suszone grzyby - 2540 przepisów (strona:44/170)

Polędwiczka z dzika duszona w winie i grzybach 158

znalazł.  Składniki:  ok 500 g polędwiczki z dzika 200 ml wina czerwonego 1 cebula  garść suszonych grzybów 3 łyżki miodu pieprz czarny grubo mielony ,pieprz zielony marynowany, sól, suszone owoce jałowca, łyżeczka suszonego lubczyku, kilka ziaren kolendry, szczypta cząbru  sok z połówki cytryny smalec gęsi do smażenia Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie(...)podsmażamy polędwiczkę aż się zarumieni, dodajemy pokrojoną w krążki cebule i gdy już wszystko się zarumieni dodajemy pozostałą zalewę i grzyby. Wszystko smażymy pod przykryciem na małym ogniu ok 20 minut, następnie zdejmujemy przykrywkę i jeszcze podsmażamy, aż sos lekko odparuje i ładnie się zredukuje. Smacznego

Niezły Młynek
Gęś pieczona faszerowana kaszą gryczaną 166

podrobami - 1,5 litra wody - 300 gram kaszy gryczanej - 1 jajko - 50 gram masła - 60 gram grzybów suszonych - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 mały por - kawałek selera - 1 średnia cebula - 1 łyżka świeżego koperku - natka pietruszki - pieprz - sól Przygotowanie: Grzyby moczymy w gorącej wodzie przez około 1 godzinę. Gęś myjemy i osuszamy, wycinamy nadmiar tłuszczu. Odcinamy skrzydełka, nóżki(...)grzybami. Zalewamy 1,5 litra wrzątku i gotujemy. Po 15 minutach dodajemy marchew, pietruszkę, seler, cebulę, pieprz i sól. Gotujemy kolejne 30 minut. Kaszę rozcieramy z jajkiem, rozsypujemy na blacie (stolnicy) i suszymy. Zlepione ziarenka rozcieramy w dłoniach. Rosół odparowujemy do 600 mililitrów i przecedzamy. Mięso z gotowania oddzielamy od kości i siekamy razem z podrobami. Grzyby kroimy

Życie zamknięte w smaku
Polenta z wędzonym serem, sos grzybowy i pierś z grzybami. 126

grzybów suszonych sól pieprz 1/4 cebuli tłuszcz do smażenia Wodę zagotować, dodać przyprawy i masło, Wsypać kaszę kukurydzianą i mieszać aż kasza wchłonie cały płyn. Po zdjęciu z ognia dodać ser i dobrze wymieszać aż ser się rozpuści. Włożyć polentę do foremek silikonowych na babeczki. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, posiekać cebulę, marchewkę pokroić na plasterki. Grzyby

Gotowanie jest łatwe
ŚWIĄTECZNY BIGOS 3-DNIOWY 889

szynka, ćwiartki z kurczaka)800 g. wieprzowe, 3 szt. średnie ćwiartek z kurczaka boczek surowy wędzony 300 g.  liście laurowe 5 szt. ziele angielskie 5 szt.  suszone grzyby 1 duża garść powidła śliwkowe domowej roboty 3 łyżki  śliwki suszone 5 szt.  kostka rosołowa 2 szt. przyprawa do bigosu do smaku  przecier pomidorowy(...)majeranek suszony 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pierwszego dnia kapustę opłukać,poszatkować i wrzucić do dużego gara. Wlać wodę i gotować, gdy woda w garze z kapustą zagotuje się, wymienić wodę na nową. Ogólnie gotować kapustę 1 godzinę.  Drugiego dnia dodać ziele angielskie,przyprawę do bigosu,liście laurowe, pokruszone kostki rosołowe, grzyby, doprawione mięso, pokrojone w kostkę

Kuchnia Paulettes
Wigilijne uszka z kapustą i grzybami 449

zapraszam na przepis  na uszka z kapustą i grzybami.  Składniki: farsz 250 g kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów 1 cebula 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego masło/olej sól, pieprz ciasto  tu Wykonanie: Grzyby namoczyć w zimnej wodzie, następnie ugotować do miękkości w wodzie której się moczyły. Ostudzić, pokroić w drobną kostkę

magiczna kuchnia Kasi
Uszka z grzybami w drożdżowym cieście 355

nadzienie; 1 litr suszonych grzybów 1 duża cebula 2 łyżki bułki tartej sól pieprz 2 łyżki oleju nierafinowanego ciasto; 500 g mąki 1 jajko 1 szkl wody 1 łyżka cukru szczypta soli 10 g drożdży olej do smażenia na głębokim tłuszczu Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie , następnie ugotować (ok 15 min) odcedzić, wystudzić i posiekać drobno, cebulę również

Gotowanie jest łatwe
Soczewica z grzybami 101

Alternatywa wigilijnej fasoli z grzybami Składniki: 1 szklanka soczewicy 1 cebula biała 5 suszonych grzybów 2 łyżki tłuszczu 1 łyżka mąki sól do smaku sok z cytryny do smaku Wykonanie: Soczewicę i grzyby namoczyć i odstawić. Następnie soczewicę odcedzić i ugotować do miękkości razem z grzybami z dodatkiem soli do smaku. Cebulę posiekać, usmażyć na tłuszczu na złoty

Tradycyjna Kuchnia
Sos pomidorowy z grzybami 146

Uniwersalny sos pomidorowy z grzybami. Idealnie pasuje do gołąbków. Składniki 2 spore garści suszonych grzybów 100 g margaryny 2 łyżki mąki 3 łyżki koncentratu pomidorowego litr bulionu warzywnego 2 łyżki gęstej śmietany cukier sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Grzyby gotujemy ,kiedy będą miękkie osączamy i studzimy. Kroimy w paski. Z margaryny

R'n'G Kitchen
Bitki wieprzowe w sosie z suszonych grzybów 99

Bitki wieprzowe w sosie z suszonych grzybów podałam z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI i CZERWONĄ KAPUSTĄ . Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Uszka z grzybami do czerwonego wigilijnego barszczyku 130

Kochanej Mamy, która zawsze gotuje więcej grzybów aby część dodać do kapusty :* Składniki:    ok 30dag suszonych grzybów duża cebula sól i pieprz 0,5kg mąki 250ml+60ml gorącej wody sól do smaku 1-2 łyżeczki oleju Przygotowanie: Grzyby zostawiamy na noc w gorącej wodzie. Nie wylewając tej wody grzyby obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy

ChilliJemy
Przepis na risotto z grzybami 160

prezent od mojego Brata i Bratowej, a mianowicie pojemnik z zamrożonymi ugotowanymi grzybami:)! Oj, dawno mnie nic tak nie ucieszyło! Jak się mieszka za granicą to ma się nieco utrudniony dostęp do pewnych produktów i właśnie świeże grzyby są jednym z nich. Oczywiście dostaję od Rodzinki suszone grzyby czy grzyby w occie…. ale świeżych

UgotujmyTo.pl
Barszcz czerwony 94

ciepłe podane od razu. Składniki: spora garś ć suszonych grzybów (prawdziwki lub podgrzybki) 4 buraki ćwikłowe 2 litry bulionu warzywnego (marchewka, por, pietruszka, cebula) 2 łyżki suszonego majeranku 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 3 łyżki soku z cytryny sól pieprz czarny Przygotowanie: Grzyby opłukujemy na drobnym sitku, wkładamy do rondelka, zalewamy dwiema

Smaczne Potrawy
Kurczak w śmietanowym sosie z suszonymi grzybami 137

śmietanowym sosie z dodatkiem z suszonych grzybów. Takiego kurczaka możemy również przygotować na świąteczny stół. 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Liść lubczyku Biały pieprz 1 cebula ¼ szklanki suszonym borowików i podgrzybków 1,5 szklanki bulionu drobiowego 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej Grzyby zalewamy ciepła wodą, odstawiamy na 15 minut. Filet

VioletoweKucharzenie
Makaron fit z paprykowym kurczakiem w grzybach 166

bardzo smakowite danie a do tego bardzo fit, leciutkie i zdrowe. Użyłam tutaj grzybów - pochwiaków wielkopochwowych czyli grzybów bardzo popularnych w kuchni tajskiej. W Europie używamy tylko grzybów suszonych bądź z zalewy. Makaron fit z paprykowym kurczakiem w grzybach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rosół z perliczki 110

perliczka lub elementy perliczki, 1 pietruszka, 2 marchewki, kawałek selera, cebula, listek laurowy, mała gałązka rozmarynu, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, 2 grzyby suszone, Mięso zalać wodą, dodać obrane warzywa, przypaloną cebulę, przyprawy, grzyby. Gotować na niewielkim ogniu aż mięso będzie miękkie. Można dodać 2 jagody jałowca. Rosół przecedzić, można klarować ale nie trzeba. Podawać z kluskami

królestwo garów