czosnkiem? Smakowite, proste i zdrowe – w sam raz do ryb, mięs lub dań obiadowych. Do przygotowania możesz wykorzystać buraczki po ugotowaniu barszczu. Dodatki do obiadu… ** Chińska surówka z białej kapusty ** Surówka ze świeżych ogórków ** Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Sałatka obiadowa z cukinii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2-3 buraki czerwone 2 ząbki czosnku
Kulinarne S.O.S.czosnkiem? Smakowite, proste i zdrowe – w sam raz do ryb, mięs lub dań obiadowych. Do przygotowania możesz wykorzystać buraczki po ugotowaniu barszczu. Dodatki do obiadu… ** Chińska surówka z białej kapusty ** Surówka ze świeżych ogórków ** Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Sałatka obiadowa z cukinii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2-3 buraki czerwone 2 ząbki czosnku
Kulinarny S.O.S.razu piszę, że nie jest to surówka dla każdego (i nie do wszystkiego). Ser pleśniowy jest wyczuwalny i w sumie o to chodzi, ale jakoś nie pasuje mi do klasycznego obiadu. Nawet chyba jedliśmy ją z typowym obiadem i stwierdziłam, że coś tu nie gra. Ale zaraz potem przypomniałam sobie bardzo fajne połączenie pulled porka z kapustą i właśnie serem(...)oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę - wszystko dodajemy do kapusty. Z jogurtu, majonezu, soku z cytryny i cukru robimy sos, który wlewamy do warzyw, mieszamy. Doprawiamy według własnego uznania. Surówkę wkładamy do lodówki
Kardamonovypyszną i zdrową surówkę robi się błyskawicznie a potem szybciutko zjada. Chrupiąca kapusta, kalarepka i rzodkiewki smakują idealnie w tym zestawie. Teraz na wiosnę dużo więcej zajadamy takich witamin. Kapuściana surówka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProsta surówka z cukinii i marchewki, z nutą egzotyczności dzięki kapuście Pak Choi, chilli oraz limonce. Jeżeli lubicie surówki z dodatkiem marchewki - ta również Wam posmakuje :) Składniki : 1 cukinia 1/2 marchewki 1 główka Pak Choi 1/2 limonki 1/2 chilli Sól, pieprz Przygotowanie : Marchewkę i cukinię ścieramy na dużych oczkach. Pak Choi kroimy w kostkę. Chilli pozbawiamy pestek. Drobno kroimy. Składniki
CzarnawisienkaJeśli lubicie surowe warzywa to polecam z całego serca zapomnianą przez wielu kalarepkę. W dzieciństwie jadłam ją w zupie, a dzisiaj przedstawiam mega pyszna i prostą surówkę. Idealna jako dodatek do obiadu lub jako lunch do pracy. Surówka z kalarepki z jogurtem i koperkiem / 2 porcje Składniki: 1 duża kalarepa 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego
Moja smaczna kuchniaSurówka z marchwi i czosnku to boski dodatek do obiadu w czasie zimy i przedwiośnia. Czego jak czego, ale marchewki i czosnku Read More Artykuł Surówka z marchwi i czosnku pochodzi z serwisu Thermomania
ThermomaniaSurówka z kiszonej kapusty – zimowa rewelacja – serio serio! Zimą mam wielką ochotę na jedzenie kiszonek, im bliżej wiosny tym bardziej Read More Artykuł Surówka z kiszonej kapusty – zimowa rewelacja pochodzi z serwisu Thermomania
ThermomaniaChrupiąca kapusta pekińska to najpopularniejsze warzywo na surówki i choć jest biała to znakomite źródło karetonoidów. Dziś proponuję przygotować surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy. Ziarenka kukurydzy to solidna porcja antyoksydantów: luteiny i zeaksantyny, które chronią plamkę żółtą oka i najbogatsze źródło selenu. Dodatek kukurydzy dodaje chrupkości i naturalnej słodyczy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zazwyczaj do obiadu przygotowuję surówki na bazie kapusty lub sałaty. Tym razem jednak postanowiłam coś zmienić i przygotowałam ekspresową surówkę z pora z jabłkiem. Możną ją również podać do potraw z grilla lub jako dodatek do kanapek i wędlin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 2 jabłka 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 12% sól, pieprz 1 łyżeczka
Danka Pichcidaje ono naszemu organizmowi wiele wartości odżywczych, które szczególnie przydadzą się osobom osłabionym, wyczerpanym o obniżonej odporności. Warzywo to również pobudza trawienie i przeciwdziała zaparciom. Nadaje się do sałatek, surówek, kanapek. Można je również gotować czy dusić. Surówka z białej rzepy jest prosta, szybka w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i zdrowa! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 białe rzepy 1 jabłko
Danka Pichciwarzywo, które w kuchni wykorzystujemy głównie jako dodatek do zup czy sosów. Jednak można z niego też przygotować pyszną sałatkę (na przykład ziemniaczaną ) lub surówkę, na którą przepis znajdziecie poniżej. Jest ona bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pieprz (adsbygoogle(...)pół. Pokroić w plasterki. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach do miseczki, w której będziemy robić surówkę. Skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Marchew obrać, zetrzeć na tarce do tej samej miseczki. Pora przełożyć do miski. Dodać majonez, doprawić pieprzem. Wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci