Surówka z białej kapusty do obiadu fot. Moja Książka Kucharska Przepis na klasyczną surówkę z białej kapusty, marchewki i jabłka do obiadu. Pyszna, domowa surówka z białej kapusty obiadowa z marchewką, jabłkiem i cebulą. Surówka z olejem, doprawioną sokiem z cytryny, cukrem i musztardą. Jak zrobić surówkę z białej kapusty - wypróbowany, prosty przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku(...)Najlepszy przepis na surówkę z kapusty jak w restauracji. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam. Oto składniki i przyprawy na surówkę z kapusty, marchewki i jabłka: 1/2 niewielkiej główki białej kapusty 1 cebula dymka 1 marchew 1 jabłko kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka cukru 3 łyżki oleju 2 łyżeczki musztardy sól do smaku Przepis na surówkę
Moja Książka KucharskaSurówka z kapusty do słoików bez gotowania fot. Moja Książka Kucharska Surówka z kapusty. Przepis na surówkę z kapusty obiadową - do słoików, bez gotowania. Prosty przepis na pyszną surówkę obiadową z kapusty, marchewki, papryki, z mineralną wodą gazowaną i olejem. Surówka z kapusty do słoików, bez gotowania. Niezwykle łatwa w przygotowaniu, przepyszna surówka z kapusty, którą z powodzeniem można przechowywać(...)lodówce nawet przez 2-3 tygodnie. Z podanej ilości składników uzyskuje się ok. 4 litrowe słoiki surówki. Surówka z kapusty do słoików - przepis wypróbowany, sałatka robiona już kilkukrotnie. Pięknie polecam, korzystajcie z przepisu :) Jak zrobić surówkę z kapusty do obiadu - przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki na surówkę z kapusty do obiadu. SKŁADNIKI: 1 duża biała kapusta, poszatkowana 1 marchew
Moja Książka KucharskaSurówka z brokuła i jabłka to kolejna moja propozycja na przygotowanie surówki z surowych warzyw i owoców. Ostatnio podałam Wam przepis na surówkę z kalafiora i warzyw . Podobnie posztakowany surowy brokuł jest smaczny i zdrowy, a surówka jest chrupiąca. Jedzenie surowych warzyw jest ostatnio polecane przez specjalistów od zdrowego jedzenia, ponieważ w tej postaci warzywa zachowują wszystkie swoje właściwości odżywcze(...)brokułowe . Natomiast Kotlety z brokułów, ryżu i sera są rewelacyjne. Jadamy też surowe brokuły, najczęściej w postaci tzw. pesto, zmiksowane z prażonym słonecznikiem i olejem, albo pod postacią dzisiejszej surówki z brokułem i jabłkiem i sosem, czasami z samego jogurtu, czasem też z dodatkiem majonezu. Jeśli jesteście na diecie owocowo-warzywnej dr Ewy Dąbrowskiej, to wystarczy dodać do tej surówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSurówka z kapusty…Właściwie to jakiej nazwy używacie, czerwona kapusta czy modra? Przyzwyczaiłam do nazwy czerwona kapusta, bo tak też i jest zwana po szwedzku. Po 26-u latach w Szwecji spolszczam wszystko co się da, ale u nas w domu faktycznie ta kapusta zawsze była czerwona. Moja mama zawsze robiła surówkę z kapusty. Prosta tradycyjna surówka z jabłkiem(...)czerwoną kapustą. Polewana dressingiem z oliwy lub wymieszana z majonezem. Zawsze pyszna! Duża miska wypełniona po brzegi drogocennymi warzywami. Podobnie jest u mnie w domu. Obiad zaczynam od przygotowania surówki. Kapusta koniecznie musi być drobno pokrojona, najlepiej przy pomocy kuchennego robota. Surówka z kapusty zajmuje pół talerza, a ta świetnie pasuje do ryby jak i mięsa. Tradycja tradycją ale surówka
codojedzeniaCebulę drobno siekamy. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Warzywa mieszamy ze sobą, przypraw iamy solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodajemy odrobinę kminku i olej. Mieszamy . Surówkę odkładamy w chłodne miejsce, by smaki się przegryzły. Smacznego
Kuchnia domowa AniRobiłam już kilka surówek na bazie sałaty lodowej. Bardzo mi smakują. Dziś zapraszam na s urówkę z dodatkiem pora :) Składniki: 1 sałata lodowa pół pora (biała część) 1 pomidor 1 ogórek dowolny dressing (np. taki ziołowy ) Sposób przy gotowania: 1. Sałat ę kroimy . 2. Obranego ogórka kroimy na plasterki lub kostkę. 3 . Pomidora kroimy w kostkę. 4. Pora kroimy
Kuchnia domowa Aniprzygotowania: 1 . Ogórk i kroimy w kostkę, a cebulę drobno siekamy. 2. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy, dodajemy zmiażdżony ząbek cozsnku. 3. Odstawiamy do lodówki na godzinę przed podaniem. 4. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu - drugiego dania. Smacznego!!! Źródło: Smacznie zdrowo tanio
Kuchnia domowa AniKapustę oczyścić z liści wierzchnich, poszatkować. Delikatnie nasolić i odstawić na 10 minut. 2. W międzyczasie posiekać cebulkę i opłukany koperek. Dodać do kapusty. Wymieszać czystą dłonią. 3. Do surówki dodać cukier, odrobinę pieprzu, sok z cytryny i olej i ponownie wymieszać. 4. Podawać wedle uznania - u mnie był akurat kurczak w cieśnie francuskim . Smacznego!!! Źródło: Kulinarne szaleństwa Margarytki
Kuchnia domowa AniOstatnio taka surówka króluje u nas na stole. Jest nie tylko pyszna, ale szybka do przygotowania. Polecam! Składniki: 0,5 główki młodej kapusty 1 marchewka 2-3 łyżki siekanego koperku sól pieprz 2 łyżki oleju sok z cytryny Sposób przygotowania: 1. Kapustę szatkujemy, obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 2. Warzywa mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku
Kuchnia domowa AniZapraszam na pyszną surówkę według przepisu mojej mamy. Składniki: połówka główki czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 cebula 1 jabłko siekana natka pietruszki lub selera sok z cytryny lub kwasek cytrynowy kilka łyżek oleju cukier do smaku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (ok.10-15 minut). 2. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny
Kuchnia domowa AniSzybka, krucha i chrupiąca surówka. Składniki: 1 główka lodowej sałaty 1 czerwona papryka siekany szczypiorek kawałek pora sos sałatkowy lub dressing (u mnie taki ) Sposób przygotowania: 1. Sałatę kroimy w paski. 2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i dowolnie kroimy. 3. Pora kroimy na półtalarki, solimy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odciskamy nadmiar soku. 4. Sałatę
Kuchnia domowa AniWspaniały dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna surówka do schrupania. Do tego jest bardzo soczysta. Składniki: 4 marchewki ok 200 g suszonej żurawiny szczypta soli 2-3 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: 1. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej. 2. Żurawinę siekamy drobniej - ja pokroiłam na połówki. 3. Wszystko mieszamy doprawiając szczyptą soli i cukrem. Smacznego!!! Źródło: Co na obiad
Kuchnia domowa Anisezonie jesienno-zimowym często goszczą u mnie surówki na bazie kapusty pekińskiej. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 4 marchewki 1 cebula sól, pieprz 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Kapustę szatkujemy. 2. Cebulkę drobno siekamy. 3. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4. Wszystko mieszamy, dodajemy soli i pieprzu do smaku, dodajemy olej i jeszcze raz mieszamy
Kuchnia domowa AniBardzo lubię surówki do obiadu przełamane smakiem słodkiego owocu. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 owoc kaki 1 czerwona papryka 2 marchewki 1 por 1 jabłko olej + woda przyprawa do sałatek (lubię Prymat) Sposób przygotowania: 1. Oczyszczoną kapustę kroimy w kostkę lub paski. 2. Paprykę i kaki kroimy w kostkę. 3. Obraną marchew i jabłka ścieramy na tarce jarzynowej
Kuchnia domowa AniPyszna chrupiąca surówka pasująca nie tylko do obiadu, ale też do dań z grilla. Składniki: 1 mała sałata lodowa 3 pomidory siekana pietruszka 1 łyżka oleju przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: 1. Sałatę kroimy w paski, pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Mieszamy razem. 2. Dodajemy łyżkę oleju, siekaną pietruszkę i przyprawę do sałatek. Mieszamy. 3. Podałam z karkówką
Kuchnia domowa Ani