selera panierować w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką, mnie najlepiej smakuja podane z marchewką
Monia miesza i gotujekuchni (tak, latały, zostały wyłapane :) ) postanowiłem coś małego przegryźć :) Ostatnio często jadłem ziemniaki, więc tym razem postanowiłem, że będzie to mój ulubiony ryż jaśminowy. Dodatkowo klopsiki ziołowe i surówka z białej rzodkwi, którą bardzo lubię, a czasami ciężko kupić małą. W sklepie, gdzie najczęściej kupuje spożywkę, biała rzodkiew jest często wielkości bardzo dużego pora, wczoraj byłem w innym hipermarkecie
Parowar Facetanaszego układu odpornościowego. Olej słonecznikowy ma także szerokie zastosowanie w kosmetyce, stosowany na skórze ogranicza powstawanie zmarszczek oraz utrzymuje nawilżanie skóry. Należy stosować go na zimno jako dodatek do surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Użyłam go już do sałatki i muszę powiedzieć, że nadaje się perfekcyjnie, myślę że spokojnie możemy go wykorzystać niemal do wszystkiego. W celach kosmetycznych raczej
charlotte gotujekości dzięki czemu łatwiej się je zjada a także krócej smaży. Lubią je nie tylko dzieci. Do takich smażonych kąsków można przygotować także idealne domowe frytki i surówkę z kapusty - będzie obiad jak w restauracji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamięsem smażonym na smalcu i zagęszczany mąką. Jest idealny właśnie do klusek śląskich czy kopytek . A do tego surówka z kapusty i od razu cofam się wspomnieniami kilkadziesiąt lat wstecz... Najprostszy gulasz wieprzowy Proporcje dla 6-8 osób Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1000 g wieprzowiny od szynki 2 cebule
Kulinarne przygody GatityZawiniętego w folię pstrąga wkładamy do nagrzanego piekarnika (220st.)i pieczemy 20-25 minut.Pstrąga polewamy wytworzonym podczas pieczenia sosem i podajemy z białym pieczywem i koniecznie z surówką
Gorący kąsekminut po czym dodaję śmietanę wymieszaną wcześniej z łyżką mąki. Regularnie mieszając dodaję jeszcze zszatkowaną nać pietruszki i po chwili sos jest gotowy. Podałem z kaszą kus-kus i surówką z białej kapusty. Smacznego
Mechanik w kuchniKiszona kapusta to coś, co od lat praktykujemy w naszym domu. Nie wyobrażam sobie surówki z kapusty kupionej w sklepie. Może jest już coraz lepsza, ale nie zastąpi tej domowej. Wiemy doskonale ,że kiszonki to niezastąpione źródło witamin. a w szczególności witaminy C. Domowa kapusta kiszona jest jędrna i chrupiąca w smaku. Lista jej zalet takiej
W kuchennym oknie EwyTaką surówką poczęstowała nas moja teściowa. Bardzo nam posmakowała i wiem, że wejdzie do naszego surówkowego repertuaru. W smaku przypomina trochę tę kiszoną, ale jest delikatniejsza. Jej wielką zaletą jest to, że można ją przechowywać przez 3 dni (bez pasteryzacji). Doskonała do obiadu, ale nadaje się też do kanapek. Składniki
Sto kolorów kuchniSosik majonezowo-ketchupowy ma wykorzystanie praktycznie do ... wszystkiego. W okresie grillowym wykorzystuję go do grillowanych mięs bądź kiełbaski, poza sezonem może być wykorzystany do surówek, sałatek czy mięs na zimno. Przepis jest prościutki: Potrzebujemy: majonez ketchup jogurt grecki papryka ostra ząbek czosnku Wykonanie: Majonez mieszamy z ketchupem, dla nadania delikatności dodaję jeszcze jogurt grecki, gdyż nie lubię ciężkich sosów
Walijskie Pichceniemasła. Układamy kotlety i pieczemy w temp. 170st ok. 40minut. Efekt... poniżej... a poniżej już cała "wersja" dzisiejszego obiadu, z ziemniaczanymi kulkami przepis tutaj oraz warzywną surówką przepis tutaj i pysznym sosikiem przepis tutaj
Walijskie Pichceniemiękkości i odparowania większości płynu. Na zakończenie dodajemy 2 łyżki śmietanki i posypujemy obficie koperkiem. Zjadamy z makaronem, kaszą albo tak jak na załączonym zdjęciu z ziemniaczkami oraz surówką z papryki i ogórka przepis tutaj
Walijskie Pichceniekostki 3 paluszki. Posypujemy ulubionymi przyprawami, maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju (bądź innym tłuszczu) na średnim ogniu ze wszystkich stron. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty TUTAJ , która najbardziej pasuje mi do smażonej rybki
Walijskie Pichceniekapusty pekińskiej zazwyczaj robimy różnego rodzaju surówki... no bo co tu innego wymyślić? A ja mając w lodówce niewykorzystane 2 główki pomyślałam, że może tak "spłodzić" pekiński bigosik? :) jest wędlina, są pieczarki, jest przecier... co więcej trzeba? Wymieszać smaki - nic więcej! A więc do dzieła! Składniki: 3szt kapu s ty pekińskiej 2 kiełbasy podwawelskie lub inna wędlinka
Walijskie Pichceniemiesiącu serwuję rodzince na obiad smażoną drobiową wątróbkę z cebulą. Uważam, że to smaczny, szybki i tani obiad. Rewelacyjnie komponuje się jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, albo po prostu ze świeżą bagietką. Składniki: ok 1kg cebuli 600 g wątroby drobiowej łyżka sklarowanego masła do podsmażenia cebuli olej do smażenia wątróbki
Walijskie Pichcenie