dodatkami. Ja wybrałam swój ukochany makaron czyli bucatini – ale ten sos równie dobrze, a może nawet wygodniej do jedzenia – będzie komponował się z makaronem krótkim – kolankami, kolankami z falbanką, świderkami i małymi muszelkami – nie ograniczajcie się tutaj, użyjcie swojego ulubionego makaronu. Groszek cukrowy myjemy, osuszamy i odcinamy stwardniałe końce. Każdy strączek groszku kroimy na 3-4 równej wielkości
Karo in the KitchenMakaron zawsze jest świetnym i szybkim pomysłem na danie obiadowe. U nas najczęściej wybieram spaghetti lub świderki, z sosów ten pomidorowy klasyczny, z mięsem mielonym, szpinakiem lub serowo-śmietanowy. Idealny obiad w tygodniu, na szybko, dla dużej rodziny. Dziś u nas makaron spaghetti z sosem spaghetti z mięsem mielonym, dużo przypraw, ostra papryczka, cud miód malina obiad;) Czasem dodaję
Zasmakuj KuchniDziś podzielę się z Wami jednym z moich ulubionych przepisów na szybki, prosty, smaczny obiad który znika w mig z talerza :). Przepis na 4 porcje. Składniki: 3/4 opakowania makaronu ( świderki bądź rurki) 1 podwójna pierś z kurczaka słoik suszonych pomidorów w oleju 1 cebula 3 ząbki czosnku natka pietruszki 300 ml śmietany 12% sól,pieprz, bazylia, oregano do smaku
Studencka Michapoczątkującym kucharzom. Zapiekanka jest bardzo smaczna, także jeśli mamy w rodzinie jakiegoś niejadka, powinna mu zasmakować. Do przygotowania zapiekanki użyłam makaronu wstążki, ale może to być jakiś inny: penne, świderki czy muszelki. Dałam również wieprzową kiełbasę w typie śląskiej: parzoną z widocznymi kawałkami tłuszczu. Natomiast jeśli chcecie, możecie dodać inną kiełbasę np. wędzoną czy chorizo. Pamiętajcie tylko, żeby wybrać
e-PrzepisyKulinarneteraz pozostawiam Was już z wyborem, który przepis wypróbujcie jako pierwszy. Miłego Święta Makaronu! Makaron z gorgonzolą, brokułem i orzechami włoskimi Składniki / na 4 porcje: 350 g makaronu typu świderki (u mnie jest to casarecce ) 200 g sera gorgonzola (lub innego z niebieską pleśnią) 200 g różyczek brokuła 100 g orzechów włoskich bez łupinek 1 łyżka oliwy Monini Delicato
Chilli Czosnek i Oliwaprzepis na szybką i smaczną zapiekankę makaronową z tuńczykiem w delikatnym sosie serowym. Szybka i łatwa wykonaniu, gwarantuje udany obiad nawet w tygodniu. Polecam! Składniki: 200 g razowego makaronu świderki 150 g tuńczyka w puszcze 50 g sera pleśniowego 50 g sera mozzarella 150 ml śmietany 12 % 40 g czarnych oliwek 40 g papryki ramiro
Życie Pełne Smakuniego dodajemy pokrojoną na drobno cebulę, czosnek przepuszczony przez praskę i resztę składników. Mieszamy, formujemy małe kulki i smażymy na rozgrzanym oleju. Odstawiamy. Reszta: ulubiony makaron (u mnie świderki) kawałek cukinii kilka pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku świeży koperek starta mozzarella świeże oregano 3 łyżki oliwy kilka suszonych pomidorów 1. Makaron gotujemy al'dente. Cukinię
kruche babeczkiSKŁADNIKI Zapiekanka 700 g ugotowanego makaronu np. świderki 400 g miąższu dyni 50 g pancetty 40 g startego parmezanu lub dowolnego żółtego sera 2 pory gałązki świeżego tymianku s ó l, pieprz oliwa z oliwek Beszamel 300 ml mleka 25 g masła 20 g m ą ki szczypta gałki muszkata ł owej
La grande e la piccola cuocaniezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to możecie przygotować praktycznie z każdym rodzajem makaronu – penne, świderki, tagliatelle… my użyliśmy makaronu razowego typu penne . Składniki i przepis jest poniżej, zapraszam do lektury i przede wszystkim do wypróbowania przepisu… Składniki (na 2 porcje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!makaron. Plus jest taki, że całość do wykonania na jednej patelni w mniej niż godzinę:) około 800g – 1 kg mielonej łopatki wieprzowej około 300 g makaronu np świderki 2 średniej wielkości cebule 2-3 ząbki czosnku 2 puszki krojonych pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2 puszki kukurydzy 1 op. mini kulek mozzarelli ostra papryka słodka papryka oregano bazylia
Smaki Na Talerzuwody lub bulionu przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, bazylia, majeranek olej do smażenia 1 łyżka mąki 100ml śmietanki 18% żółty ser do posypania 150g makaronu (u mnie świderki) *** W garnku na niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso mielone z pokrojoną cebulą i przeciśniętym czosnkiem *** *** Gdy mięso straci surowy kolor przyprawiamy je delikatnie solą, pieprzem i papryką
Blog z Apetytemmalinowy pokrojony w kostkę. Z małymi pomidorkami będzie bardziej kolorowo można dodać żółte i czerwone dla urozmaicenia. Składniki 2 piersi z kurczaka 1 brokuł ugotowany 300 g makaronu razowego świderki … Czytaj dalej Sałatka z makaronem
gotuj ze mnąpochłonięta (dobrze że K. akurat uciął sobie drzemkę:)). Gorąco polecam tę zapiekankę - jest przepyszna! Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Składniki: 250g ulubionego makaronu (najlepiej sprawdzi się penne lub świderki) 500g mięsa mielonego (najlepiej mieszanego, jeżeli chcecie aby zapiekanka była bardziej fit użyjcie mięsa drobiowego) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 większa marchewka 2 łodygi selera naciowego
Codzienne Gotowaniepomidory z puszki, wlewamy wodę. Doprowadzamy zawartość rondelka do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu ok. 20 aż sos zgęstnieje, doprawiamy całość solą i pieprzem. Ja podłam z makaronem świderki, posypane natką pietruszki. Smacznego The post Klopsiki z kiełbasy w sosie pomidorowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmarchewki 2 łyżki oleju rzepakowego przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka czerwona, domowa kostka rosołowa ( przepis TU ) 1 opakowanie makaronu ( u mnie makaron świderki z mąki durum ) Kapustę szatkujemy lub kroimy na drobne kawałeczki i wrzucamy do dużego garnka. Dodajemy do niej, startą na grubych oczkach tarki marchewkę oraz przyprawy i wszystko zalewamy szklanką wody
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii