To już trzecia odsłona sałatki cebulowej na blogu. Pozostałe dwie bardzo lubię i z przyjemnością do nich wracam, zwłaszcza w okresie jesienno-zimnowym. Dzisiejsza sałatka również kojarzy mi się z takimi jesiennymi klimatami – składa się z marynowanej w zalewie cebuli, marchewki, ogórka konserwowego oraz jajek. Zawsze piszę, byście do tego typu sałatek wykorzystali małe cebule – jest przy ich krojeniu nieco więcej „zabawy”, ale takie drobne piórka zdecydowanie lepiej się tutaj sprawdzają... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...