Prosta, zdrowa surówka z kalarepą i kapusta młodą w roli głównej. Uwielbiam takie sezonowe surówki, mogę je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Jest syta, idealna do pracy, dla osób które są na diecie i nie tylko. 1 kalarepa 1/2 główki kapusty młodej 1 marchewka koper świeży sól, cukier, pieprz oliwa z oliwek 1/2 papryki czerwonej Kapustę
wesoła kuchniaSurówka z młodej kapusty z dodatkiem startej marchewki i sporej ilości koperku, to moje ukochane czerwcowe danie. Mogę ją jeść na okrągło 😍. Młoda kapusta ma niepowtarzalny smak, zjadam nawet głąb. Tak więc teraz, bez zbędnych ceregieli, zapraszam Was po przepis. Smacznego! Tradycyjna surówka z młodej kapusty Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 główka kapusty 1 marchewka sok z cytryny sól
Kulinarne przygody GatityUwielbiam Buraki :) A zwłaszcza sałatki czy surówki z ich udziałem. Dziś proponuję surówkę z gotowanych buraków z koprem i jogurtem naturalnym , którą robi się szybko . Idealnie pasuje do obiadu , do mięs, ryb czy duszonych warzyw. Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło. SKŁADNIKI DLA 4 Osób
Gotowanie Patkimajeranek i dodaję go gdzie można i gdzie się da. Kupiłam także wyśmienite octy w tym czosnkowy i olej pistacjowy. W lodówce czarna rzepa i brokuł, składniki idealne do surówki. Ja zajadam ją wprost w wielkiej michy taka jest pyszna, polecam. Surówka z czarnej rzepy z brokułem i majerankiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePołączenie warzyw z jeżynami i dressingiem ziołowo musztardowym pozytywnie nas zaskoczyło. Delikatność składników i ostry smak od Folwark , niesamowicie uzupełnia się. Surówkę polecamy do grillowanych mięs lub pieczonych. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 5 rzodkiewek 5 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka wężowego 1 mała czerwona cebula 125 g jeżyn 2 saszetki dressingu ziołowo musztardowego od Folwark Przygotowanie B Sałatę szatkujemy. Pomidorki(...)kroimy. Rzodkiewki kroimy na plasterki. Ogórek kroimy na pół plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa mieszamy z jeżynami i dressingiem musztardowym. Surówkę schładzamy przez
R'n'G KitchenBardzo lubię wszelakie surówki jeść ot tak sobie, do obiadu mięsnego muszą być zdecydowanie, wspomagają trawienie. Ta z czerwonej kapusty jest obłędna, popróbujcie mojej wersji. Surówka z czerwonej kapusty i cukinii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejogurtem naturalnym lub wymieszać je w proporcji pół na pół. Dla podkreślenia smaku, wedle uznania, można również dodać odrobinę czosnku. Więcej surówkowych i sałatkowych inspiracji znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki – przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center(...)paprykę, kukurydzę i szynkę. Dodać do sałatki majonez oraz koperek, na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Smacznego! Więcej surówkowych i sałatkowych inspiracji znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki – przepisy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sałatka z makaronem ryżowym, szynką i papryką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePyszna surówka obiadowa (z marchewki). To jedna z łatwiejszych surówek, która idealnie smakuje z drugim daniem. U mnie dziś podana w towarzystwie pulpecików w mięsnym sosie. Idealnie sprawdzi się również do chrupiących kęsków z kurczaka . Szybko i smacznie, spróbujcie. Składniki: 3 duże marchewki około 2 cm pora około 1/2 płaskiej łyżeczki granulowanego czosnku bez chemii Skworcu 2 pełne łyżki naturalnego
Słodkie okruszkimixy, kolory, smaki, uwielbiam! Warzywa pieczone to dodatek do obiadu lub sam obiad. Najczęściej podaję je same, doprawione ziołami tak jak lubimy, zdarza się z pieczonym lub duszonym drobiem, surówką z marchwii, mizerią, surówką colesław, która zaostrza i podkreśla smak dania. Dziś u mnie warzywa pieczone, m.in. ziemniaki, buraki, marchew, cebula, wszystko doprawione, dopieszczone, idealne na zdrowy obiad, po którym
Zasmakuj KuchniDressing vinegrette doskonale komponuje się z zielonymi sałatami, podawanymi na zimo. Proporcje są idealnie dobrane, dzięki czemu surówka jest delikatna, orzeźwiająca. Folwark jak zawsze dba o idealny dobór składników. Surówka tak przyrządzona jest doskonałym dodatkiem do dań z grilla. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 4 papryczki pomarańczowe 1 czerwona papryka 4 dymki 10 pomidorków koktajlowych 2 saszetki dressingu vinegrette
R'n'G KitchenPyszna surówka, świetnie pasująca do wszelkich mięs. Młoda kapusta już jest dostępna, trzeba z tego korzystać. Najbardziej lubię młodą kapustę surową więc dla mnie to smakowita propozycja. Jeszcze tylko młode ziemniaki, jajko sadzone lub kawałek mięsa i obiad gotowy. Polecam! składniki 1/2 główki młodej kapusty pęczek koperku 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 - 4 rzodkiewki sos: 80 ml oliwy 2 łyżki(...)pokrojony koperek i szczypiorek oraz rzodkiewki pokrojone w słupki. Wymieszać. Do słoiczka włożyć wszystkie składniki sosu, zakręcić i wymieszać, dobrze potrząsając słoikiem. Doprawić sos do smaku i polać nim surówkę. Smacznego
Stare GarySzybka i prosta surówka - doskonały dodatek do obiadu,ale też wspaniała i zdrowa kolacja. Składniki: 2 ogórki 1 pęczek rzodkiewki szczypiorek bądź pietruszka sól,pieprz Sos: 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta cukru Ogórki i rzodkiewki umyć i pokroić w mniejszą kostkę. Natkę pietruszki bądź szczypiorek umyć,osuszyć i drobno pokroić. Wszystkie(...)składniki wymieszać w salaterce,oprószyć solą oraz pieprzem. Przygotować sos: oliwę utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Surówkę polać sosem, wymieszać i odstawić na ok 10 - 15 minut do lodówki
Niespełnione zdolności kulinarneProsty i sprawdzony przepis na klasyczną surówkę Coleslaw - jedną z najbardziej znanych i lubianych surówek. Podstawowym składnikiem jest biała, szatkowana kapusta, drobniutko starta marchew i pyszny, nadający charakteru sos. Jeszcze raz sprawdza się reguła, że proste rzeczy są najlepsze! Najbardziej smakuje po paru godzinach spędzonych w lodówce. Gorąco polecam :)8 szklanek białej kapusty
Krokusowy DomPyszna surówka z selera w której selera nie czuć. Jak to możliwe? A takto :) Zerknijcie po przepis! Składniki: - 500g korzenia selera - 1 duże jabłko (użyłam odmiany Ligol) - 180g gęstego jogurtu naturalnego - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka octu jabłkowego lub 2 łyżki cytryny - 30-50 g rodzynek - 30g orzechów włoskich - sól, pieprz Sposób przygotowania w Tefal Companion: Rodzynki zalej(...)miseczce zrób sos z jogurtu, oliwy, octu i soli i pieprzu. Gotowy sos dodaj do startego selera z jabłkiem i dokładnie wymieszaj.Dodaj odsączone rodzynki i posiekane orzechy. Wymieszaj. Gotową surówkę odstaw do lodówki, żeby się przegryzła. Smacznego
CookYourselfKażdy ma swój sposób na czerwoną kapustę. Ja robię w różnych wersjach, ale teraz po raz pierwszy zrobiłam z dodatkiem majonezu. Majonez w surówkach nie jest mi obcy. Dodawałam go nawet do buraczków i bardzo mi to smakowało. Natomiast do czerwonej kapusty nigdy . Okazało się, że to był świetny pomysł. Majonez dodał kapuście łagodności i delikatności. Coś mi się zdaje(...)będzie moja ulubiona surówka :) Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 nie duże jabłko 1 nie duża cebula 1 kopiasta łyżka majonezu sól, pieprz ocet Wykonanie: Kapustę drobno pokroić, lub zetrzeć na tarce do kapusty. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać. Dodać sól, pieprz i ocet. Nie podałam tu dokładnych ilości ponieważ
Agusiowe smakołyki