suszona wołowina - 1161 przepisów (strona:42/78)

Obiad w 20 minut. Grillowany stek wołowy z blanszowanymi warzywami i chipsami z pokrzywy 208

wołowinę w ciągu 4 do 10 minut, w zależności od stopnia wysmażenia mięsa jaki chcemy osiągnąć.  Pokrzywie, zwanej zielonym złotem, poświecę więcej uwagi w najbliższych postach. Dziś tylko przypomnę, że w kontakcie bezpośrednim jest bardzo agresywna :) i może nieźle poparzyć, dlatego przydadzą się grube rękawice. Właściwości parzące pokrzywy tracą w trakcie gotowania, smażenia i suszenia. Wystarczy

SzczyptaSmaQ
Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej 259

Kotlety w kiszonej kapuście to danie dwa w jednym - mamy mięso i ciepłą jarzynkę za jednym zamachem :) Mięso wychodzi pyszne, soczyste i miękkie.Składniki:200 g

Kuchnia domowa Ani
Chinkali-gruzińskie pierożki z mieszanym mięsem 197

danie obiadowe, ale jada  się je też np na śniadanie, oprócz mięsnych bywają też nadziewane serem, łososiem lub grzybami. Farsz doprawiłam świetną   mieszanką soli morskiej z dodatkiem suszonego selera którą możecie nabyć w sklepie Kuchnie Świata -doskonale podkreśla smak mięs, sosów   czy gulaszy.   A jak smakują pieczone z ogniska ziemniaki z masełkiem i tą solą(...)pychota. Wypróbujcie koniecznie!  SKŁADNIKI NA 4 PORCJE/ Ciasto:   ½ kg mąki pszennej tortowej Ok. 1 szklanka ciepłej wody ½ łyżeczki soli 1 małe jajko Farsz mięsny: 25 dag mielonej wołowiny 25 dag mielonej wieprzowiny lub baraniny 1 duża cebula 1 szklanka domowego bulionu lub rosołu Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska selerowa do smaku 1 pączek natki pietruszki Sposób

Wanilia i Kardamon
WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU 139

rzadziej - maksymalnie kilka razy w miesiącu, w naszym domu są to 2, maksymalnie 3 razy. Naszą wołowinę po meksykańsku podałam zawiniętą w pszenno-kukurydziane placki tortilla. Można podać tę potrawę z ryżem, kaszą czy nawet z pieczywem - w każdej wersji smakuje wybornie. WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU (4-6 porcji) Składniki 500 g biodrówki lub udźca wołowego 1 duża cebula 3 ząbki(...)papryka 1 średnia marchewka 1 średni korzeń pietruszki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Ewentualnie 1/2 szklanki wody 1 mała suszona papryczka chili sól, pieprz, wędzona papryka sproszkowana 1 pęczek posiekanej świeżej natki pietruszki placki tortilla do podania Jak zrobić? Mięso mielę w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek

W kuchni Karmel-itki
Ramen - zupa o wielu obliczach. 163

głównie z wołowiny. My chcemy zaproponować Wam naszą wersję o smaku grzybowym/leśnym, z kilkoma fajnymi nutkami innych smaków. Taka ciekawa wegetariańska wariacja na temat zupy Ramen. Zobaczcie jak pięknie wygląda. Składniki : 1 pęczek grzybów Shimeji (brązowe lub białe) 1 opakowanie makaronu w typie chińskim 1 jedna kapusta Pak Choi lub 2-3 młode kapustki 1 garść suszonych grzybów

vegetanie
WOŁOWY GULASZ PIECZONY Z WINEM 151

wołowiny na gulasz / polecam antrykot lub rostbef 300 ml czerwonego wina 400 ml gorącego bulionu lub wody 1 duża cebula pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku starte na tarce 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju 1 łyżka masła PRZYPRAWY 1 płaska łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu sól morska 1 łyżeczka suszonego oregano

cool and minty
Meksykańskie enchiladas 149

nadziewane wołowiną tortille w sosie pomidorowym, zapieczone z żółtym serem, podane z salsą z awokado i sosem śmietanowym. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 1 puszki pomidorów, 1 puszki czarnej fasoli, 1 cebuli, 4 ząbków czosnku, 1 czerwonej papryki słodkiej, 3 czerwonych papryczek chili, 200 gram sera cheddar, 4 dużych tortilli, 1 łyżeczki suszonego oregano

Wyprawy kulinarne
Pieczeń rzymska 146

używam wołowiny i wieprzowiny w proporcji 60:40 albo 70:30) 3-4 marchwie 1 cebula 1 czerstwa bułka plus mleko do jej zamoczenia 2 jajka 3 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz 2 łyżki musztardy stołowej 2 szalotki 3 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów Wykonanie

Pociąg Do Kuchni
Spaghetti z pulpecikami 145

wołowiny)1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano suszonego1 jajko bułka tartapieprz i sól do smaku Składniki sos: 2 puszki po 400 gramów krojonych pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula drobno pokrojona 4 ząbki czosnku zmiażdzone mały przecier pomidorowy 250 ml bulionu 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej  1 łyżeczka suszonego

Niezły Młynek
Fasolka po bretońsku z mięsem mielonym 221

Składniki (dla 4-6 osób): 500 g fasoli Jaś 200 g mięsa mielonego 250 g boczku 200 g koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 łyżki suszonego

My Culinary Art
Fasolka po bretońsku 145

bretońsku będzie wam potrzebny spory garnek – najlepiej taki 10-litrowy. Gdybyście nie mieli takiego polecam wam zajrzeć tutaj. Możecie spróbować inne moje podobne przepisy – strogonow z wołowiny a także wołowinę po mongolsku. Zobacz mój film z przygotowania fasolki Składniki – Fasolka po bretońsku 400-500 g suchej fasoli – tu jest odpowiednia fasola 300 g boczku(...)kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżki papryki słodkiej wędzonej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 ziela angielskie 6 liści laurowych 2 łyżki suszonego majeranku 2 łyżki cząbru sos worcestershire – tutaj możecie sprawdzić ten sos pieprz i sól Przepis – Fasolka po bretońsku W naszym przepisie zaczynamy od fasoli. Suchą fasolę wsypujemy

Kuchennyviral.pl
Klopsiki indycze w sosie pomidorowo-paprykowym z makaronem 96

cielęciny, wołowiny i wieprzowiny (i ma pyszne prawdziwe wiejskie jaja i śmietanę), a drugą od drobiu i dziczyzny. I to mięsko jest wiele dni świeże i nie śmierdzi następnego dnia jak to które kupiłam ostatnio w Wierzejkach. Do przygotowania tytułowych klopsików potrzebujemy: 0,5 kg mięsa indyczego (ja zmieliłam pierś) ulubiony makaron (spaghetti lub tagliatelle) pół łyżeczki suszonego tymianku

Marder&Marder Manufacture
Gulasz drobiowy z grzybami 113

rozmaitymi kaszami lub wyrobami z ziemniaków, najczęściej kluskami śląskimi lub kopytkami. Oj, zdecydowanie mięsny gulasz był jednym z hitów na kilka dni. Wersji było kilka, od wyłącznie z wieprza, wołowiny, drobiu po wszelakie łączenia gatunków mięs. Dodatki też w zależności od zasobności portfela, tego co było, na co miało się chęć. Najczęściej były to grzyby wszelakie jadalne, leśne po sowite(...)bardziej tłuściejsza niż z kawałkami drobiu. Składniki: 2 piersi z kurczaka – opcja: 700 g mięsa wieprzowego z łopatki lub szynki słoik grzybów podsmażonych, u mnie borowiki spora garść suszonych grzybów wcześniej namoczonych w niewielkiej ilości wody, dodajemy do gulaszu z wodą, w której się moczyły, moczę 20 minut i siekam lub inna wersja: nie namaczam grzybów a mielę

Zasmakuj Kuchni
ARABSKIE KOFTY Z SAŁATKĄ Z KUSKUSU I 2 SOSAMI 92

odwiedzili, jak również tych, którzy cały czas mają przed tym opory, albo dopiero planują daleką podróż. Ja jestem zakochana w tym smaku – spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI : *mielona wołowina – 700 g *koncentrat pomidorowy Pudliszki – 200 g *duża biała cebula – 1 szt *czosnek – 3 ząbki *jogurt naturalny – 2 łyżki *świeża natka pietruszki – 1 pęczek(...)olej DODATKOWO: * sałatka z kuskusu : kuskus + zielona soczewica + oliwa + zielony ogórek + sól i pieprz * sos: jogurt naturalny + mięta + pietruszka + czosnek + sól i pieprz * sos: koncentrat pomidorowy Pudliszki + odrobina bulionu + suszone pomidory + oregano + sól/pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Posiekaną cebulę szklimy na odrobinie oleju. Dodajemy do mielonego mięsa, wrzucamy przeciśnięty czosnek. Dodajemy koncentrat pomidorowy Pudliszki oraz jogurt naturalny, doprawiamy do smaku

Ostra na Słodko
Czwartek: Chilli con carne 110

wołowiny, która jest podstawą tradycyjnego chilli. Przepis inspirowany wpisem na cooking.nytimes.com Składniki: 500 g mielonego indyka 1 duża posiekana cebula 1 duża czerwona papryka 2 posiekane ząbki czosnku 2-3 gałązki selera naciowego lub kawałek selera korzeniowego, posiekanego w kostkę 1 puszka pomidorów 1 puszka fasolki czerwonej 1 papryczka chili Pęczek świeżej kolendry 1 liść laurowy łyżeczka suszonego oregano

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania