Bardzo smaczna i bardzo prosta do zrobienia surówka, doskonała do obiadu Co potrzeba: 1/2 sałaty lodowej, 2 średnie pomidory, 1/2 czerwonej, mięsistej papryki, 2 duże ząbki czosnku, 1 pełna łyżeczka posiekanej natki pietruszki, 1 płaska łyżeczka posiekanej ostrej papryki (np. chili bez pestek), 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka soku z cytryny, Sól, Pieprz Wykonanie: Pomidory obieramy ze skóry, kroimy(...)pieprzem i jeszcze raz mieszamy. Zostawiamy do przegryzienia na 30 minut. Przed podaniem mieszamy. Smacznego :)) sałata lodowa, papryka czerwona, pomidory, natka pietruszki, papryka chili, sok z cytryny, czosnek, surówka
Bułka z ChlebemSurówka z kapusty pekińskiej mogę jeść o każdej porze dnia i nocy, solo lub jako dodatek. Uwielbiam ją, to taki mój smak z dzieciństwa, tylko, że mama robiła taką z młodej kapusty - też super! Surówka z kapusty pekińskiej / 4-6 porcji Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 3 marchewki jogurt naturalny 400 g 2 - 4 łyżeczki cukru sól do smaku
Moja smaczna kuchniaChrupiąca, smaczna i prosta surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki, selera naciowego i cebuli. Artykuł Surówka z młodej kapusty i jabłka pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaMłoda kapusta w słoikach Bardzo prosty przepis na rewelacyjną surówkę warzywną. Świetny pomysł na przechowanie chrupiących, młodych warzyw na dłużej. Taką sałatkę możemy podać jako dodatek do obiadu, do grilla albo na przykład do hot-dogów czy burgerów. Polecam! Składniki: 2 młode kapusty 1 czerwona papryka 3 marchewki 4 ogórki gruntowe 2 czerwone cebule pęczek koperku Zalewa(...)Koperek drobno siekamy *** *** Warzywa umieszczamy w dużej misce i dokładnie mieszamy *** *** Składniki na zalewę umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści, cały czas delikatnie mieszamy *** *** Surówkę zalewamy, mieszamy i zostawiamy na około 1 godzinę, by się przegryzła *** *** Następnie przekładamy do słoików (do 3/4 wysokości) i pasteryzujemy *** Sposoby pasteryzacji: W garnku – Na dnie umieszczamy ściereczkę, układamy słoiki
Blog z ApetytemColeslaw - pyszna surówka, popularna niemalże na całym świecie. U mnie dziś w wersji z czerwonej kapusty. Surówka bardzo smaczna, łatwa w wykonaniu z niedrogich składników. Doskonała jako dodatek do obiadu, do grilla, kebaba czy hamburgera. Najlepiej smakuje jak się ją przygotuje co najmniej godzinę przed podaniem, a jeszcze lepiej dzień wcześniej. Polecam :) Składniki - pół niedużej główki czerwonej kapusty - 1 marchewka
Kuchnia z widokiem na ogródkostkę. Posypać cukrem, solą, pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez, śmietanę, sok z cytryny i wszystko wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki. - bardzo łatwa, szybka w przygotowaniu surówka i nie droga, smakuje jako surówka do obiadu ale też do podjadania czy do tostów..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj mam dla Was pyszny przepis na kapustę w stylu azjatyckim. Jest to świetna przystawka do obiadu, która pasuje zarówno do mięsa jak i ryby. Tego typu surówkę na ciepło podaję również do pizzy zamiast tradycyjnej surówki do pizzy . Z kapusty można wyczarować bardzo fajne przepisy. Kupując kapustę nie jest moją intencją, aby kupić jak najmniejszą główkę. Zawsze mogę ugotować
codojedzeniatwoich indywidualnych upodobań. Sałatka jest gotowa, ale najlepiej smakuje po kliku godzinach spędzonych w chłodnym miejscu, kiedy smaki miały szansę się połączyć. Zobacz inne przepisy na sałatki i surówki : Sałatka z selerem konserwowym i ananasem Moja sałatka bawarska Kuskus z kalafiora Sałatka hawajska Obłędna surówka z czerwonej kapusty Lekka sałatka z grillowaną gruszką Zobacz ostatnie przepisy: Sałatka z tortellini
okolicepalnika.plSurówka z selera to niezwykła bomba witaminowa - lekka, pyszna i zdrowa! Sekretem jej wspaniałego smaku są trzy proste dodatki: żurawina, orzechy włoskie i jabłko. Każdy z tych składników spełnia tu kluczową rolę. Żurawina nadaje odrobinę słodyczy. Orzechy włoskie niezwykłej chrupkości, a jabłko nutę kwaskowatości. […] Artykuł Surówka z selera pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniKażdy zainteresowany dobrym i zdrowym jedzeniem wie, że surówki to doskonała samodzielna przekąska, jak również niezbędny dodatek, składowa dania głównego! Zatem są ich niezliczone warianty! Ja dzisiaj proponuję surówkę z kapusty pekińskiej, jako głównego jej składnika, oraz kolejnych warzyw i przypraw, które sprawiają, że oprócz barwnej kompozycji, uzyskałem zbalansowany, słodko-kwaśny smak! Taki właśnie wariant był mi potrzebny, do podania
R'n'G Kitchencieniutkie plasterki zielony ogórek lub rzodkiewki. Oto kilka innych przepisów na dodatki do obiadu, które mogą Ci się spodobać: Tarte buraczki z jabłkiem do obiadu Mizeria ze śmietaną Surówka z czerwonej kapusty Szybkie pikle z ogórka do obiadu Sałata zielona z pomidorami i śmietaną do obiadu Surówka z kiszonych ogórków i cebuli do obiadu Cytrynowo-ziołowe ziemniaki pieczone Ziemniaki
Moja Książka KucharskaSałatka z serem halloumi Przepis na sałatkę do pracy i na imprezę. Sałatka z serem halloumi przepis na pyszną sałatkę do pracy i na każdą okazję
Cztery FajerySurówka z marchewki i jabłka – Soczysta i smaczna Składniki: 5 marchewek 2 jabłka sok z 1 cytryny,lub 2 łyżeczki octu 1 łyżka cukru 2 łyżki słodkiej śmietany 1 łyżka majonezu pieprz do smaku Wykonanie : Obraną marchew ścieramy na tarce o małych oczkach.Z jabłek wykrawamy środki i również ścieramy na tarce.Całość skrapiamy sokiem z cytryny.Dodajemy cukier do smaku(...)pieprz.Na koniec mieszamy całość ze śmietanką i majonezem. Artykuł Surówka z marchewki i jabłka pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!