 Conchiglioni rigati z wołowiną i serem 242
Conchiglioni rigati z wołowiną i serem 242Podaję przepis Kochani, na coś prostego, czym ugościcie Waszych gości, na coś co można przygotować nawet z jednodniowym wyprzedzeniem i przygotować do zapiekania dnia nastęnego. Czyli
Z Kuchni Do Kuchni 20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Sylwester i Karnawał. 244
20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Sylwester i Karnawał. 244Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Mini pizza w trzech smakach Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Paszteciki z brązową soczewicą Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Smalec z wędzonego boczku Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Suszone grzyby
Codziennik Kuchenny Klopsiki hiszpańskie na potrawce z cukinią / Spanish meatballs with zucchini stew 222
Klopsiki hiszpańskie na potrawce z cukinią / Spanish meatballs with zucchini stew 222Jeżeli jesteś posiadaczem Tefala Cuisine Companion to przygotowanie tego dania będzie dla Ciebie jeszcze łatwiejsze! Jeżeli nie posiadasz zmielonego mięsa, wystarczy wrzucić do misy wyposażonej w ostrze tnące kawałki wołowiny, tutaj razem z chorizo i zmiksować przez 30 s przy prędkości 10:) I proszę, baza na klopsiki gotowa. Tak samo z potrawką, wrzucamy wszystkie składniki do misy wyposażonej w mieszadło(...)mielonej wołowiny 200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w drobną w kostkę 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 szklanki ugotowanego ryżu 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry sól i pieprz do smaku Składniki na potrawkę: 1 łyżka oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonego oregano 400g
karmelowy Klopsiki w sosie marinara. 157
Klopsiki w sosie marinara. 157To danie jest niezwykle intensywne w smaku. Bardzo pomidorowe, chociaż oczywiście głównym składnikiem potrawy jest mielone mięso. Do sosu marinara użyłem dojrzałych pomidorów malinowych, a w
zadanie-gotowanie Obiad w 20 minut. Grillowany stek wołowy z blanszowanymi warzywami i chipsami z pokrzywy 274
Obiad w 20 minut. Grillowany stek wołowy z blanszowanymi warzywami i chipsami z pokrzywy 274wołowinę w ciągu 4 do 10 minut, w zależności od stopnia wysmażenia mięsa jaki chcemy osiągnąć. Pokrzywie, zwanej zielonym złotem, poświecę więcej uwagi w najbliższych postach. Dziś tylko przypomnę, że w kontakcie bezpośrednim jest bardzo agresywna :) i może nieźle poparzyć, dlatego przydadzą się grube rękawice. Właściwości parzące pokrzywy tracą w trakcie gotowania, smażenia i suszenia. Wystarczy
SzczyptaSmaQ Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej 324
Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej 324Kotlety w kiszonej kapuście to danie dwa w jednym - mamy mięso i ciepłą jarzynkę za jednym zamachem :) Mięso wychodzi pyszne, soczyste i miękkie.Składniki:200 g
Kuchnia domowa Ani Chinkali-gruzińskie pierożki z mieszanym mięsem 248
Chinkali-gruzińskie pierożki z mieszanym mięsem 248danie obiadowe, ale jada się je też np na śniadanie, oprócz mięsnych bywają też nadziewane serem, łososiem lub grzybami. Farsz doprawiłam świetną mieszanką soli morskiej z dodatkiem suszonego selera którą możecie nabyć w sklepie Kuchnie Świata -doskonale podkreśla smak mięs, sosów czy gulaszy. A jak smakują pieczone z ogniska ziemniaki z masełkiem i tą solą(...)pychota. Wypróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE/ Ciasto: ½ kg mąki pszennej tortowej Ok. 1 szklanka ciepłej wody ½ łyżeczki soli 1 małe jajko Farsz mięsny: 25 dag mielonej wołowiny 25 dag mielonej wieprzowiny lub baraniny 1 duża cebula 1 szklanka domowego bulionu lub rosołu Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska selerowa do smaku 1 pączek natki pietruszki Sposób
Wanilia i Kardamon WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU 193
WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU 193rzadziej - maksymalnie kilka razy w miesiącu, w naszym domu są to 2, maksymalnie 3 razy. Naszą wołowinę po meksykańsku podałam zawiniętą w pszenno-kukurydziane placki tortilla. Można podać tę potrawę z ryżem, kaszą czy nawet z pieczywem - w każdej wersji smakuje wybornie. WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU (4-6 porcji) Składniki 500 g biodrówki lub udźca wołowego 1 duża cebula 3 ząbki(...)papryka 1 średnia marchewka 1 średni korzeń pietruszki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Ewentualnie 1/2 szklanki wody 1 mała suszona papryczka chili sól, pieprz, wędzona papryka sproszkowana 1 pęczek posiekanej świeżej natki pietruszki placki tortilla do podania Jak zrobić? Mięso mielę w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek
W kuchni Karmel-itki Ramen - zupa o wielu obliczach. 213
Ramen - zupa o wielu obliczach. 213głównie z wołowiny. My chcemy zaproponować Wam naszą wersję o smaku grzybowym/leśnym, z kilkoma fajnymi nutkami innych smaków. Taka ciekawa wegetariańska wariacja na temat zupy Ramen. Zobaczcie jak pięknie wygląda. Składniki : 1 pęczek grzybów Shimeji (brązowe lub białe) 1 opakowanie makaronu w typie chińskim 1 jedna kapusta Pak Choi lub 2-3 młode kapustki 1 garść suszonych grzybów
vegetanie WOŁOWY GULASZ PIECZONY Z WINEM 212
WOŁOWY GULASZ PIECZONY Z WINEM 212wołowiny na gulasz / polecam antrykot lub rostbef 300 ml czerwonego wina 400 ml gorącego bulionu lub wody 1 duża cebula pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku starte na tarce 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju 1 łyżka masła PRZYPRAWY 1 płaska łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu sól morska 1 łyżeczka suszonego oregano
cool and minty Meksykańskie enchiladas 191
Meksykańskie enchiladas 191nadziewane wołowiną tortille w sosie pomidorowym, zapieczone z żółtym serem, podane z salsą z awokado i sosem śmietanowym. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 1 puszki pomidorów, 1 puszki czarnej fasoli, 1 cebuli, 4 ząbków czosnku, 1 czerwonej papryki słodkiej, 3 czerwonych papryczek chili, 200 gram sera cheddar, 4 dużych tortilli, 1 łyżeczki suszonego oregano
Wyprawy kulinarne Pieczeń rzymska 197
Pieczeń rzymska 197używam wołowiny i wieprzowiny w proporcji 60:40 albo 70:30) 3-4 marchwie 1 cebula 1 czerstwa bułka plus mleko do jej zamoczenia 2 jajka 3 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz 2 łyżki musztardy stołowej 2 szalotki 3 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów Wykonanie
Pociąg Do Kuchni Spaghetti z pulpecikami 203
Spaghetti z pulpecikami 203wołowiny)1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano suszonego1 jajko bułka tartapieprz i sól do smaku Składniki sos: 2 puszki po 400 gramów krojonych pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula drobno pokrojona 4 ząbki czosnku zmiażdzone mały przecier pomidorowy 250 ml bulionu 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka suszonego
Niezły Młynek Fasolka po bretońsku z mięsem mielonym 286
Fasolka po bretońsku z mięsem mielonym 286Składniki (dla 4-6 osób): 500 g fasoli Jaś 200 g mięsa mielonego 250 g boczku 200 g koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 łyżki suszonego
My Culinary Art Fasolka po bretońsku 226
Fasolka po bretońsku 226bretońsku będzie wam potrzebny spory garnek – najlepiej taki 10-litrowy. Gdybyście nie mieli takiego polecam wam zajrzeć tutaj. Możecie spróbować inne moje podobne przepisy – strogonow z wołowiny a także wołowinę po mongolsku. Zobacz mój film z przygotowania fasolki Składniki – Fasolka po bretońsku 400-500 g suchej fasoli – tu jest odpowiednia fasola 300 g boczku(...)kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżki papryki słodkiej wędzonej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 ziela angielskie 6 liści laurowych 2 łyżki suszonego majeranku 2 łyżki cząbru sos worcestershire – tutaj możecie sprawdzić ten sos pieprz i sól Przepis – Fasolka po bretońsku W naszym przepisie zaczynamy od fasoli. Suchą fasolę wsypujemy
Kuchennyviral.pl Klopsiki indycze w sosie pomidorowo-paprykowym z makaronem 147
Klopsiki indycze w sosie pomidorowo-paprykowym z makaronem 147cielęciny, wołowiny i wieprzowiny (i ma pyszne prawdziwe wiejskie jaja i śmietanę), a drugą od drobiu i dziczyzny. I to mięsko jest wiele dni świeże i nie śmierdzi następnego dnia jak to które kupiłam ostatnio w Wierzejkach. Do przygotowania tytułowych klopsików potrzebujemy: 0,5 kg mięsa indyczego (ja zmieliłam pierś) ulubiony makaron (spaghetti lub tagliatelle) pół łyżeczki suszonego tymianku
Marder&Marder Manufacture