Dzisiaj moją propozycją jest makaron z indykiem i fasolką szparagową. Robimy je kiedy chcemy coś zjeść na szybko, ale zdrowo. Porcja dla 2-3 osób :) Składniki: 200 g makaronu świderki 250 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 150 g mrożonej fasolki szparagowej parmezan oliwa z oliwek sól 1/2 łyżki pieprzu Przygotowanie : Makaron gotujemy tak jak jest podane
Dominacja smakutanią sałatkę. Makaron został mi z poprzedniego obiadu a nie lubię nic wyrzucać. Dodałam do niego tylko kilka składników i powstała taka pyszna sałatka. Składniki: 1 szkl ugotowanego makaronu świderki (lub innego) 3 małe ogórki kiszone puszka tuńczyka w sosie własnym (140 g) 1 małą czerwona cebulka 2 łyżki majonezu szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Odcedzamy tuńczyka z płynu
słodkie i nie tylko historie kulinarneuwielbiam! Na co dzień brakuje nam czasu na długie przygotowywanie obiadu. Moim ulubionym i jednym z szybszych przepisów jest pełnoziarnisty makaron Lubella ze szpinakiem i kurczakiem. Ja użyłam świderków, ale świetnie sprawdzają się też rurki i muszelki. Składniki: Opakowanie pełnoziarnistego makaronu Lubella 450g mrożonego lub świeżego szpinaku 2 serki topione (kiełbaski) 2 duże ząbki czosnku Łyżka masła Pierś
Słodki Zakątekmodyfikować np. dodać mu odrobinę ostrości dodając papryczki chilli. Kolorowy makaron z kurczakiem – składniki: 2 filety z kurczaka 1 papryka (kolor dowolny) 2 szklanki kolorowego makarony np. muszelki, świderki 200g pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka curry 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki wody sól pieprz olej do smażenia Kolorowy makaron z kurczakiem – przepis: Makaron gotujemy al dente
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Imprezowa sałatka z kabanosem i sosem czosnkowym zawierająca klika składników i szybka do zrobienia, wystarczy tylko mieć: Składniki: 125 g makaronu świderki 1 puszka kukurydzy (duża) 1 duża papryka czerwona 100 g dobrej jakości suchych kabanosów mały majonez 2 ząbki czosnku koperek świeży bądź suszony sól Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu płuczemy w zimnej wodzie, odsączamy
W Moim Magicznym Domupłatkami migdałowymi, albo wmieszać do sosu garść rodzynek. Nie zapomnijcie też dodać cukru do gotowania makaronu, bo jest on z dodatkiem gorzkiego kakao DecoMorreno;) 250-300 g makaronu mini świderki z czekoladą 2 małe banany 1 puszka mandarynek lub kilka świeżych owoców (ja świeżych jeść nie mogę, więc u mnie takie z puszki) 2 kiwi świeże maliny 1/2 mango
Smaki Na TalerzuWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego (u mnie świderki), po 1/2 małej papryki żółtej i czerwonej, 1/2 brokuła, 5 plastrów szynki (opcjonalnie), łyżka oleju, 300 g śmietany, 80 g sera Grana Padano, sól, pieprz, zioła prowansalskie, odrobina gałki muszkatołowej, rozmaryn Cykoria. Przygotowanie: Makaron gotuję
JejKuchniazajmuje wiele czasu. Dziś polecam Wam bardzo podobną potrawę, w której dla urozmaicenia zmieniłam kilka składników :)) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 szklanka makaronu (użyłam makaronu świderki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki kukurydzy z puszki 2 szklanki wody lub bulionu przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, majeranek, papryka słodka
Blog z Apetytemnich jest inny, każdy wyjątkowy. Od pierników po makowce, na sernikach kończąc:). 1. Świąteczne zawijańce z makiem: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2014/12/swiateczne-zawijance-z-makiem.html 2. Świąteczny sernik: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/swiateczny-sernik.html 3. Świderki z ciasta francuskiego z masą makową: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/swiderki-z-masa-makowa-makowe.html 4. Muffinki choinki: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/muffinki-choinki.html 5. Tarta piernikowa z powidłami śliwkowymi: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/tarta-piernikowa-z-powidami-sliwkowymi.html 6. Rumowe
Szefowa kuchniposypanej mąką stolnicy, kroimy w dość szerokie pasy, na każdy wyciskamy ketchup i lekko go rozsmarowujemy, posypujemy serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach i zwijamy formując świderki. 3. Tak wykonane paluchy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. 4. Tak upieczone są gotowe
Izabelawkuchnidanie szybko i jest łatwe. U mnie w domu często przygotowuję takie zapiekanki na słodko z owocami na bazie jogurtu lub właśnie serka homogenizowanego. Polecam! Składniki: 300 g makaronu świderki 200 g serka homogenizowanego waniliowego 2 jajka masło do wysmarowania formy woda sól Wodę zagotowujemy ze szczypta soli. Do gotującej się wody dodajemy makaron. Gotujemy około 8-10 minut
Ciasta z tradycjamiprzepis na prostą i smaczną sałatkę, oczywiście bezglutenową. Dobrze mieć w lodówce na weekend jakąś dobrą sałatkę. Polecam :-) Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego (np. świderki) 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasów 1 słodka papryka kilka plastrów szynki majonez sól, pieprz Wykonanie: 1. Do miski wrzucamy ugotowany i przestudzony makaron bezglutenowy, kukurydzę, pokrojony w cząstki ananas, pokrojoną w kosteczkę paprykę
Kawa z mlekiembezglutenowy , boczek na kiełbasę i dodałam kukurydzę. Powstała bardzo sycąca i aromatyczna zapiekanka . Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 4-5 osób): ok. 250 g makaronu bezglutenowego ( u mnie np. świderki) 2 cebule 2 pęta kiełbasy 1 mała puszka kukurydzy 1 brokuł garść pomidorków koktajlowych 2 kule sera mozarella 200 g śmietanki 30% 1 jajko oliwa do smażenia sól, pieprz
Kawa z mlekiembardzo pyszną zapiekankę bezglutenową. Jesienne chłody to najlepsza pora na takie gorące, parujące i aromatyczne dania. Bardzo polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 4-osobowej rodziny): 300 g bezglutenowego makaronu (np. świderki) 500 g mielonego mięsa 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko ok 100 g bezglutenowej bułki tartej lub 100 g orkiszowej kaszki manny 500 g passaty pomidorowej 2 puszki
Kawa z mlekiemodkryciem połączenia fety z arbuzem , które mnie zachwyciło. Przepis na sałatkę makaronową z serem feta i granatem Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 20 minut Składniki 250 g makaronu świderki 150-200 g sera typu feta 10 suszonych pomidorów w zalewie 20 czarnych oliwek pół granata 4 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki do posypania (do ozdoby) Przepis
Kuchnia Bazylii