Pod Malwami - sentyment do regionalizmu

Pod Malwami - sentyment do regionalizmu

Pod Malwami - sentyment do regionalizmu

Bliny z kawiorem, źródło: wikipedia Lipiec 2010. Niewielka mieścina Polańczyk w Bieszczadach. W sumie jedna większa ulica prowadząca nad Solinę. Upał jak diabli. Jest tak gorąco, że nie mam ochoty na nic ciepłego do jedzenia. Jest już wieczór. Szukam lokalnej restauracji, która ma coś więcej w swojej ofercie niż tylko ryby, które niekoniecznie pływały w Solinie... I jest! Restauracja, która bodajże jest czynna tylko do 21:00 - Pod Malwami. No to zamawiamy. Pod Malwami - sentyment do regionalizmu Bliny (tamte były akur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Right Behind The Kitchen

Autor

Right Behind The KitchenRight Behind The Kitchen

Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, kapustą, surówka, czerwona kapusta, ryby, ogórki małosolne, surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty, kefir, wieprzowina, sosy, ryba, surówka ze świeżej kapusty, dania na gorąco

Inne przepisy z Right Behind The Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.