surówka - 20359 przepisów (strona:731/1358)

Zapiekanka ziemniaczano - jajeczna z cebulką z szybkowaru 632

minut, aż ser roztopi się i delikatnie zarumieni gotową zapiekankę wyjmij i odstaw na ok. 15 min, aby delikatnie zastygła serwuj na ciepło lub zimno z sałatką lub surówkami Natłuść całą foremkę oliwą. Na dnie foremki ułóż dwie warstwy plastrów ziemniaków, obie przypraw solą i pieprzem. Polej ziemniaki połową cebulki z tłuszczem z patelni. Rozłóż równomiernie posiekane jajka (wszystkie

Szybko Szybkowar
Współpraca z Barmar :) 197

możesz dodać do wszystkiego i zrobić z nich cudowne potrawy :) Są doskonałe do mięs, lazanii, pizzy, sosów, zup, naleśników, devolay, makaronów, zapiekanek, tostów, jako przekąska, dodatek do obiadu, sałatek, surówek i do wiele, wiele innych potraw. Wystarczy tylko Twoja wyobraźnia, pomysł, a miejsce na warzywka zawsze się znajdzie :) Polecam Wam bardzo serdecznie produkty Barmar. Ja już wykorzystałam kilka z nich

Zdrowie na języku :P
Zdrowe i dietetyczne kotlety rybne z natką pietruszki :) 202

zwykłych rybnych filetów, które to zazwyczaj goszczą, jak w ogóle goszczą na naszych stołach. Ryby jada się rzadko, zazwyczaj powszechny obiad składa się z ziemniaków, mięsa i może odrobiny surówki. A szkoda :( Rybka powinna znaleźć się w naszym menu przynajmniej raz w tygodniu- i nie mówię tu o pandze czy rybnych paluszkach - chociaż z jednej strony lepsze to niż

Zdrowie na języku :P
Zapiekanka z rybą i pieczarkami 145

liczących kalorie, to jogurt naturalny rozbity z jajkiem. . Na wierzch wsypujemy resztę startego sera, nakrywamy folią aluminiową.  Zapiekamy ok. 40 min w temperaturze 200 stopni. Podajemy z dowolną surówką. Lub jak kto woli. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Bitki wieprzowe z pieczarkami 142

większego naczynia i dusimy z niewielką ilością, aż wszystko będzie miękkie.  Dusimy do miękkości :) Takie mięsko może być podawane z ziemniakami, ryżem, kaszą i z każdą ulubioną surówką :) My najbardziej lubimy z buraczkami ćwikłowymi ;) Smacznego

Lawendowe Niebo
Sharma z frytkami 349

Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i na nim rozkładamy nasze frytki.  Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.  Sharmę można podawać też z wszelkimi surówkami na bazie kapusty lub buraczków ćwikłowych. Mięsko, frytki i sos ładnie rozmieszczamy na dużym talerzu i nasze restauracyjne danie jest gotowe :) Nie pozostaje nam nic innego, jak zasiąść do stołu... Smacznego

Lawendowe Niebo
Tempura z warzywmi i krewetkami 139

Dopiero później układam na talerzy do podania. Tempura musi być świeża, więc bardzo trzeba się uwijać ze smażeniem:) Należy podawać ją zaraz po przygotowaniu. Tym razem podałam z surówka z czarnej rzepy i kiwi, a do namaczania podałam zwykły ciemny sos sojowy.  Największym hitem z całego talerza była cudna cebula - rewelacja

Magiczna kuchnia Darii
Wegetariańskie chili con carne w tortilli / Vegetarian chili con carne in a tortilla 197

minut po czym dodaję przepłukaną fasole i kukurydzę. Przykrywam i duszę kolejne 5 minut. Dosmaczam solą i pieprzem. Podaję zawinięte w podpieczona tortillę z sosem czosnkowym, salsą pomidorową i surówkami

Magiczna kuchnia Darii
Pierś z kurczaka duszona w cebuli z marchewką 1668

smażenia, łyżka masła - 400 g mrożonej marchewki - 3 cebule, pieprz i sól - 3 liście laurowe - 100 g słodkiej śmietany - papryka w ostra i słodka - curry i gałka muszkatułowa -szwedzka surówka z ogórków Piersi po namoczeniu osusz, usuń białe błonki. Przypraw z jednej strony paprykami i gałką, a z drugiej curry i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Usmaż

Pasje Jolki
Chata Wędrowca - Wetlina (Bieszczady) 190

były dopiero na drugim miejscu mojej listy must eat w Bieszczadach. Na pierwszym miejscu był pstrąg. W Chacie wypatrzyłam go na Talerzu Wasyla. Smażony na maśle z ziemniakami i surówką. Na talerzu dostałam mniej więcej 300g rybkę w całej swej krasie. Silnie doprawioną solą i czosnkiem i na pewno czymś jeszcze. Trzeba było na nią chwilkę czekać, ale nie wymagajmy

W kuchni wieczorem
Jak zrobić ocet jabłkowy? 212

Ocet jabłkowy gości w mojej kuchni od dawna, przygotowywała go moja babcia, moja mama, przygotowuję też i ja, stosuję go gdyż jest znakomitym dodatkiem do sałatek, surówek i mięsa. Gdy ocet jabłkowy stał się pewnego czasu hitem odchudzania postanowiłam sprawdzić jego właściwości osobiście, fakt zmniejsza łaknienie, przyspiesza przemianę materii, ma też działanie odwadniające. Polecam go zrobić w domu bez większych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klops z mięsa mielonego 546

mięsem wstawiłam tym razem do prodiża i piekłam około 1 godz. Świetnie nadaje się do chleba, ale może też być daniem na ciepło. Wystarczy do tego tylko ulubiona surówka

Proste Potrawy
GULASZ CIELĘCY Z TYMIANKIEM, W DELIKATNYM ŚMIETANOWYM SOSIE 178

iście królewską ucztą. Aromat był przecudny. Można oczywiście gulasz zagęścić mąką, ja nigdy tak nie robię, ale to już rzecz gustu. U mnie z dodatkiem kaszy pęczak i pysznej surówki z selera. Pychotka!:-) Ja przygotowywałam z podwójnej porcji, przepis podaję jednak na jedną. Składniki: - 1kg mięsa cielęcego (u mnie udziec) - 1 średnia cebula - 1-2 ząbki czosnku - 1 łyżka suszonego

Smaczne Zdrowe
Kaczka w cydrze z karmelizowaną renetą, ziemniakami i winną kapustą włoską. 194

skórce; kroimy na 6-8 części. Przekładamy do foli aluminiowej, skrapiamy oliwą i dodajemy soli, pieprzu i ziół. Zamykamy w foli i pieczemy jednocześnie z kaczką ok. 45 minut. Surówka -kapusta włoska -ogórek zielony -ocet wina musującego -koperek Kapustę siekamy i zgniatamy w garści, by puściła soki, dodajemy starty ogórek odsączony z wody. Solimy, pieprzymy, dodajemy koperek i łyżeczkę octu

BaRepas
Postne peere z cebulką, jajkiem sadzonym, bazyliowym kefirem i surówką z pekinki. 167

ziemniakami., mieszamy. Wykładamy na talerz, na ziemniaki kładziemy posolone jajko sadzone, które posypujemy chilli. Kefir. Do kefiru wrzucamy kilka lisków bazylii, startą skórkę cytryny;  miksujemy ze szczyptą soli. Surówka. Posiekaną i zgniecioną w garści kapustę łączymy z tartym drobno ogórkiem, dodajemy soli i pieprzu oraz reszty kefiru. Mieszamy. Prosto, domowo, a trochę inaczej, smacznego

BaRepas