kotlecika obtaczamy kolejno: w mące, w rozbełtanym jajku z mlekiem, w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron do zrumienienia. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz surówkami. Moje posty
Słodka Stronaminut. Pod koniec duszenia rękaw należy przeciąć, odsłonić mięso i podpiec kilka minut, aby wierzch się przyrumienił. Gotowego kurczaka kroimy na plastry. Podajemy z dowolnymi surówkami i ziemniakami. Moje posty
Słodka Stronawersja popularnych stripsów. Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie obiadowe wraz z ziemniakami i surówkami - w obu wersjach smakują wyśmienicie . Stripsy Rybne - Składniki : 3-4 filety z białej ryby (mintaj, morszczuk, dorsz) przyprawa do ryby słodka papryka w proszku pieprz ok. 1/2 szklanki mąki
Słodka Stronastanie się chrupiące i złociste. Przekładamy na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Polewamy ciepłym sosem słodko kwaśnym. Podajemy z ryżem lub ziemniakami w dowolnej postaci oraz dowolnymi surówkami. * zaleca się smażenie ryby w dość głębokim tłuszczu Moje posty
Słodka Stronacieście i od razu kładziemy na rozgrzany olej (rybę smażymy w głębokim tłuszczu po ok. 4 minuty z każdej strony). Morszczuka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi surówkami. Moje posty
Słodka Stronacieście i przekładamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor (po ok. 4 min.) Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi warzywami lub surówkami. Moje posty
Słodka Stronajuż będzie prawie gotowe. Wtedy będą cieplutkie. *Do sałatki można dodać np. śmietany bądź majonez lub zrobić ulubiony sos. Ja nie lubię takich rzeczy więc jem bez tego. Surówka nr. 2, którą jadła reszta rodzinki: Kapustę pekińską kroimy w paseczki, dodajemy do tego posiekany szczypior i wszystko mieszamy dodając śmietanę lub majonez i dodaje my do kebaba. Oni lubią
Moje pyszne gotowanieparóweczki. Robimy takie podłużne bułeczki. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. A ciasto odstawiamy, aby trochę podrosło. Potem pieczemy je ok. 25-30 minut. Pyszne z ogóreczkiem kiszonym lub surówką z kapustki. Smacznego :D ************************************************* A teraz chciałabym was zaprosić na mojego nowego bloga. Jakiś czas temu zaczęłam pisać opowiadanie fantasy, i postanowiłam je zamieścić na blogu. Jeżeli lubicie czytać
Moje pyszne gotowanieDzisiaj smaki z dzieciństwa czyli groszek z marchewką. Odkąd pamiętam był to jeden z moich ulubionych dodatków. Żadne surówki czy sałatki nie mogły się równać z groszkiem z marchewką. Moi domownicy też go lubią i często zanim zasiądziemy do obiadu, to jeden przez drugiego wyjada po cichu z garnka. A potem, przy stole, dziwię się dlaczego tak mało pozostało
Codzienna kuchnia niecodziennagórną częścią bułki i...można zajadać. To jest moja, skromna wersja hamburgera. Powinnam dodać jeszcze ogórek konserwowy i sałatę, ale dodałam to, co miałam pod ręką :) Podałam z surówką z kapusty białej, marchwi i szczypioru oraz z kawałkami marynowanej papryki. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaPapryka leżała w lodówce kilka dni i zaczęła już niemal żebrać, żeby ją zjeść. Na surówkę już nie bardzo się nadawała, bo się lekko pomarszczyła. Na leczo chęci nie miałam, więc pomyślałam, ze zrobię tartę z farszem paprykowym. Szybko, smacznie i kolorowo :) Przepis znalazłam na opakowaniu otrębów firmy Sante. Ciasto: 20 dkg mąki , 10 dkg masła lub margaryny
Codzienna kuchnia niecodziennaobtaczać w bułce tartej i smażyć na lekko złoty kolor na średnim ogniu. Klopsiki dobrze smakują nie tylko podane w tradycyjny sposób: do obiadu, z ziemniakami i surówką. Kiedy ostygną można je serwować na zimno, jako dodatek do chrupiącej bułki - na przykład. Po obsmażeniu klopsiki można również poddusić w ulubionym sosie, wtedy staną się miękkie i delikatne. Smacznego! Szczerze
Codzienna kuchnia niecodziennazagęścić mąką i doprawić śmietaną. Ja dzisiaj jednak nie zagęszczałam swojego sosu i nie dodawałam śmietany. Bitki podałam z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko. Jako dodatek wspaniale smakuje surówka z kiszonej kapusty lub marynowana papryka. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennapatelni lekko posmarowanej olejem) z obu stron przez kilka minut, w zależności od grubości mięsa. Na talerzu układać upieczone ziemniaki, a na nich rybę. Podawać z ulubioną surówką lub posypane obficie szczypiorkiem. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaprzez 20 minut na małym ogniu, często mieszając.Po tym czasie dołóż śmietanę, chwilkę zagotuj energicznie mieszając, dopraw jeżeli trzeba, wyłącz piekarnik i danie gotowe. Podawaj z Twoimi ulubionymi surówkami. SMACZNEGO > CMOK
Pasje Jolki