Kolejna wersja surówki z czerwonej kapusty. Tym razem w wersji lekko zblanszowanej nad parą, z dodatkiem jabłka, marchewki i jogurtu. Inny przepis na surówkę z czerwonej kapusty możecie znaleźć tutaj . 1/2 główki czerwonej kapusty 1 duże jabłko 1/2 małej cebuli 1 mała marchewka 4 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki octu winnego sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżka oleju
BullioCzarna rzepa to warzywo które powinni jeść wszyscy bez wyjątku, ma tyle składników odżywczych, witamin, białka, makroelementów i zapobiega depresjom i stresom. Tym razem rzepa wylądowała w surówce z ulubioną pekińską kapustą. Robi się ją błyskawicznie a smakuje wybornie. Ja uwielbiam smak rzepy, z jogurtem czy ze śmietaną jest obłędna, polecam. Surówka z czarnej rzepy z jabłkiem i kapusta pekińską
Moje Małe CzarowanieKolejna surówki tym razem z czerwonej kapusty. Do kapusty dodała jabłko, marchewkę i wszystko połączyłam z majonezem. Wyszła taka surówka Coleslaw z czerwonej kapusty, polecam Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 2 marchewki 1 mała cebula 1 jabłko sok z połowy cytryny 1/2 pęczka koperku majonez cukier sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę oraz
magiczna kuchnia KasiPiątek! U nas w piątek na kolację jest zawsze pizza. Od samego rana szatkowałam kapustę na surówkę do pizzy . Zawsze przyrządzam pełną misę, bo i pizza jest olbrzymich rozmiarów, rodzinna. Właściwie upiekłam dwie, pizza prosciutto wszyscy znacie…Ostatnio przypadła mi do smaku pizza z grzybami i owczym serem. Pizza nietypowa, bez sosu, a ser wędruje na spód pizzy pierwszy(...)piekarnika na termoobiegu (bez termoobiegu według piekarnika) i piecz przez 10 minut na samym dnie. Upieczoną pizzę z grzybami posyp tymiankiem i żurawiną. Pokrój na kawałki i podaj z surówką z białej kapusty . Pizza z grzybami ma trochę grubsze spody. Ponieważ mozzarella idzie na sam spód pizzy, więc lepiej rozwałkować je trochę grubiej aby nie były “mokre
codojedzeniaAleż pyszną surówkę mam do przedstawienia. Dynia na surowo, musi być piżmowa bo wiem że ona nadaje się do jedzenia na surowo. Do tego brokuł, również na surowo, sprawdziłam już nie raz jest niesamowity a do tego cenne witaminy zachowujemy. A ser feta dopełnia całości, polecam gorąco. Surówka z dyni, brokuła i fety. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJeżeli szukacie zdrowej surówki do obiadu, polecam Wam przygotowanie tego bardzo prostego przepisu, który jest wręcz bombą witaminową. A dlaczego? Pomijając świeże warzywa dodajemy tutaj łuskane nasiona konopi, produkt należący do kategorii superfood z racji dużej zawartości witamin, składników mineralnych a także białka. Nasionka te, idealnie nadają się do zastosowania wszędzie tam, gdzie smakowałyby nam orzechy, sezam, pestki(...)kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku pieprzem oraz papryką. I gotowe :-) Z racji dodatku cytryny, a braku soli, surówka może stać w lodówce nawet kilka dni. Smacznego! Pozdrawiam, Katarzyna
Poezja Smaków - blog kulinarnyJaka ona jest pyszna, ta moja surówka. Cukinia przyjemnie chrupie pod zębem a koperek nadaje daniu niepowtarzalnego smaku, polecam wypróbujcie koniecznie. Do podania jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu. Surówka z cukinii i papryki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesurówka to prawdziwe WOW - chrupiąca i słodko-kwaśna. Z pewnością jeszcze do niej powrócę. Składniki: 1/2 niedużej główki białej kapusty 1 cebula 1 marchewka sól, pieprz do smaku Zalewa: 1/5 szklanki cukru 1/5 szklanki oleju 1/5 szklanki octu 10% Sposób wykonania: 1. Kapustę szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a cebulę kroimy w piórka. 2. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewę(...)dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Surówkę schładzamy przez 30-60 minut. Smacznego!!! Źródło: Pelusiowa kuchnia
Kuchnia domowa AniBardzo smaczna i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Słodka dzięki czarnej porzeczce, ostra dzięki musztardzie i ząbkom czosnku. Najlepsza gdy postoi chwilę w lodówce i smaki się przegryzą. Minimum składników, a maksimum smaku. Dodatkowo czarny sezam, który podnosi jej wartości odżywcze. Musicie spróbować! 1 mała kapusta pekińska (lub 0,5 dużej) kilka płatów papryki konserwowej 2 łyżki czarnego sezamu Dressing(...)pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę posiekać drobno, paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać, wsypać czarny sezam. Składniki dressingu połączyć ze sobą, czosnek przecisnąć przez praskę, rozmieszać z sosem. Zalać nim surówkę, wymieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty dolać więcej oliwy. Doprawić solą i pieprzem, jeśli potrzeba. Odstawić na około godzinę, by smaki się przegryzły. Podawać np. z kotletami z kaszy gryczanej
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSurówki kto ich nie lubi, dużo zdrowia ,witamin i do tego smaczne , a dziś zapraszam na moją surówkę z majonezem, bo to nie jest mega zdrowa propozycja, ale zapewniam że smaczna, dodatek do mięsa super. Składniki 2 marchewki 1 małe jabłko 1 mała kapusta pekińska Pół ogórka zielonego 2 łyżki majonezu 1 mała pora (biała cześć
Mój SmakSurówka ta to taki mix. Z jednej strony jabłko i por, z których u mnie w domu często robiło się dodatek do obiadu. Ja wtedy za nim kompletnie nie przepadałam. Jadłam, ale efektu
gotować!wyobrażam sobie drugiego dania bez jakiegokolwiek dodatku. Zawsze staram się zrobić jakąś świeżą surówkę z tego co akurat mam pod ręką. Zazwyczaj jest to kapusta biała,czerwona lub pekińska. Kiedy mam naprawdę mało czasu wtedy z konieczności sięgam do spiżarni po gotowce które przygotowałam latem. Dziś podaję przepis na surówkę z kapusty pekińskiej za którą wszyscy przepadamy
Kolorowa kuchnia Elkidużych oczkach, szczypiorek drobno kroimy. Mieszamy z kapustą. Śmietanę spieniamy trzepaczką, solimy i pieprzymy do smaku. Polewamy gotowe składniki sałatki i dokładnie mieszamy. Dobrze jest odstawić surówkę na 15 minut przed podaniem, w celu połączenia się smaków. Kapusta i reszta składników puszczą sok i zrobi się pyszny śmietanowy sosik. Przed podaniem jeszcze raz zamieszać(...)delikatnie surówkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniaMiks sałat z dodatkiem marchewki z pomidorem i kukurydzą Zdrowo i smacznie, wszelkie sałatki i surówki, mogłabym jeść co dziennie. A jak jest u was jecie co dziennie surówki do obiadu? Przepis prosty i nie trzeba wielu składników, żeby zjeść dobrą sałatkę do obiadu, bardzo lubię w kuchni używać gotowych miksu sałat, dzięki temu mam parę sałat
Mój pomysł naSurówki do obiadu często bywają moimi sałatkami. Są tak pyszne i treściwe że nie potrzeba mi nic więcej. Tą którą dzisiaj przedstawiam jest nie tylko pyszna, treściwa ale i cudna. Proponuje zrobić większą ilość bo zniknie szybko. Surówka marchewkowo - porowa z kukurydzą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie