sosem czosnkowym albo serowym. Tak przygotowane pieczarki mogą stanowić ciepłą przekąskę, ale mogą być również elementem wegetariańskiego obiadu. U mnie pojawiają się na obiad w towarzystwie kaszy bulgur i surówki. Smacznego
Magiczna kuchnia Dariitaką sałatkę podaję do dań mięsnych, ale moje dzieci uwielbiają ją na kanapkach z wędlinką. Można też zrobić taką sałatkę z jogurtem. Surówka z selera w majonezie SKŁADNIKI: seler - 1 szt jabłka - 2 szt marchewka mała - 1 szt sól i pierz majonez - 2 łyżki sok z cytryny - do smaku PRZYGOTOWANIE: Marchewkę i selera obrać, opłukać. Jabłka obrać, zetrzeć
Kuchnia Danusimyjemy Sałatę kroimy w "makaronik", ogórek w cienkie półplasterki, rzodkiewki w słupki Wszystkie składniki mieszamy, posypujmy lekko solą i pieprzem czarnym, kropimy olejem z pestek dyni, mieszamy. Niewątpliwą zaletą surówki jest szybkość i prostota jej wykonania. Według mnie dobra jest do chleba z masłem jak i do obiadu, do mięsa. O tej porze roku cebula i rzodkiewka smakują mi najbardziej
Proste Potrawypoza pysznymi sokami zostaje miąższ, z którym czasem nie wiadomo, co zrobić. Jedni wyrzucają (co jest wielkim błędem ! ), a inni (tacy, jak ja :-), znajdują dla pulpy przeróżne zastosowania. Robię surówki, dodaję do zup, gulaszu, czy sosów oraz piekę ciasteczka. Poniżej przepis na ciastka jabłkowo-marchewkowe . SKŁADNIKI 1-2 szklanki pulpy z sokowirówki 8 łyżek płatków owsianych 1 łyżeczka proszku
Zofianapełni zrelaksowani rzecz jasna), w kuchni będą już na Was czekać gotowe maleństwa. Co można przygotować z ugotowanych buraczków? Barszcz wigilijny, różnego rodzaju sałatki, przeciery, surówki, placuszki i co tam sobie jeszcze wymyślicie :-) Buraczki (bulwy): 50 g -70 g Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 20 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: wedle uznania Buraczki (bulwy) średnie
Szybko Szybkowarminut, aż ser roztopi się i delikatnie zarumieni gotową zapiekankę wyjmij i odstaw na ok. 15 min, aby delikatnie zastygła serwuj na ciepło lub zimno z sałatką lub surówkami Natłuść całą foremkę oliwą. Na dnie foremki ułóż dwie warstwy plastrów ziemniaków, obie przypraw solą i pieprzem. Polej ziemniaki połową cebulki z tłuszczem z patelni. Rozłóż równomiernie posiekane jajka (wszystkie
Szybko Szybkowarmożesz dodać do wszystkiego i zrobić z nich cudowne potrawy :) Są doskonałe do mięs, lazanii, pizzy, sosów, zup, naleśników, devolay, makaronów, zapiekanek, tostów, jako przekąska, dodatek do obiadu, sałatek, surówek i do wiele, wiele innych potraw. Wystarczy tylko Twoja wyobraźnia, pomysł, a miejsce na warzywka zawsze się znajdzie :) Polecam Wam bardzo serdecznie produkty Barmar. Ja już wykorzystałam kilka z nich
Zdrowie na języku :Pzwykłych rybnych filetów, które to zazwyczaj goszczą, jak w ogóle goszczą na naszych stołach. Ryby jada się rzadko, zazwyczaj powszechny obiad składa się z ziemniaków, mięsa i może odrobiny surówki. A szkoda :( Rybka powinna znaleźć się w naszym menu przynajmniej raz w tygodniu- i nie mówię tu o pandze czy rybnych paluszkach - chociaż z jednej strony lepsze to niż
Zdrowie na języku :Pliczących kalorie, to jogurt naturalny rozbity z jajkiem. . Na wierzch wsypujemy resztę startego sera, nakrywamy folią aluminiową. Zapiekamy ok. 40 min w temperaturze 200 stopni. Podajemy z dowolną surówką. Lub jak kto woli. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewywiększego naczynia i dusimy z niewielką ilością, aż wszystko będzie miękkie. Dusimy do miękkości :) Takie mięsko może być podawane z ziemniakami, ryżem, kaszą i z każdą ulubioną surówką :) My najbardziej lubimy z buraczkami ćwikłowymi ;) Smacznego
Lawendowe NieboDużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i na nim rozkładamy nasze frytki. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut. Sharmę można podawać też z wszelkimi surówkami na bazie kapusty lub buraczków ćwikłowych. Mięsko, frytki i sos ładnie rozmieszczamy na dużym talerzu i nasze restauracyjne danie jest gotowe :) Nie pozostaje nam nic innego, jak zasiąść do stołu... Smacznego
Lawendowe NieboDopiero później układam na talerzy do podania. Tempura musi być świeża, więc bardzo trzeba się uwijać ze smażeniem:) Należy podawać ją zaraz po przygotowaniu. Tym razem podałam z surówka z czarnej rzepy i kiwi, a do namaczania podałam zwykły ciemny sos sojowy. Największym hitem z całego talerza była cudna cebula - rewelacja
Magiczna kuchnia Dariiminut po czym dodaję przepłukaną fasole i kukurydzę. Przykrywam i duszę kolejne 5 minut. Dosmaczam solą i pieprzem. Podaję zawinięte w podpieczona tortillę z sosem czosnkowym, salsą pomidorową i surówkami
Magiczna kuchnia Dariismażenia, łyżka masła - 400 g mrożonej marchewki - 3 cebule, pieprz i sól - 3 liście laurowe - 100 g słodkiej śmietany - papryka w ostra i słodka - curry i gałka muszkatułowa -szwedzka surówka z ogórków Piersi po namoczeniu osusz, usuń białe błonki. Przypraw z jednej strony paprykami i gałką, a z drugiej curry i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Usmaż
Pasje Jolki