Sałatka mimoza to kolorowa, warstwowa sałatka z tuńczykiem w roli głównej. Jest łatwa do przygotowania, smaczna i sprawdza się podana na każdą okazję oraz święto. Przygotowanie sałatki zaczynam od ugotowania warzyw oraz jajek i robię to zazwyczaj wieczorem w przeddzień składania sałatki. Warzywa gotuję w łupinie, którą usuwam dopiero z ugotowanych i wystudzonych warzyw. Zimne warzywa ścieram na tarce, podobnie robię z jajkami z tym wyjątkiem, iż najpierw oddzielam żółta od białek, gdyż wykorzystuję je do dwóc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...