌200 ml. bulionu z kurczaka 👌200 gr. szpinaku świeżego 👌1 łyżka mąki z ciecierzycy 👌2 łyzki jogurtu greckiego 👌olej do smażenia my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram 👫 Fanpage 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com
RITA food channelkurczakiem i awokado. Przymknęłam oko na składy i użyłam gotowych tortilli, ale myślę że spokojnie można przygotować podobne od podstaw. Oprócz awokado na promocji kupiłam także granat (1,99zł/szt), szpinak, jabłka i banany, reszta produktów obliczona jest wg standardowych cen. Nie przedłużając, przejdźmy do posiłków z całego tygodnia oraz do najważniejszego, czyli podsumowania kosztów. kliknij w obrazek żeby zobaczyć(...)lepszej jakości kliknij w obrazek żeby zobaczyć w lepszej jakości Dzień pierwszy : Śniadanie: kanapki z hummusem i jajkiem na twardo II Śniadanie: sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i burakiem Obiad: dorsz z zielonym pesto, fasolką i kaszą Deser: pieczone jabłko cynamonowe z orzechami (znacie je w poprzedniego tygodnia) Kolacja: zupa krem z zielonego groszku i fasoli
Powiedz dietom nieruloników: – 1 duży bakłażan – 80g żółtego sera ( u mnie gouda) – 1 kopiasta łyżka śmietany – 1 łyżka majonezu – 3 ząbki czosnku – garść młodego szpinaku – pół pęczka koperku – sól i pieprz wg smaku Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na 10 plasterków ( mój bakłażan był bardzo duży i wyszło 14 plasterków, ale 4 były zbyt(...)małe i nie nadawały się do zawijania). Plasterki posolić i odstawić na 30 minut. W tym czasie przygotować nadzienie. Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, szpinak i koperek drobno posiekać, dodać do sera, dodać śmietanę, majonez, czosnek, (przecisnąć przez praskę) i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki. Po 30 minutach, plasterki z bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym. Mocno
Smaki Armineniezwykle ważna, ponieważ pomaga organizmowi stawić czoło wszelkiemu rodzaju infekcjom.Sok to tez skarbonka beta-karotenu - niezwykle skutecznego przeciwutleniacza. Składniki (2 porcje) : 500 g - 4 pomidory 200 g - paczka szpinaku mrożonego 200 g - duża papryka czerwona 100 g - cebuli zioła prowansalskie do smaku Sposób przygotowania: Pomidory umyć sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Zmiksować blenderem. Szpinak rozmrozić, cebulę obrać i wycisnąć
Życie Pełne Smakufiletu z kurczaka 1 cukinia 1 szalotka 1 szklanka zielonego groszku (może być mrożony) 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 3 cm korzenia imbiru 2 garście liści młodego szpinaku 3 listki kafiru 1 łyżka oleju kokosowego 1/2 szklanki wody 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1-2 łyżki zielonej pasty curry 1 łyżka cukru trzcinowego 300 ml mleka(...)gotujemy około 7 minut. W razie potrzeby możemy dodać 1/2 szklanki wody. Następnie dodajemy liście kafiru, sos rybny i sojowy, cukier. Na sam koniec dodajemy groszek, cukinię i szpinak. Warzywa powinny "złapać" temperaturę tak, aby pozostały jędrne i nie rozgotowały się. Skrapiamy sokiem z limonki, podajemy z ryżem jaśminowym, posypujemy listkami kolendry
Smakowity Blog Kulinarnywęglowodany: 9,1 g w tym cukry: 5,7 g białko: 1,7 g błonnik: 3,4 g sól: 0,02 g Kasza gryczana biała z dynią, szpinakiem i słonecznikiem Firma: SYS Składniki: kasza gryczana biała (65%), soczewica czerwona, dynia suszona (5,5%), pestki słonecznika (5,5%), pestki dyni (5,5%), cebula suszona, szpinak suszony
Zdrowie na języku :Pkolacje dla dwojga :) Zjadła ze smakiem , a i ja miałem z głowy jedna z dwóch moich kolacji. Składniki: - 1 średnia cukinia - 1 jajko - 4 garście szpinaku - 2 marchewki - 4 kiełbaski śląskie - 4 łyżeczki serka kanapkowego (u mnie czosnkowy) - 4 łyżki ketchupu pikantnego - odrobina startego sera do posypania - sól, pieprz Cukinie ścieramy na tarce z grubymi oczkami, dodajemy(...)foremki o średnicy 9 cm i na dno każdej z nich wrzucamy po łyżce ketchupu - rozsmarowujemy Na to układamy masę z cukinii i jajka Kolejna warstwa to liście szpinaku a na niego talarki z marchewki Odrobina soli i pieprzy i po łyżeczce serka kanapkowego na talarki marchewki - delikatnie rozsmarowujemy Na to talarki kiełbasy Na górę odrobina startego sera Piekarnik nagrzewamy
Smacznie Pysznie Kaloryczniepolach. Na dziko rośnie również na całym świecie w klimacie umiarkowanym i tropikalnym. U nas popularnie zwana lebiodą i jej zielone młode liście są bardzo smaczne. Przygotowana jak szpinak dla mnie jest zdecydowanie lepsza od tradycyjnego szpinaku. Nasza polska komosa / lebioda / również kwitnie, ale stare liście i nasiona są trujące. Jednak po ugotowaniu i odlaniu wody są jadalne. Uzbieranie chociażby
Leśny Zakątek