Przepis na : obiad
Jestem ogromną przeciwniczką kupowania jedzenia z krótkim terminem ważności „na zapas”. Obserwując zakupy ludzi w soboty czy przed świętami, często zastanawiam się, co robią z TAK DUŻĄ ilością jedzenia. Czy mają do wykarmienia całe wojsko? A może zbliża się wojna lub klęska żywiołowa, o której nie mam pojęcia? Przeraża mnie ten widok i sama myśl, co później dzieje się z nadmiarem tej żywności. Osobiście zawsze zastanawiam się prawie nad każdą rzeczą, którą mam zamiar włożyć do sklepowego koszyk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)