surówka - 20359 przepisów (strona:751/1358)

Pulpeciki w sosie śmietanowo – chrzanowym 325

przeważnie goszczą one u mnie w sosie pieczarkowym lub koperkowym. Tym razem, na prośbę brata, postawiłam na dodatek chrzanu. Idealnie komponują się z puree ziemniaczanym albo kaszą i ulubioną surówką. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

Fabryka pomysłów
Shoarma 303

praktycznie w tej samej wersji jak ja go przygotowałam. Ta potrawa jest tak prosta, że nie da się tu nic innego stworzyć. Swoje danie podałam z frytkami, surówką z marchewki oraz sosem czosnkowym. Świetna będzie również z ryżem ugotowanym z dodatkiem curry lub kurkumy. Składniki na 3 porcje: ok. 70 dag piersi z kurczaka olej – 2-3 łyżki przyprawa kuchni

Fabryka pomysłów
Domowy kebab z kurczaka 393

sama, na podstawie wersji jaką jadam w ulubionej budce. Z ciekawości dziś w trakcie pisania postu podpatrzyłam, jak inni blogerzy przygotowują kebab i stwierdziłam, że dominuje schemat z jedną surówką z sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej oraz usmażoną piersią z kurczaka. Moja pita nadziana jest dwiema prostymi surówkami. Pierwsza jest zrobiona na bazie białej kapusty, a druga ma sałatę lodową(...)wstępem i dobrnęliście do przepisu:) Składniki na 6-7 sztuk mniejszych niż standardowy kebab: Mięso: 80 dag podudzi z kurczaka 2 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy kebab-gyros Prymat Surówka nr 1: ¼ niewielkiej główki białej kapusty 1 mała marchewka Odrobina soku z cytryny Odrobina cukru Sól Surówka nr 2: Nieduża sałata lodowa 1 nieduży pomidor Pół małej cebuli Sól

Fabryka pomysłów
Pierś z kurczaka po francusku 378

Podstawę tu stanowi smak, nawet jeżeli niewiele wspólnego ma z Francją. Jest to niby gulasz, jednak ma w sobie coś innego i dobrze komponował się z kaszą oraz ulubioną surówką. Składniki na 4 porcje: 45 dag piersi z kurczaka 2 średnie cebule 30 dag pieczarek ½ litra bulionu drobiowego Łyżka przecieru pomidorowego Mąka do obtoczenia Olej do smażenia 1 papryczka chili

Fabryka pomysłów
Jarmark Dominikański 2013 – relacja 182

muszę tam zahaczyć. Ceny były przystępne, a porcje duże (płaci się za wagę ryby; my wybraliśmy po mniejszym kawałku; w menu jest także wybór dodatków w postaci frytek, surówki itp.) . A na koniec muszę Wam wspomnieć o moim odkryciu roku- lodach azotowych ! Jako ciekawostkę wspomnę, że to jedyne takie miejsce na świecie (informacja od Sprzedającego).   Punkt w dzień

Fabryka pomysłów
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 2376

kurczaka czy cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i żółtym serem . Podobny do klasycznych dewolajów. Idealny z surówką z kapusty pekińskiej :) Składniki Filet z […] The post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą z dodatkiem oleju rzepakowego 172

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Boczniaki a'la schabowy smażone na oleju rzepakowym 192

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Pierogi z serem i kwiatami szczypiorku odsmażane na oleju rzepakowym 177

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Zielone naleśniki z wiosennym twarożkiem smażone na oleju rzepakowym 219

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Chrupiące gofry na oleju rzepakowym 347

rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Sałatka z kurczakiem, sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem, rukolą i sosem szefa 42

  Pyszna sałatka, kóra sprawdzi się doskonale zarówno na imprezach, jak i na samodzielne danie na obiad Co potrzeba: 2 piersi z kurczaka 1 Sałata lodowa

Bułka z Chlebem
Sałatka z bulgurem i surimi 48

Sałatka z bulgurem, pomidorkami, papryką, kukurydzą, młodymi listkami, halloumi, surimi i słonecznikiem. Sałatka bardzo nam smakowała, ale już po fakcie muszę napisać, że listków dałam ciut

Smaki Na Talerzu
Sałatka na ciepło z brokułem, kalafiorem i kuskusem perłowym 40

Sałatki zawsze są dobrą opcją na obiad, kolację czy późne śniadanie do pracy, szkoły czy na uczelnię. Tutaj szybko przygotowałam kalafiora i brokuła a kuskus sam

Moje Małe Czarowanie
Lodowa surówka z czosnkową bitą śmietaną 33

  Gorąc straszny, więc pomyślałem, że sałata lodowa trochę mnie orzeźwi. A gdzie! Okładanie też na niewiele się zdało, więc wydumałem, że trza ją jakoś zużyć

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania