śmietany i sera i makaronu… ale od czasu do czasu warto sobie na coś takiego pozwolić :) Przepis i lista składników znajduje się poniżej… Składniki 200g makaronu (rurki, świderki) 200g śmietany 1 jajko 200g sera żółtego sól pieprz Zapiekanka makaronowa z serem – przepis Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Zazwyczaj aby był al dente należy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!suchej patelni słonecznikiem. Jednak bez tego dodatku również smakuje rewelacyjnie. Zapraszam do wypróbowania przepisu i podzielenia się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Składniki: 300 g makaronu świderki 1 duży brokuł 4 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 pojedyncza pierś z kurczaka ugotowana (może być z rosołu) 5 łyżek oliwy Makaron ugotować zgodnie z przepisem
O kuchni z uczuciemoraz aromatycznymi przyprawami @skworcu ;) https://www.skworcu.com.pl Będzie mi bardzo miło jeśli nie moją stronę;) A teraz przepis 🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘 Składniki dla 4 osób: 150 g makaronu np. Świderki 40 dag schabu bez kości 1 kulka mozzarella 1/2 pęczka kopru 4 ogórki kiszone Marynata do mięsa: 2 łyżki przyprawy do schabu Skworcu https://www.skworcu.com.pl
Gotowanie Patkisosu. Jest to bardzo lekkie i odświeżające danie. Pysznie smakuje na ciepło, ale można je zjeść również na zimno i potraktować jak makaronową sałatkę. Składniki: 200 g makaronu: rurki, świderki 1 mała cukinia 5-6 łodyżek szparagów ½ główki brokuła 1 szklanka groszku (może być mrożony) 6 małych pieczarek 1 łyżka masła Listki bazylii Sól i pieprz Pesto Garść orzechów
Niedzielny kucharzdobry blender i uniwersalny makaron. Czy może być łatwiej? Chyba nie. Czerwone pesto możecie podać z najróżniejszymi rodzajami makaronu. Ja najczęściej sięgam po makaron w kształcie rurki, kokardek lub świderków. Szukając odpowiedniego makaronu warto zajrzeć na stronę https://czaniecki.pl/ Do tak przygotowanego makaronu z czerwonym pesto możecie również dodać pierś z kurczaka pokroją w kostkę (wystarczy ją doprawić ulubioną
Słodkie okruszkiMakaron ze szpinakiem i twarogiem, pomysł na szybki, lekki obiad. Składniki: 300g makaronu świderki 450g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 250g twarogu półtłustego 1 ząbek czosnku 0.5 łyżeczki soli pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Na maśle w garnku podduszamy mrożony szpinak, do momentu aż całkowicie się rozmrozi i lekko odparuje. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty
NiePieprz.plcóż poradzić – jestem tego w pełni świadoma;) Ci, którzy nie mają „zboczenia” na tym punkcie mogą poprzestać na składnikach wymienionych poniżej. 300 g makaronu np świderki 1 mango 5-6 ogórków konserwowych 50-80 g salami 1-2 mini sałaty rzymskie sól, pieprz Dressing: 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny
Smaki Na Talerzusera, która w mgnieniu oka rozchodzi się na każdej imprezie i równie szybko znika z talerza w postaci drugiego śniadania. Składniki: 500g brokuł 400g fileta z kurczaka 200g makaronu świderki 150g sera feta 100g pestek słonecznika 4 łyżeczki przyprawy curry sól pieprz cukier olej Sos czosnkowy: 250g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinypodać na obiad, kolację lub wziąć do pracy na drugie śniadanie. Sałatka jest bardzo smaczna i sycąca. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 400 g makaronu (muszelki, świderki, kokardki) 1 puszka 400 g cieciorki 250 g pomidorków koktajlowych 1 kostka sera feta (użyłam Favita 270 g) około 30 oliwek około 120 g czerwonej cebuli 1 awokado
Uwaga Babcia Gotujedanie które mogłabym jeść kilka razy w tygodniu. Czasem świeże pomidory zastępuję tymi z puszki, krojonymi a do całego dania dorzucam kilka pieczarek. Makaron także możecie zastąpić, np. kolankami, świderkami, penne. Spaghetti z cukinią to prosty, smaczny, taki domowy obiad, bez mięsa. Smacznego! SKŁADNIKI: 2 średnie cukinie 4 pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili oliwa makaron
Zasmakuj KuchniPodsyłam Wam świetny pomysł na zapiekankę, do przygotowania której możemy wykorzystać przeróżne mięsa, warzywa, sery oraz zieleninę, które zalegają nam w lodówce. Składniki: 250g makaronu (u mnie świderki i muszelki) ok. 300g wędlin, pieczonego lub gotowanego mięsa, kiełbasy itp. warzywa – u mnie: pomidor, ogórek gruntowy, ogórek kiszony, papryka żółta i czerwona, szczypiorek pół brokuła
Blog z ApetytemKruche ciasto . Do misy miksera wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, żółtka, jogurt grecki i masło dobrze schłodzone. Zagniatamy ciasto przy użyciu mieszadeł w kształcie świderków. Ciasto można też zagnieść ręcznie. 3/4 ciasta wykładamy na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia i dziurkujemy widelcem. Resztę ciasta dzielimy na 4 części, formułujemy z nich ruloniki
RITA food channeloliwki czarne 1 mały słoik, suszone pomidory 1 mały słoik, zioła prowansalskie do smaku, sos sojowy do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, makaron świderki 500 g, płatki drożdżowe lub starty parmezan do posypania makaronu, Sposób przygotowania: Czosnek niedźwiedzi oraz szpinak myjemy, odcinamy końcówki i drobno kroimy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej
kulinarne odsłony patiobiad czy kolację. Składniki: 2 jaja ugotowane na twardo 5 plastrów szynki kilka suszonych pomidorów w zalewie 1/2 puszki groszku konserwowego garść tartego sera 2 szklanki makaronu świderki majonez pieprz, sól Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem. Osączamy, studzimy. Szynkę i suszone pomidory kroimy w grubą kostkę. Łączymy z groszkiem, serem i makaronem. Dodajemy przyprawy oraz
Słodki Zakątekkolorowego, ½ płaskiej łyżeczki curry, pozostałe składniki: 1 polędwiczka z indyka ok. 200 g, ½ brokułu, 2 niewielkie marchewki, 2 szalotki, 1,5 szklanki mrożonego groszku zielonego Hortex , 200 g makaronu świderki bezglutenowego, 2 łyżki oleju rzepakowego, ½ małej cukinii, garść suszonych grzybów shiitake (ok. 20g), sól himalajska do smaku, pieprz czarny/kolorowy do smaku, świeża kolendra. Przygotowanie: marynata: Sos sojowy mieszamy
Moniki Smakołyki