surówka - 20359 przepisów (strona:148/1358)

Marchewka w cieście z kaszą bulgur. 162

przechodzi czas niekontrolowanego spożycia nie tylko jedzenia, powrót do dobrej kuchni nie obciążającej naszych żołądków jest niezwykle wskazany :) Mamy rację ? Dlatego dzisiaj coś miłego dla naszego organizmu, czyli duuuuużo surówki, zbawienna kasza bulgur i delikatne marchewki w cieście. No może ciasto nie jest najlżejsze, ale inne składniki to dobrze rekompensują. Zobaczcie jak pięknie wygląda to danie :) Marchewka w cieście(...)kaszą bulgur i kolorową surówką (4-5 osób) Składniki: 4 duże marchewki 1 szklanka kaszy bulgur 1/2 żółtej słodkiej papryki 5 rzodkiewek 1/2 niedużej rzodkwi lodowej 3 duże jaja 1 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki bulionowej warzywnej 1/2 limonki oliwa z oliwek sos sojowy oregano, pieprz cayenne, ostra papryka, pieprz czarny Marchewki obieramy i kroimy

vegetanie
Surówka z kapusty pekińskiej, cukinii i pomarańczy (121 kcal) 178

Pyszna, zdrowa surówka do obiadu. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs. Składniki (ok 4 porcje): pół główki kapusty pekińskiej marchew pół małej cukinii (100 g) pomarańcza łyżka miodu 2 łyżki oliwy łyżeczka octu winnego 2 łyżki soku z cytryny sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Przygotowanie Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, lekko wygniatamy rękami i odstawiamy na 15 min. Pomarańczę obieramy(...)kostkę. Marchew ścieramy na tarce. Cukinię kroimy w cienkie paski. Warzywa i owoce dodajemy do kapusty. Miód, oliwę, ocet i sok z cytryny mieszamy razem i dressingiem polewamy surówkę. Doprawiamy ją do smaku i dokładnie mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Surowka z marchewki, pora i kapusty 239

wczoraj pochłonęłam 4 odcinki "Krwi z krwi". Nie wiedziałam, że taki serial w ogóle był w telewizji. Przypadkiem znalazłam info o drugiej serii w wiosennej ramówce... wciąga bardzo. Jem surówki, staram się przynajmniej. Warzywa liściowe nie lubią mnie i za szybko dokonują żywota w mojej lodówce. Chyba dlatego też moją ulubiona surówka jest ta z marchewki i pora. Pikantna(...)pełna smaku. Surówka z marchewki, pora i kapusty 1 marchewka, obrana starta na grubych oczkach 1 por, biała część, posiekana 1/4 główki kapusty pekińskiej, posiekana 1/2 kwaśnego jabłka, obranego, startego na grubych oczkach sól, pieprz i cukier po szczypcie czubata łyżka majonezu Warzywa wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Poniedziałkowy "fit" - wyrazista surówka 158

być zdrowo i lekko ale może być też kolorowo :) Co powiecie na wyrazistą w swym smaku surówkę na bazie pora w towarzystwie innych warzyw?  Surówka z pora marchewki i papryki SKŁADNIKI: około 10-14 cm białej części pora 1 marchewka 1/2 niewielkiej papryki sól ziołowa sok z 1/3 cytryny liście sałaty lodowej 1-2 szt PRZYGOTOWANIE: Warzywa(...)jarzyn na dużych oczkach. Paprykę kroimy w niewielką kostkę bądź paski. Pora kroimy w  cieniutkie krążki. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, doprawiamy solą i skrapiamy cytryną - mieszamy.  Surówkę podajemy w towarzystwie poszarpanej sałaty lodowej Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - surówka z kapusty pekińskiej z groszkiem 309

Dziś szybka i zdrowa surówka na bazie kapusty pekińskiej, która świetnie pasuje do obiadu. Kapusta pekińska znajduje szerokie zastosowanie w mojej kuchni, bardzo lubię wymyślać z nią różne potrawy. Surówka z kapusty pekińskiej z groszkiem SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 puszki groszku zielonego mała czerwona cebula zielona cebulka 1 marchewka sól pieprz łyżeczka musztardy 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę(...)pół plasterki lub drobniej. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.  Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z jogurtem i powstałym sosem polewamy surówkę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Surówka z czerwonej kapusty 2365

Niedawno przypomniałam sobie o tej pysznej surówce i bardzo mi się jej zachciało. Pysznie smakuje z duszonym mięsem lub kołdunami (kartaczami, cepelinami, pyzami z mięsem czy jak to u Was się nazywa ). Fajnie też smakuje sama w sobie, na śniadanie czy kolację. Surówka z czerwonej kapusty Drukuj przepis Składniki 0,5 małej czerwonej kapusty (drobno posiekać) 1 czerwona cebula(...)duże jabłko sól pieprz 2 łyżki majonezu listonic_name = "Surówka z czerwonej kapusty (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "0,5 małej czerwonej kapusty (drobno posiekać) 1 czerwona cebula 1 duże jabłko sól pieprz 2 łyżki majonezu " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Kapustę posiekać najdrobniej jak się uda. Zetrzeć jabłko na tarce. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Przyprawić

CoolinarniePL
Kotleciki z dorsza 268

czasów studenckich. Robiła je też moja mama. Świetnie nadają się do nich ziemniaki, które zostały np. z obiadu poprzedniego dnia. Podajemy je z ulubionym sosem i z chrupiącą surówką. Ja tym razem podałam do nich mini-sałatę rzymską w którą można było zawijać krokieciki niczym rybne hot-dogi. Mama zazwyczaj robiła do nich colesława lub surówkę z białej kapusty. Kotleciki(...)sosem podanym w przepisie (wszystkie składniki wystarczy wymieszać) lub dowolnym, ulubionym. Świetnie sprawdzi się też gotowy, słodki sos chili wymieszany z łyżką majonezu. Danie najlepiej smakuje z chrupiącą surówką. To łagodna wersja kotlecików – dla dorosłych polecam dodać do nich wyrazisty dodatek smakowy np. chrzan lub świeży, tarty imbir z posiekaną papryczką chili – całkowicie odmienią smak. Post Kotleciki

Poezja smaku
Szybkie sałatki warzywne 331

cesarska surówka z kapusty mizeria surówka z marchwii i pietruszki buraczki z papryką surówka z czerwonej kapusty

prawdziwe jedzenie
Backstage – sesja kulinarna " od kuchni " 186

sposobem spod naszych rąk wyszła : - ” Zupa chrzanowa podana w chlebie „ ( fachowo wydrążonym przez Rafała ;) ) - ” Schab faszerowany pastą ziołową z pieczonymi czosnkowymi ziemniaczkami „ - ” Surówka z buraczków „ - ” Surówka z marchewki i pora „ - ” Surówka z selera „ ( zrobione przez Mamę i Ewelinę ) - „Leniwa baba z żurawiną i chrupiącą kruszonką” - i „Królewski

Ostra na Słodko
Falafel najsmaczniejszy 174

obtoczonej w sezamie z dodatkiem aromatycznych przypraw, a następnie smaży się je na złoty kolor. Są one jednym z moich ulubionych wegańskich dań. Tym razem falafel przygotujemy w towarzystwie: surówki z marchewki z dodatkiem imbiru oraz kolendry, smakowitego hummusu przygotowanego dzień wcześniej oraz chleba arabskiego typu pita (tym razem w wersji sklepowej). Przepisów na falafel wypróbowałem już wiele, jednak(...)Uformowane kotleciki obtaczamy w ziarnach sezamu i wrzucamy na gorący olej, smażąc z obu stron po 2-3 minuty. Po usmażeniu należy je odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Surówka z marchewki, imbiru i kolendry: 4 średniej wielkości marchewki kawałek kłącza imbiru 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżka miodu 2 łyżki sezamu

Food Square
Wątróbka drobiowa z warzywami 180

termoobiegiem na 20 minut i gotowe.    Upieczoną w piekarniku wątróbkę można podać na różne sposoby,  np. z musztardą  i chlebem,  z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty,  z chlebem lub frytkami  i surówką  z białej kapusty, z pieczonymi ziemniakami i surówką do wyboru, itd. W każdym zestawieniu smakuje znakomicie

Maminek kulinarny
Wiejski barszcz czerwony 331

zawartości tłuszczu 18% . Opakowania o pojemności 330 g dostępne są w sieci sklepów Biedronka. Śmietana ta nie waży się w zupach. Buraki po gotowaniu zupy można wykorzystać do surówki: buraczki zasmażane , surówki z buraków czy surówki z buraków z jogurtem. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Barszcz czerwony czysty z sokiem malinowym 265

należy doprowadzać do wrzenia, gdyż może starcić kolor. Jest to idelany barszcz na wigilijny stół. Doskonale nadaje się do uszek czy krokietów. Buraki po gotowaniu zupy można wykorzystać do surówki:  buraczki zasmażane ,  surówki z buraków  czy  surówki z buraków z jogurtem. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Barszcz czerwony czysty inaczej 237

dodać łyżeczkę ulubionej przyprawy do zup np. vegety. Jest to idelany barszcz na wigilijny stół. Doskonale nadaje się do uszek czy krokietów. Buraki po gotowaniu zupy można wykorzystać do surówki:  buraczki zasmażane ,  surówki z buraków  czy  surówki z buraków z jogurtem

Gospodyni Miejska
Barszcz czerwony czysty z wywarem z suszonych grzybów 220

należy przykrywać przykrywką, gdyż może stracić kolor. Jest to idelany barszcz na wigilijny stół. Doskonale nadaje się do uszek czy krokietów. Buraki po gotowaniu zupy można wykorzystać do surówki:  buraczki zasmażane ,  surówki z buraków  czy  surówki z buraków z jogurtem. Z dodatku octu radziłabym nie rezygnować, bo zapewnia zupie piękny kolor. Można natomiast zmniejszyć jego ilość

Gospodyni Miejska