suszona wołowina - 1161 przepisów (strona:38/78)

Kefta Mkaouara 181

gustu;)  Składniki : Na klopsiki 400g mielonej wołowiny 1 mała cebula drobniutko posiekana 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu 0,25 łyżeczki ostrej papryki w proszku lub pieprzy kajeńskiego 1 łyżeczka soli 0,25 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki (można użyć świeżej) 1 łyżeczka suszonej kolendry

Codzienne Gotowanie
Pasztet bez wątróbki 142

wieprzowego 0,5 kg łopatki 0,3 kg wołowiny (u mnie to był karczek wołowy) 1 udziec indyczy 2 marchewki 1 pietruszkę 2 cebule ½ selera 3 liście laurowe 3 ziela angielskie gałkę muszkatołową kilka ziaren pieprzu 6 jajek (żółtka oddzielone od białek) 2 namoczone w mleku bułki 6 grzybów suszonych 0,1 kg surowej, niewędzonej słoniny W dużym garnku

ladykitchen
Po prostu bigos 120

duża marchewka 1 szkl suszonych grzybów 0,5 szkl suszonych, najlepiej wędzonych śliwek 1 pęto dobrej jakości kiełbasy cienkiej 30 dag wędzonego boczku 30 dag szynki wędzonej 2 białe kiełbasy 30 dag żeberek wieprzowych 30 dag karkówki 20 dag surowego boczku 1 ćwiartka z kurczaka 2 skrzydła z kaczki 30 dag wołowiny 2 łyżki smalcu pieprz ziarnisty, liść

Co w garnkach piszczy
Szaszłyki z karkówki, pieczarek i warzyw 124

Składniki: 800 g karkówki 2 papryki w różnych kolorach opakowanie pomidorków śliwkowych 250 g małych pieczarek 1 młoda cukinia 2-3 łyżki oleju oraz przyprawy: słodka

Czerwień i błękit
Sałatka Meksykański Król Imprezy. 197

Składniki: I. Mięso: - 500 g mielonej wołowiny - masło - 2 ząbki czosnku - 1 czerwona cebula - kumin - sól - pieprz - mały koncentrat pomidorowy - 2 łyżki sosu HP - 1 łyżka Ajvar - 4 chluśnięcia Chipotle/Tabasco II. Pieczarki: - 500 g surowych pieczarek - masło - sól - pieprz III. Sos: - 6 łyżek majonezu light - 340 g jogurtu greckiego - sól - pieprz IV. Całość: - 1 duża puszka kukurydzy z chili(...)dokładnie suszymy. Targamy na mniejsze kawałki. Pomidory myjemy, sparzamy i ściągamy skórę. Pozbywamy się gniazd nasiennych ze środka i kroimy je w kostkę. Fasolę odcedzamy i spłukujemy. Kukurydzę odcedzamy Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Produkty umieszczamy warstwami w misce, według następującej kolejności: 1. Sałata lodowa. 2. Pokrojone w kostkę pomidory. 3. Ostudzona wołowina. 4. Ostudzone pieczarki

DominikaDolci
Negimaki z shiitake 189

sake lub czerwonego wina wytrawnego - 4 łyżeczki wina Mirin - 4 łyżeczki brązowego cukru - 2 łyżeczki pasty tamaryndowej bez nasion - 4 łyżki oleju roślinnego - 40 g masła niesolonego - 50 g suszonych grzybów shiitake (kapelusze) Dodatkowo: - kostki lodu - wykałaczki - podprażony na suchej patelni sezam Grzyby shiitake zalewamy zimną wodą i moczymy ok. 60 minut, ja namoczyłam ”na noc”. Następnie dokładnie(...)Ostrym nożem kroimy wołowinę na równe plastry, które rozbijamy pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej na płaty grubości ok. 1,5 mm (aby powierzchnia była równa każdy płat na koniec można „przejechać” wałkiem do ciasta). W misce łączymy składniki marynaty (sos sojowy, sake lub czerwone wino, Mirin, brązowy cukier, pastę z tamaryndowca). Na każdy rozbity płat wołowiny kładziemy 1 – 2 szparagi

mojewypiekiinietylko
Pieczone pierogi czyli moja wariacja na temat hiszpańskich empanadas 112

także te z dodatkiem kurczaka czy mielonej wołowiny.  PIECZONE PIEROGI Z FARSZEM WARZYWNYM Ciasto na pierogi 300 g mąki (u mnie mieszanka żytniej razowej, gryczanej i kukurydzianej) 15 g świeżych drożdży 3 łyżki płynnego oleju kokosowego Łyżeczka cukru Pół łyżeczki soli Ciepła woda Farsz I Pół puszki pomidorów 4-5 suszonych pomidorów Kilka zielonych oliwek Mozzarella Łyżeczka koncentratu

HealthyCreations
Ramen w 3 minuty – OYAKATA Kurczak po japońsku 239

także wywary na kurczaku czy na wołowinie. Zaprawiany jest pastą miso, sosem sojowym, rybnym, ostrygowym.   Wariacjom regionalnym i sezonowym poddają się również dodatki, z którymi podawany jest ramen – od półmiękkiego jajka marynowanego w mirin i sosie sojowym przez szczypior, świeżą kolendrę, groszek cukrowy, kapustę pak choy, grzyby świeże i suszone, ziarna prażonego sezamu, tofu, młodą soję, gotowane krewetki

Karo in the Kitchen
Sajgonki pieczone w piekarniku 322

imbiru 250 g drobno zmielonego mięsa (używam wołowiny np. udźca) 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżka oleju sezamowego ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego 1 cebulka dymka (zielona część) 100 g ugotowanego makaronu chińskiego (może być chow main, sojowy lub ryżowy) 5 suszonych grzybów mun 1 jajko 50 g pędów bambusa

Mania Gotowania
Mini burgery z patelni. Z kalifornijskim pozdrowieniem dla mięsożerców 189

burgerów) : 1/4 kg mielonej wołowiny (najlepsza na burgery z 30% zawartością tłuszczu) 3 łyżeczki samych łodyg kolendry, pokrojonych na odcinki ok. 0.3-0.5 cm 1 chili jalapeno 1 jajko 3 łyżki zmielonej, suchej bułki razowej lub chleba 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku (lub suszonego i zmielonego) sól i pieprz do smaku olej do smażenia Zebrać

Jem więc Jestem
Pasztet z żurawiną 195

1 l bulionu, 500 g mięsa wieprzowego, 500 g mięsa wołowego, 500 g wątróbek drobiowych, 1 udko z kurczaka, 1 cebula, 1 szklanka suszonej żurawiny

Świat Domowej Kuchni
Polędwiczka pieczona z warzywami po chińsku i makaronem 135

Moja propozycja na zimowy obiad - rozgrzewające i aromatyczne danie w chińskiej nucie. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 1 opakowanie warzyw - mieszanki chińskiej 1 polędwiczka wieprzowa 4

Czerwień i błękit
SCHAB DUSZONY Z KURKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM 159

Szybkie, proste i smaczne.  Klasyczny schab z dodatkiem kurek w śmietanowym sosie.  Jego przyrządzenie zajmie nam 30-40 minut.  Jeśli nie mamy kurek

Walijskie Pichcenie
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 171

pomidorami, papryką i ogórkiem Portawy na zimno Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkow y Mini tartinki z ciasta francuskiego Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Guacamole - meksykańska salsa Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Moutabbal - pasta z bakłażana Smalec z wędzonego boczku Muffiny pizzowe Prażone migdały z papryką Chipsy z jarmużu Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Francuski pasztet(...)marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Biała kiełbasa pieczona w cydrze Leczo z kiełbasą chorizo Rybka lubi pływać Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie Śledzie z czosnkiem Śledzie

Codziennik Kuchenny
Węgierska zupa gulaszowa 288

naczyniu w piekarniku.  Składniki :  600g wołowiny 1 duża cebula 0,5 łyżeczki kminku 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 marchewki 1 pietruszka 2 papryki 1 pomidor 100-150ml przecieru pomidorowego 2 łodygi selera naciowego 300g ziemniaków 2 listki laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu sól 1-2 suszone papryczki chilli 1 łyżeczka wędzonej papryki oliwa/mas

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania