surówka - 20359 przepisów (strona:144/1358)

wieprzowa wątróbka z shoarmą na smaczny obiad... 158

Shoarma Royal Brand 2 łyżki, cebula 3 sztuki, jabłka 1 sztuka, majeranek 1 łyżka, sól - ile potrzeba, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, woda 1 szklanka, ziemniaki ugotowane 1 kg, surówka - w opisie, koperek 1./2 pęczka z wątróbki wieprzowej usunąć błony, żyłki, pokroić na mniejsze kawałki, opłukać, włożyć do mleka i moczyć kilka godzin, potem wylać na durszlak i opłukać(...)gorącym oleju smarzyć na rumiano z każdej strony, dodać pokrojoną cebulę, juabłko, przyprawę shoarmę, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 20 minut, na koniec wsypać majeranek i zamieszać SURÓWKA: 4 większe marchewki zetrzeć na tarce z jabłkiem, dodać 1 łyżkę chrzanu i śmietany, do smaku dać cukier i sok z cytryny, wymieszać posolić i popierzyć przed podaniem, wątróbkę podawać

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka Colesław z kalafiorem 177

Colesław to słynna amerykańska surówka, której głównym składnikiem jest poszatkowana, biała kapusta. Dzisiaj zachęcam do nieco unowocześnienia przepisu i przygotowania surówki na bazie startego, surowego kalafiora. Surówka jest łatwa i szybka do przygotowania. Świetnie smakuje podana z gotowanymi ziemniakami.  Składniki na 3-4 porcje: 1/4 dużego kalafiora (wagowo około 0,3 kg) 1 duża marchewka 1 mała cebula

Ugotować
DORSZ POD ZIOŁOWĄ KRUSZONKĄ NA DELIKATNYM PUREE Z KALAFIORA I SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 220

przykrycia, ale żeby nie był suchy posypałam go kruszonką z mielonych migdałów i posiekanych ziół. Jako dodatek proponuję delikatne puree z kalafiora gotowanego w mleku i klasyczną, lekko pikantną surówkę z kapusty pekińskiej. Składniki na 2 porcje : 2 polędwiczki z dorsza o masie około 150g (albo jedna większa przekrojona na pół) 50g mielonych migdałów (można zmielić samodzielnie lub użyć gotowego(...)Kapustę pekińską drobno poszatkować, dodać pokrojonego drobno pora (lub dymkę). Marchewkę i jabłko obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach, jabłko na większych, także dodać do surówki. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać dokładnie. Upieczoną rybę podawać na puree z kalafiora z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej. Bardzo delikatny, smaczny i lekki obiad

Dietolog
Kolorowa surówka z papryki 122

miłośników papryki mam świetną surówkę do której nie potrzebujemy   dużo składników. Wystarczy papryka w trzech kolorach, cebula, majonez i   odpowiednio wszystko doprawić do smaku i surówka gotowa.     Składniki: 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 1/2 cebuli 2 łyżki posiekanego koperku majonez sól, pieprz Wykonanie: Papryki umyć, pokroić w bardzo cieniutkie paseczki. Cebulę

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z sałaty lodowej z pomidorem i ogórkiem 176

Szybka i banalnie prosta surówka do obiadu. Wystarczą tylko trzy składniki sałata,  pomidor i zielony ogórek, by wyszła przepyszna surówka,  polecam :) Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 3 pomidory 1 duży ogórek 1 czerwona cebula 2 łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżka soku z cytryny majonez sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Ogórka obrać, pokroić w półplasterki, przełożyć do miski

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z białej rzodkwi 121

Ekspresowy dodatek do drugiego dania. Surówka w 5 minut. A do jej przygotowana potrzebujemy wyłącznie białej rzodkwi i marchewki. Biała rzodkiew różni się od dobrze znanej nam rzodkiewki nie tylko wielkością, ale również ostrzejszym smakiem. Jednak warto ją spożywać, gdyż jest bogactwem witamin. Wspomaga odchudzanie, gdyż jest niskokaloryczna, lekkostrawna i sycąca. Oczyszcza organizm z toksyn, wspomaga odporność dzięki zawartości(...)Polecam! Surówka z białej rzodkiewki Składniki na 2 porcje: 1 biała rzodkiew 1 marchew przyprawy: sól, pieprz łyżka jogurtu greckiego szczypiorek Wykonanie: Rzodkiew i marchew obieramy i ścieramy na tarce i grubych oczkach. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy szczypiorek i jogurt. Mieszamy. Przed podaniem schładzamy. SMACZNEGO! Do przygotowywania surówek i innych potraw z warzyw polecam tarkę spiralną marki

Smak mojej kuchni
Surówka z kalarepki z marchewką 206

Surówka z kalarepki z marchewką Lato w pełni, a wraz z nim mnóstwo sezonowych warzyw. Jednym z nich jest kalarepka, której smak pamiętam z dzieciństwa. Wtedy jadłam ją surową, pokrojoną w plasterki przez babcię, lub po prostu przygryzałam ją jak jabłko. Dziś postanowiłam przygotować surówkę z kalarepki z marchewką . Surówka jest bardzo szybka i łatwa do przygotowania, a smakuje wybornie

Codzienne Gotowanie
Surówka na imprezę 444

Propozycja na kolorową i smaczną surówkę, która może być podana do każdego posiłku. Potrzebujemy główkę kapusty, kolorowe papryki, por, marchewki, cebulę i przyprawy. Do ozdoby opcjonalnie można dodać pomidorki, szczypiorek lub koperek. Kapustę ucieramy na grubych oczkach i przekładamy do misek. Pozostałe warzywa ucieramy, kroimy, siekamy i warstwami przekładamy na kapustę. Jak już warzywa są w miskach,  to wstawiamy(...)wszystko do schłodzenia. Następnie z: 1/2 szklanki oleju, 1/3 szklanki octu, łyżeczki soli, łyżeczki pieprzu,2 łyżeczek cukru... przygotowujemy przyprawy do surówki. Po wymieszaniu przelewamy do "dzbanuszka" i serwujemy razem ze schłodzoną surówką. Każdy wg uznania przyprawia sobie lub nie po nałożeniu. Smacznego

chleba naszego
Szybka surówka w sam raz na niedzielny obiad 153

Uwielbiam szybkie i proste rozwiązania, kilka chwil i gotowe. Taka właśnie jest ta surówka. Mojemu mężowi bardzo zasmakowała, a on do surówek nie chętny.  Możesz zamiast sosu koperkowo-ziołowego dać inny np. czosnkowy, grecki, włoski. To już od Ciebie zależy. SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej 1/3 ogórka zielonego Prażona cebula Sos koperkowo-ziołowy  3 łyżki wody 3 łyżki oliwy

Misz-masz by Domi
Surówka z młodej kapusty 118

Łatwe Tanie Przepis na wiosenną surówkę z młodej kapusty z rzodkiewką. Składniki: główka młodej kapusty pęczek rzodkiewki 2-3 łyżki majonezu sól do smaku Sposób przyrządzenia 1 Kapustę obrać z największych liści, opłukać. Przekroić główkę na pół i pokroić/poszatkować. Całość przełożyć do miski. Rzodkiewkę obrać z liści, dokładnie umyć i poodcinać „ogonki”. Pokroić […] Artykuł Surówka

PysiaGotuje.pl
Bataty faszerowane soczewicą z surówką z czerwonej kapusty 178

cytryny pęczek pietruszki 1 chili świeże 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego kuminu 2 łyżeczki mielone kolendry sól, pieprz oliwa z oliwek Do podania Jogurt naturalny do podania Surówka    1/4 czerwonej kapusty 1 marchew 2-3 suszone chilli 2 garście rodzynek  pęczek dymki 4 łyżki oleju lnianego 3 łyżki jabłkowy octu winnego 2 łyżki soku z cytryny(...)Kiedy bataty się upieką, przecinamy je na pół, ale nie do końca, i nakładamy do środka farsz z soczewicy, na wierzchy nakładamy jogurt i posiekaną pietruszkę 4. Surówka - kapustę drobno siekamy, najlepiej na mandolinie, marchew obieramy i  ścieramy na tarce na grubych oczkach, do warzyw dodajemy rodzynki i suszone, sproszkowane chilli, posiekaną dymkę, następnie olej i ocet, doprawiamy solą

Słodki Kompromis
Surówka z młodej kapusty, marchewki, jabłka i rzodkiewek 153

Dzisiaj zachęcam do przygotowania bardzo smacznej, chrupiącej i pełnej witamin surówki z młodej kapusty, marchewki, jabłka oraz rzodkiewek. Poniższa surówka jest łatwa, szybka i prosta do przygotowania. Ponadto jest to dodatek idealny do młodych ziemniaków :) Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, np. stożkowej 1 średniej wielkości marchewka 1 kwaśne jabłko 2 rzodkiewki 2 łyżki majonezu sok z cytryny sól, pieprz Kapustę(...)oczkach. Starte jabłko od razu skropić sokiem z cytryny, Do kapusty dodać marchewkę, jabłko oraz rzodkiewki. Całość przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać z majonezem. Posmakować i ewentualnie doprawić. Surówka najlepiej smakuje podana schłodzona

Ugotować
Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą 205

Pyszna surówka z białej kapusty z marchewką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym, który nadaje całej surówce fajnego smaku. Do tego łatwa i szybka do zrobienia. Taka suróweczka bedzie pysznym dodatkiem do obiadu, polecam. Składniki : 1/2 główki kapusty 2 marchewki 1 por biała część 1 puszka kukurydzy  4- 5 ogórków konserwowych majonez sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy lub ścieramy

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z białej rzodkwi i marchewki 201

Dziś zapraszam na bardzo szybką, prostą i pyszną surówkę z białej rzodkwi i  marchewki. Taka surówka będzie bardzo smacznym dodatkiem do obiadu.  Polecam :) Składniki: 1 biała rzodkiew 2 marchewki 1 łyżka posiekanej pietruszki 1 łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pietruszkę drobno posiekać, dodać do warzyw, wymieszać. Na koniec

magiczna kuchnia Kasi
Marynowana cebula – do mięs i na grilla 489

blogu prezentowałem już przepis na surówkę z cebuli. Dziś podobny przepis, jednak w wersji dla amatorów ostrzejszych smaków. Cztery średniej wielkości cebula Trzy łodygi selera naciowego Ząbek czosnku Dwie lub trzy marynowane ostre papryczki (można użyć świeżych, lub zastąpić suszonymi) Miód Cukier Sól Ocet winny i balsamiczny Cebulę kroimy w piórka. Najlepiej zrobić to na mandolinie lub szatkownicy. Podobnie czynimy(...)mieszamy, do momentu, aż cebula całkowicie zmięknie. Doskonały dodatek do potraw z grilla i pieczonych mięs. P.S. Sposób na domowe suszone chili na moim blogu. Sprawdź również drugą wersję surówki z cebuli. Domowe przyprawy – chili Surówka z cebuli

MarcinChef