surówka - 20359 przepisów (strona:20/1358)

Surówka z marchewki z chrzanem 159

4 nieduże marchewki 1 czerwona cebula 1 jabłko 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu sól pieprz cukier do smaku   Marchewki i

Świat Domowej Kuchni
Surówka z pora 342

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
Surówka zimowa 176

   Wykorzystamy bogactwo witamin i minerałów z naszych owoców i warzyw dostępnych  w zimie.  Składniki: -kilka liści kapusty pekińskiej -marchewka -cebula -seler -por

Maminek kulinarny
Surówka z białej rzodkwi 197

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
Surówka z marchwii z dodatkiem chrzanu 180

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
Surówka z kiszonej kapusty 323

Czy wiecie, że kiszona kapusta zawiera więcej witaminy C niż surowa? Poza tym kiszonki są pełne bakterii odpowiedzialnych za dobrą pracę naszych jelit. Warto ją jeść

chwile dla mnie
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 137

Składniki: kapusta kiszona marchewka jabłko seler natka pietruszki lub zielony koperek sól, cukier olej Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę, kawałeczek selera i

Walijskie Pichcenie
Surówka z pora 152

Składniki: 1 mała kapusta pekińska, 1 ogórek zielony, 1 puszka kukurydzy, 1/2 białej części pora, 2 łyżki posiekanego koperku, sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1

Aga w kuchni
Chrupiąca wiosenna surówka 147

Składniki : ogórek pół czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy konserwowej trochę rzezuchy trochę szczypiorku ewentualnie mała cebula ocet jabłkowy lub sok z cytryny olej szczypta soli i

prawdziwe jedzenie
Surówka z białej kapusty 242

Składniki: pół główki małej białej kapusty, drobno poszatkowanej średniej wielkości marchewka, starta na tarce o grubych oczkach mały por (biała część), pokrojony na półplasterki łyżka koperku

Kulinarny Pamiętnik
Surówka z kapusty, jabłka, marchewki i ogórka 199

Wielowarzywna suróweczka do obiadku. składniki: 1/2 średniej główki kapusty białej 3 średnie  marchewki 2 jabłka 4-5 ogórków kiszonych 2 łyżki natki piertuszki do skropienia

Monia miesza i gotuje
Surówka z białej kapusty 210

Okazuje się że z jednego warzywka też można zrobić pyszną suróweczkę do obiadu. Wystarczy tylko główka kapusty i kilka drobnych dodatków. Suróweczka znika bardzo szybko i

Monia miesza i gotuje
Surówka marchewkowo-jabłkowa z sokiem z pomarańczy 160

Prosta suróweczka do obiadku z marchewki i jabłka skropiona sporą ilościa soku z pomarańczy. Moc witaminek dla każdego :) składniki: 500 g marchewki 5-6 jabłek 1

Monia miesza i gotuje
Surówka w stylu azjatyckim z kapusty. 33

Jesień już dobrze się zadomowiła, przynosząc coraz krótsze i chłodniejsze dni. Dlatego proponuje Wam dzisiaj pyszną, pełną witamin i z rozgrzewającym sosem surówkę z dwóch rodzajów kapusty. Surówka ta fantastycznie będzie się komponować z daniami rybnymi lub mięsnymi. Składniki: Sos: 1/4 szklanki octu ryzowego 4 łyżeczki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 lyzka masła orzechowego 1 łyżeczka startego imbiru Surówka(...)dodać starty imbir. Kapustę poszatkować i przełożyć do dużej miski. Do kapusty dodać pokrojoną w paseczki paprykę, startą na dużych oczkach marchewkę, kiełki i posiekaną kolendrę. Całość delikatnie wymieszać. Surówkę zalać przygotowanym wcześnie sosem i mieszając połączyć sos z surówką. Jeśli surówka jest za mało słona można ją dosolić. Smacznego! Jeśli szukasz przepisu na surówki to moze spodoba Ci się

Pani M - kuchnia smakowita
Chińska surówka z białej kapusty – wytrzyma w lodówce kilkanaście dni 41

Chińska surówka z białej kapusty i marchewki jest dość łagodna w smaku, nie za kwaśna ani słodka, po prostu przepyszna. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania, do kanapek czy domowych fast-foodów. Po przygotowaniu można ją przechowywać w lodówce przez dwa-trzy tygodnie bez pasteryzacji i sięgać, kiedy tylko ma się na nią ochotę. A ponieważ jest bardzo(...)zimę, można to spokojnie zrobić. Ja wkładam słoiki do zimnego piekarnika i pasteryzuję przez 20 minut od momentu, kiedy nagrzeje się do 120 C.   Składniki na chińską surówkę z białej kapusty: mała główka białej kapusty (około 1,5 kg) 2 marchewki (150 g) 1 szklanka octu ryżowego (180 ml) pół szklanki cukru (100 g) 1/2 szklanki oleju roślinnego

e-PrzepisyKulinarne