świderki - 1184 przepisów (strona:30/79)

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami 149

piknik. Takie danie świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno więc można je zabrać nawet na dłuższą wakacyjną wycieczkę :) 3 porcje: 150 g czekoladowego makaronu Lubella MINI świderki 250 g ricotty łyżka soku z cytrny skórka starta z połowy cytryny łyżka miodu szklanka malin szklanka truskawek mięta Makaron gotujemy do miękkości, około 6 minut. Ricottę mieszamy

Mienta blog
Czekoladowy makaron z owocami i jogurtem a' la sałatka #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini 187

propozycja startuje w konkursie LubelLOVE Inspiracje - tym razem szykujemy pomysłowe i inspirujące przepisy da dzieciaków. Zainspirowałam Was? #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini Składniki na 3 porcje: 100 - 150 g makaronu mini świderki  Lubella z czekoladą DecoMorreno 1 banan 2 kiwi kilka truskawek do sałatki syrop klonowy garść truskawek do jogurtu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Zaczynamy

Życie zaczyna się w kuchni
JAJECZNICA Z BOCZKIEM I MAKARONEM 118

przyrządzać na wiele sposobów, każdym razem może smakować inaczej. A czy jedliście jajecznicę z makaronem? Nie? To koniecznie wypróbujcie, dziś jest dobra okazja.  Składniki: 5 jajek garść makaronu świderki 20 dag boczku wędzonego szczypiorek z jedną cebulka dymką sól, pieprz, słodka papryka Wykonanie: *Makaron gotujemy w osolonej wodzie. * Na patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, zrumieniamy. Dodajemy ugotowany

Z Majeczką w kuchni
Omlet z makaronem i owocami lata 176

sezonowych: truskawek, moreli oraz borówek, dodatkowo kapka miodu (bo słodyczy nigdy za wiele! 😜) oraz świeża, fantastycznie aromatyzująca mięta... Koniecznie spróbujcie! Omlet, 2 porcje: * jajka- 4 szt. * makaron Lubella Mini świderki z czekoladą - 50 g (waga przed ugotowaniem) * mąka pszenna- 2 łyżki * cukier trzcinowy- 2 łyżki * masło klarowane- 1 łyżeczka Do podania: * owoce- około 400 g (truskawki, morele, borówki) * świeża

Kraina Miodem Płynąca
Frittata z cukinią, batatem i mini makaronem warzywnym 158

składzie ma wspomniane 5 warzyw (sproszkowanych): marchewkę, szpinak, groszek zielony, dynię i brokuły. Ale MINI Lubella to nie tylko mini rurki ;) znajdziesz też mini penne, kółka, kokardki i świderki... czekoladowe! Szukaj i próbuj - ja już z kolejną sałatkę mam w planach ;) Składniki: 200 g makaronu mini rurki 5 warzyw od Lubelli 1/2 cukinii 1/2 dużego batata 1 marchewka

Kolorowy Przepisownik
Makaron na ostro 93

szybki i smaczny obiad. Dzisiejszy pomysł na niedrogi i ekspresowo wykonany posiłek to makaron na ostro. Makaron na ostro Składniki: opakowanie makaronu (u mnie penne, ale mogą być również świderki, lub inny podobny makaron) 200 g przecieru pomidorowego 100 ml wody ok. 100 – 150 g różnego rodzaju wędlin (najlepiej jak wśród nich znajdzie się kawałek kiełbasy) łyżeczka papryki

PatiGotuje
Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską 128

Dlatego jest świetnym rozwiązaniem dla osób, które pracują do późna i nie mają siły na przygotowywanie skomplikowanych przepisów. Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską Składniki: 3/4 opakowania makaronu fusilli (świderki) około 250 g świeżego szpinaku 5-6 plasterków szynki parmeńskiej ząbek czosnku 150 ml śmietanki 30% łyżka oliwy z oliwek/masła parmezan (ilość uzależniona od indywidualnych preferencji:) pieprz sól

PatiGotuje
Deser truskawkowy z czekoladowym makaronem 171

kiedyś spróbować. Jeżeli mój tata, który nie jest zwolennikiem deserów i ciast, wcinał ten z zachwytem, to coś w nim wyjątkowego musi być ;-) SKŁADNIKI 200 g makaronu Lubella mini świderki z czekoladą 500 g truskawek 1 banan 250 g serka mascarpone 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 4 łyżki cukru 1 opakowanie śmietan-fix do dekoracji: kilka

Passions hobbies life
Makaron z pesto ze świeżych pomidorów, migdałów i czosnku 124

książka "Nigellissima". Zamieniłam składniki, zmodyfikowałam proporcje i otrzymałam super pyszny,  tak bardzo MÓJ, wegański sos! Makaron z pesto ze świeżych  pomidorów, migdałów i czosnku 500 g makaronu świderki sól 250 g pomidorów 2 ząbki czosnku 50 g płatków migdałowych 30 g rodzynek 3 suszone pomidory z zalewy 1/4 szkl. oliwy do podania: listki bazylii starty ser (można

Dzieje kuchennej Wiewióry
Świderki z makiem z ciasta francuskiego 405

Świderki z makiem to pomysł na ekspresową słodką przekąskę. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Makaron z podsmażanymi szparagami i pieczarkami 225

nutę smakową od szparagów.  Składniki (2 porcje): 500 g pieczarek pęczek zielonych szparagów około 3 łyżki oliwy extra vergine sól pieprz 40 g masła 200 g makaronu fusilli (świderki) Przygotowanie: Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy na niewielkie, ale grube kawałki. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy końce i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy

Smak mojego domu
Makaron z mięsem i pieczarkami 150

zaraz po posiłku nie dopada nas "wilczy" głód. Składniki: (3 - 4 porcje) 500 g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki) 500 g małych pieczarek 200 g makaronu pełnoziarnistego świderki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego

Kuchcik gotuje
MAKARON PEŁNOZIARNISTY ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA 206

Składniki: 100g makaronu świderki pełnoziarnistego 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 6-7 brykietów mrożonego szpinaku 2-3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% 50g sera feta sól pieprz imbir 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek świeża bazylia Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Olej rozgrzewamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Aromatyczny kurczak w ziołach i cytrynie z bukietem warzyw i makaronem 167

żółta papryka 10 pomidorków koktajlowych ½ pęczka natki pietruszki 300 g bukietu warzyw (mrożony brokuł, kalafior i marchewka) 1 szklanka bulionu drobiowego Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 250 g makaronu świderki (fusilli) Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyku i natką pietruszki (suszoną). Wlewamy sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 15 minut

VioletoweKucharzenie