WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 300 g makaronu - u mnie świderki, 200 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, 330 ml śmietanki 30%, 500 ml bulionu, 100 g sera Lazur niebieskiego, garść posiekanej natki pietruszki, łyżka oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka. Przygotowanie: Polędwicę
JejKuchniachociaż trochę pracochłonne jest obieranie bobu...są dwa wyjścia, albo nie obierać wcale, albo zagonić do pracy domowników. Spróbujcie wyszło naprawdę smacznie. Składniki: 1 szklanka suchego makaronu (u mnie świderki orkiszowe) 250 g młodego bobu 5 plastrów wędzonego bekonu lub wędzonego boczku 3 ząbki czosnku 1/2 łyżki oliwy z oliwek kilka gałązek natki pietruszki 1/2 łyżeczki płatków chilli
Codziennik Kuchennycebula 7 pieczarek 2 łyżki zielonej soczewicy 2 łyżki kukurydzy 1 szklanka bulionu drobiowego 100 g serka topionego gouda 1 łyżka śmietany 18% Sól Pieprz 1 szklanka makaronu świderki durum Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plastry. Soczewicę moczymy wcześniej przez pół godziny
VioletoweKucharzeniepędów znalazł swoje zastosowanie w potrawie, która jak nic wpisuje się w pojęcie cucina povera, bo jest sezonowa, prosta i jednocześnie niebanalna. Bon Appetit! Składniki: 500 g makaronu fusilli (świderki) 500 g zielonych szparagów parmezan oliwa do smażenia sól pieprz Pesto bazyliowo-pietruszkowe Składniki: liście bazylii (1 doniczka) liście natki pietruszki (1 mały pęczek) 2 ząbki czosnku
Smakowity Blog Kulinarnyłososiem. Po raz kolejny kombinowałam ze smakami i po raz kolejny intuicja mnie nie zawiodła - wyszło pyszne danie, sycące, ale nie zapychające. Lubię takie obiady. Składniki: 100g makaronu (np. świderki, rurki) 200g filetu łososia lub pstrąga łososiowego kawałek pora (ok 7cm, jasno zielona cześć) pęczek szparagów 100ml śmietanki 100ml jogurtu 1 jajko 100g sera feta lub capri 2 łyżki
Obiad gotowysałatka jest przepyszna, choć kosztowała mnie tak mało wysiłku :) I oczywiście jest do zjedzenia na zimno, więc do lunchboxa jak znalazł. Składniki / dla 2 osób: 200 g makaronu razowego świderki (lub innego drobnego) sos salsa verde, który został z niedzieli (potrzeba ok. 3 łyżek) 250 g pomidorków koktajlowych 1 nieduża marchewka 1 ogórek gruntowy 1/2 czerwonej papryki
Chilli Czosnek i OliwaSzybka zdrowa sałatka. Zamiast kalafiora można dodać brokuł, ale wtedy korzystamy z makaronu świderki. Ser feta można zastąpić oscypkiem. Składniki ćwiartka małego kalafiora 20 pomidorków truskawkowych pół małej czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku oliwa extra virgin sok z cytryny 4 łyżki pokruszonego sera feta 250 g makaronu farfalle al limone sól pieprz Przygotowanie Kalafior blanszowałem. Pomidorki przepołowiłem, cebulę
R'n'G KitchenSkładniki /2 porcje: – 1 mała lub 1/2 średniej cukini – 250 g makaronu razowego np. świderki – parmezan – ząbek czosnku – 1/3 średniej cebuli – ok 5 kawałków suszonych pomidorów – oliwa z oliwek – sól i pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Cukinię opłukać i pokroić w kostkę ze skórką. Cebulę zeszlić na oleju rzepakowym. Następnie wrzucić cukinię na rozgrzaną
I LOVE LIFEnimi makaron. To błyskawiczne danie nie tylko dla najmłodszych smakoszy. Makaron z truskawkami i śmietaną kokosową można podać dziecku, które skończyło 8. miesiąc życia. 250 g makaronu (np. świderki) 250 g świeżych truskawek ok. 100 g śmietany kokosowej (np. domowej ) Makaron gotujemy do miękkości. Truskawki myjemy, obrywamy szypułki i przekrawamy na połówki lub ćwiartki. Truskawki mieszamy dokładnie ze śmietaną
Dieta bez mlekasalami Smaczna, treściwa i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka makaronowo-warzywna z żółtym serem, salami, szynką i pysznym sosem. Polecam! Składniki: 200g makaronu – użyłam makaronu świderki 10dkg salami 10dkd chudej szynki 15 dkg żółtego sera 2 -3 ogórki gruntowe 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku Sos: 2 łyżki majonezu
Blog z Apetytemgotować na parze. Przyrządza się z rożnych składników, dla wzmocnienia smaku dodajemy zioła. Mając w domu makaron i tuńczyka wybór był jeden. Rolada z tuńczykiem :)#MasterTuńczyk Składniki 100g makaronu świderki 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym Prinnses 1 jajko Papryka czerwona Skórka z cytryny Świeże zioła Sól, pieprz do smaku
Kulinarne pyszności Molkimyślę, że nie nie będziecie żałować. Do przygotowania tej potrawy wykorzystamy makaron razowy dzięki czemu danie to będzie dużo bardziej zdrowsze. Oczywiście możecie wykorzystać dowolny makaron – rurki, albo świderki, pszenny albo pełnoziarnisty. Osobiście polecam Wam wykorzystanie do przygotowania tej potrawy mrożonego szpinaku . Po pierwsze jest znacznie tańszy, już rozdrobniony i z całą pewnością ma te same właściwości
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem gdyż przygotowanie tego dania nie sprawi Wam żadnego problemu.Do przygotowania tei potrawy użyłam makaronu "penne" , ale można użyć dowolnego formatu np rurki, świderki czy wstążki. Makaron z warzywami SKŁADNIKI opakowanie makaronu 100g cukini 100g papryki 100g bakłażanu 100g cebuli 4 łyżki oleju z oliwek listki swieżej bazyli 3 łyżki tartego sera parmezan
zielonacukinkasmakuje) jajko 2 ząbki czosnku czubata łyżka kaszy manny 2 łyżki bułki tartej papryka w proszku, majeranek, pieprz ziołowy, sól, pieprz czarny Ponadto: około 250 g makaronu (dałam świderki, ale penne czy kokardki też się sprawdzą) około 400 g mrożonych warzyw (dałam mrożonkę składającą się z brokuła, kalafiora i marchwi) 150 g sera żółtego Sos: 2 łyżki mąki pszennej
e-PrzepisyKulinarneWszyscy Ci, którzy dobrze mnie znają, wiedzą, że ja jednak wybieram opcję z majonezem;) Nie musi go być dużo, ale lubię jak jest;) ok. 250-300 g makaronu np świderki 200 g boczku w plastrach (u mnie 2 op. surowego z Sokołowa) 2 pęczki rzodkiewek 2 dymki kilka łyżek ziaren słonecznika sól, pieprz opcjonalnie 1-2 łyżki majonezu Makaron
Smaki Na Talerzu