Makaron świderki z tuńczykiem

Makaron świderki z tuńczykiem

Makaron świderki z tuńczykiem

Kuchnia - Włochy południowe. Składniki 450 g makaronu świderki 200 g czarnych oliwek 180 g tuńczyka w oleju 2 łyżki kaparów 1 marynowana czerwona papryka 10 filecików anchois 100 ml oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki listków masłowej bazylii sól pieprz Przygotowanie Zmiksowałem oliwki, anchois i tuńczyka. Zmniejszyłem obroty miksera, cienką strużką wlałem oliwę. Masę połączyłem z drobniutko pokrojoną papryką, bazylią masłową i sokiem z cytryny. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Wymieszałem z ugotowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.