surówka - 16833 przepisów (strona:21/1123)

Surówka z czerwonej kapusty 16

się przyjęło, że do obiadu zawsze muszą być jakieś warzywa. I najlepiej w postaci surówki. Latem, wiadomo, rządzą świeże ogórki, pomidory, sałata. Zimą częściej sięgamy po kiszonki albo warzywa korzeniowe, jak chociażby seler, marchew, rzodkiew. A szczególne wzięcie ma kapusta. Najprostszy coleslaw albo surówka z czerwonej kapusty o tej porze roku nie tylko doda koloru na talerzu, ale też jest(...)źródłem cennych witamin i minerałów. Można przyrządzić ją z majonezem, ja jednak wolę wersję lżejszą. Taka do obiadu jest najlepsza;)  Polecam również inne przepisy na surówki do obiadu:  Surówka z młodej kapusty Surówka marchewkowo-selerowa   Marchewka po koreańsku Surówka z kiszonych buraków Słodko-kwaśna surówka z kapusty Surówka z dyni, marchewki, jabłka   Surówka z czerwonej kapusty

Obiad gotowy
Surówka z czerwonej kapusty po tajsku 15

Surówka z czerwonej kapusty po tajsku Surówka + kotlet + ziemniaki, to dla wielu osób “must have” obiadowy. Ja surówki mogę zajadać niezależnie od towarzystwa. Z kotlecikami, z pierogami… albo po prostu same. Dzisiejsza surówka z czerwonej kapusty , jest zrobiona w tajskich klimatach . Konkretnie doprawiona, chrupiąca… No po prostu pyszna. A teraz wyobraź sobie, że masz na talerzu(...)obok tej surówki ryż lub świeże ziemniaczki. W dodatku na patelni już dochodzą np. kotlety z białej fasoli , a za oknem świeci słońce… Oj, czy mogłoby być jeszcze piękniej? 😊 No pewnie by mogło 😅 ale lepiej cieszyć się taką piękną chwilą. Zresztą co ja będę sie rozpisywał. Poprostu spróbuj, chętnie Cię poczestuję. Surówka z czerwonej kapusty – a masz jeszcze

Blendman
Surówka z kiszonych ogórków 8

Trzy składniki i surówka z kiszonych ogórków jest gotowa. Nie trzeba nawet niczym jej doprawiać, bo sól jest z ogórków, słodycz z jabłek i lekka ostrość z cebuli, co w połączeniu daje bardzo dobry i zrównoważony smak, idealnie pasujący do codziennych obiadów. Surówka z kiszonych ogórków w domu była jedną z kilku najczęściej pojawiających się na stole, bo jest także(...)bardzo szybka w przygotowaniu, wystarczy kilka minut i można ją odstawić do przegryzienia się smaków. Składniki na surówkę z kiszonych ogórków 400 g kiszonych ogórków 350 g jabłek 1 / 2 małej cebuli (zwykłej lub czerwonej) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Na tarce na dużych oczkach najpierw zetrzeć ogórki, następnie jabłka i od razu mieszać je z ogórkami, żeby nie zrobiły się

niecodziennikpary
Surówka z kapusty pekińskiej z owocami 10

Surówka z kapusty pekińskiej z owocami to doskonały dodatek do obiadu, który łączy w sobie warzywa i owoce. Taką kombinację smakową poznałam jeszcze w czasach studiów, kiedy to byłam częstowana surówką z kapusty pekińskiej z dodatkiem jabłka lub pomarańczy. Nasza wersja jest z pomarańczami i śliwkami, ale tak naprawdę można taką surówkę skomponować z dowolnych owocowych dodatków. Dodatkowych atutów smakowych(...)dostarcza świeża mięta użyta do dresingu miodowo-winnego, jest ona jednocześnie zielonym akcentem na talerzu. Surówka z kapusty pekińskiej z owocami z pewnością warta jest spróbowania. Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej z owocami 1 średnia kapusta pekińska (ok. 500 g) 5-7 śliwek 1 pomarańcza 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody 3 łyżki octu winnego lub jabłkowego 1 łyżka

niecodziennikpary
Surówka z młodej kapusty i pomidora 58

Surówka z młodej kapusty i pomidora – pyszna, lekka, wiosenna – idealna surówka do grilla i do obiadu. Pasuje zarówno do mięs z grilla, smażonych kotletów i ryb, a także do mięs duszonych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić surówkę z młodej kapusty i pomidorów Do wykonania surówki z młodej kapusty i pomidorów najlepiej użyć słodkich, dojrzałych sztuk. Idealnie sprawdzą się(...)tutaj dojrzałe słodkie pomidory malinowe. Dzięki ich naturalnej słodyczy surówki już nie trzeba doprawiać cukrem. Oliwę można zastąpić olejem roślinnym, np. rzepakowym, zaś zamiast cytryny można użyć octu winnego, ale mi bardziej odpowiada smak soku z cytryny, wydaje się być bardziej delikatny i pasujący do młodej kapusty. Surówka z młodej kapusty i pomidorów idealnie pasuje do dań grilla, gdyż jest

Kulinarne Przeboje
Surówka z młodej kapusty z majonezem i szczypiorkiem 63

Surówka z młodej kapusty z majonezem i szczypiorkiem – to nasza kolejna, z wielu, propozycji na pyszną i szybką surówkę do obiadu lub grilla. Jeśli lubicie sałatki o wyraźnym, ostrzejszym smaku, to koniecznie wypróbujcie ten przepis z młodą kapustą w roli głównej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty z majonezem i szczypiorkiem – Składniki: Składniki na surówkę z młodej(...)pół małej cebuli – ok. 30 g 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2-3 duże gałązki szczypioru – ok. 20-30 g (w zależności jak ostry smak surówki chcecie uzyskać) Składniki na sos do surówki z młodej kapusty: 1 czubata łyżeczka musztardy delikatesowej 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany

Kulinarne Przeboje
Surówka z kapusty kiszonej z rzodkiewką 43

względu na mój ciążowy brzuch, sprzedająca aż mnie częstowała nią przy zakupie Chyba, że taka ciążowa zachcianka Ponieważ ostatnio na blogu były głównie ciasta, dzisiaj coś zdrowego a więc surówka z kapusty kiszonej i tego, co zastałam w lodówce po powrocie z urlopu, czyli niewiele;) Surówka jest przepyszna, dobrze chrupie, to co mnie zaskoczyło, to idealne połączenie natki i kapusty(...)Natkę rzadko daję do surówek, ale tym razem miałam kilka gałązek i chciałam je zużyć. Teraz natka to będzie obowiązkowy dodatek. Surówka świetna do dań obiadowych. Ja z dzieciństwa, a właściwie z przedszkola pamiętam kanapki z surówką z kapusty i kiełbasą. Teraz też zdarza mi się dawać na chleb pozostałą z obiadu surówkę. Nie wiem czy z sentymentu czy raczej

Mieszam w Garnku
Surówka z pora i jabłka 131

Surówka z pora i jabłka – to pyszna surówka do obiadu, która nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak schabowy, czy kotlet de volaille, a także do panierowanej ryby. Dzięki dodatkowi jabłka jest nieco słodka, więc na pewno przypadnie do gustu zwłaszcza tym osobom, które jak ja uwielbiają słodkie surówki, jak np. tarta marchewka z jabłkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mój(...)często staram się wymyślać dania z udziałem tego warzywa. Na blogu znajdziecie m.in. sałatkę z pora i jajek , która często pojawia się na naszym stole na Wielkanoc. Jest również surówka z białej kapusty i pora . Zaś z dań obiadowych szczególnie polecamy: Kurczaka w sosie porowym , Naleśniki z porem , Łososia zapiekanego z porem , Zupę porową z pulpecikami oraz Klopsiki z makronem

Kulinarne Przeboje
Surówka chińska wg Ewy Wachowicz 420

Surówka chińska według Ewy Wachowicz – to propozycja na pyszną surówkę do obiadu. Do jej wykonania potrzebne są zaledwie 2 główne składniki – czyli biała kapusta i marchewka, a do tego pyszna zalewa :) Jeśli nie macie pod ręką oleju ryżowego, to śmiało możecie go zastąpić zwykłym olejem rzepakowym. Surówkę taką polecam szczególnie zimą, gdy biała kapusta jest dość twarda(...)dzięki zaparzeniu jej w zalewie staje się wyjątkowo krucha i smaczna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka chińska wg Ewy Wachowicz – Składniki: Składniki na surówkę chińską: pół średniej główki białej kapusty – ok. 500 g 1 duża marchewka – ok. 110 g sól do smaku Składniki na zalewę do surówki chińskiej: 1/4 szklanki (ok. 60 ml) octu ryżowego 1/3 szklanki

Kulinarne Przeboje
Surówka z czerwonej kapusty i papryki 51

Temperatura dzisiaj znów sięgnęła zenitu. Dosłownie. Prawie 33 stopnie. Surówka z czerwonej kapusty i papryki Siedzę i zastanawiam się co by tu robić żeby się schłodzić. O gotowaniu nawet nie ma mowy bo jest za gorąco. Zrobiłam lekką surówkę, którą mam zamiar zjeść z ryżem i mozzarellą i na tym koniec. Nie mam niestety klimatyzacji w kuchni i przy(...)wysokich temperaturach gotowanie czy pieczenie przychodzi mi z wielkim bólem. Surówka jaką zrobiłam jest na bazie kapusty czerwonej i papryki. Pasuje do mięs jak i do dań jarskich. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na surówkę z czerwonej

mecooks
Surówka z białej kapusty i marchewki 2288

Surówka z białej kapusty i marchewki – prosta w wykonaniu surówka na słodko-kwaśno. Idealnie smakuje zarówno z młodą kapustą, jak i tą nieco starszą :) Polecam również przepis: Surówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z białej kapusty i marchewki – Składniki: pół główki młodej kapusty – ok. 560g 2 duże marchewki – ok .400g pęczek koperku 3 łyżeczki cukru (mniej lub więcej wedle uznania

Kulinarne Przeboje
Surówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki 916

Surówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki – to pyszna propozycja na wiosenna surówkę do obiadu. W ciągu reszty roku można użyć zwykłą, białą kapustę, chociaż z tą młodą surówka jest delikatniejsza i najpyszniejsza :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki – Składniki: 10 rzodkiewek – ok. 200g pół główki białej kapusty (najlepiej młodej) – ok. 500g 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki soku

Kulinarne Przeboje
Smażony sandacz na czarnej soczewicy z surówką z kapusty pekińskiej 76

Dziś w ramach #fishfriday znów zapraszam Was na rybkę. Na talerzu smażony sandacz na masełku z ziołami i czosnkiem, gotowana czarna soczewica i surówka z różowej kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki i pora. Łatwo, smacznie i przyjemnie. Sandacz to pyszna ryba. W dodatku sandacz jest niezwykle łatwy w przygotowaniu. Niewiele mu potrzeba, żeby mógł zostać prawdziwą gwiazdą na talerzu. Najprostszą metodą(...)czosnkiem. Do smaku brakuje mu jedynie szczypty soli i odrobiny świeżo mielonego pieprzu. Proste jedzenie lubi proste dodatki, stąd podałam go z ugotowaną czarną soczewicą o nazwie Beluga i surówką z kapusty pekińskiej według przepisu mojej babci. Składniki na 4 porcje : 4 filety sandacza (ze skórą) po ok. 120g łyżka masła gałązka świeżego rozmarynu 3 ząbki czosnku w łupinkach sól

Dietolog
Wiosenna surówka a’la Coleslaw 123

Wiosenna surówka a’la Coleslaw Kolorowa surówka na bazie białej kapusty z dodatkiem warzyw i sosu typowego dla bardzo znanej i lubianej surówki Coleslaw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania lub do grilla. Jest pyszna i chrupiąca, a do tego łatwa oraz w miarę szybka w przygotowaniu. Polecam!   Składniki: Pół główki kapusty 1 niewielka cebula(...)cukier puder, mleko, majonez, ocet winny oraz sok z cytryny *** *** Tak powstałą marynatą zalewamy warzywa i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem surówkę jeszcze raz mieszamy *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

Blog z Apetytem
Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem 11

Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem to bardzo zdrowy i smaczny dodatek do obiadu. Przygotowanie surówki z czerwonej kapusty nie zajmuje dużo czasu. Można ją podawać od razu po zrobieniu, gdyż jest soczysta i nie wymaga długiego marynowania. Czerwona kapusta jest dość twardym warzywem i poszatkowana wymaga sporo czasu, aby zmiękła i stała się soczysta. Rewelacyjnym sposobem na soczystą surówkę(...)czerwonej kapusty jest jej tarcie na tarce o dużych oczkach. Proces ten sprawia, że wszystkie soki i cały smak wydostaje się na zewnątrz, a twarde liście kapusty miękną i surówkę można od razu podać do jedzenia. Świetnym dodatkiem do czerwonej kapusty jest świeży koperek, który oprócz smaku surówce nadaje pięknego aromatu. Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem  stanowi pyszny

Gotuj w domu
Kolorowa surówka obiadowa 19

Surówki i sałatki to jest to co lubię najbardziej przygotowywać do obiadu! Niezależnie od pory roku zawsze znajdę na straganie świeże warzywa i owoce, z których mogę wyczarować surówkę, czyli pyszny dodatek do dania głównego. Tym razem polecam do duszonej z cebulą wątróbki drobiowej, którą doprawiłam tylko solą, pieprzem i majerankiem podać pyszną, kolorową surówkę obiadową. F antastyczna kolorowa surówka(...)została przygotowana z poszatkowanej czerwonej kapusty, marchewki pomarańczowej i żółtej, oraz pora, razem ok. 200 g posiekanych warzyw, po garści modrej kapusty, obu marchewek i trochę pora. Sos do surówki zrobiłam z 2 łyżek oleju, 1 łyżeczki miodu, 1 łyżeczki musztardy francuskiej i 1 łyżki soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Może być zwykły sos winegret jaki przygotowałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kapusty – najprostszy przepis 7

Najprostsza i najzdrowsza surówka z kapusty warzywno-owocowa, którą zrobisz w 10 minut. Pyszna, soczysta, chrupiąca i słodka. Surówka z kapusty! Kto jej nie jadł? Każdy jadł, bo to przecież królowa niedzielnych obiadów, dodatek niezastąpiony do schabowych, kurczaków i innych miejsc. Rzecz prosta, bardzo zdrowa, ale chyba nieco zapomniana. Dzisiaj modnie jest jeść kimchi, ale zwykłą kapustę kiszoną to już(...)bardzo. Polecamy super prosty przepis na surówkę z kapusty z dużą ilością marchwi, jabłka i mandarynki. Kapusta jest tu właściwie dodatkiem, jednak najważniejszym. Surówkę z kapusty robi się prosto i szybko: szatkujesz składniki na tarce, mieszasz, dodajesz do przesiekanej kapusty, doprawiasz oleje, solą, czasem cukrem. Smak surówki z kapusty zależy od jakości kapusty właśnie. Nie ma co ukrywać – najlepsza

Niedzielny kucharz
Surówka z pora i jabłka. 32

Surówka z porów z dodatkiem jabłka. To chyba jedna z moich ulubionych surówek z dzieciństwa. Mama robiła nam taką surówkę z dodatkiem gęstej śmietany. Jeśli lubicie ostrzejszą wersję tej surówki pora kroimy i przekładamy do salaterki. Ja natomiast wolę wersję łagodniejszą dlatego pora przed dodaniem do sałatki sparzam wrzątkiem. Taka surówka jest łagodniejsza w smaku. Do surówki również możecie dodać(...)tartą marchewkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Surówka z pora i jabłka. Składniki 1 duży por lub dwa małe 1 duże jabłko 1 łyżka gęstej śmietany ja wolę z samą śmietaną więc daję 2 łyżki 1 łyżka majonezu Instrukcje Pora obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy na cienkie plasterki białą część. Przekładamy do miski i lekko solimy żeby zmiękł. Jeśli wolicie

To co lubię - gotuję i polecam
Surówka wielowarzywna z pysznym sosem 47

Surówka wielowarzywna z pysznym sosem Kolorowa i soczysta surówka ze świeżych warzyw to smaczny i zdrowy dodatek do każdego obiadu, polecam!   Składniki: 1/3 główki kapusty 2 marchewki ok 6 rzodkiewek pół pęczka koperku pół szklanki kukurydzy konserwowej pół czerwonej papryki sól i pieprz – do smaku Sos do surówki: 2 łyżeczki miodu 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki(...)tarce o małych oczkach. Paprykę kroimy w małą kosteczkę, a koperek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki dodajemy do kapusty *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Przygotowujemy sos do surówki: miód przekładamy do małej miseczki, zalewamy sokiem z cytryny i mieszamy, aż miód się rozpuści. Dodajemy oliwę z oliwek i ponownie mieszamy *** *** Sos wlewamy do miski z surówką, dokładnie mieszamy. Całość

Blog z Apetytem
Surówka z pieczonych buraków 39

Surówka z pieczonych buraków Surówka z pieczonych buraków Dziś polecam Wam pyszną surówkę z pieczonych buraków. Prosta, zdrowa i taka pyszna Tą surówką zajada się u nas każdy, nawet moje dzieci. Moja córeczka zawsze prosi o dokładkę, co mnie ogromnie cieszy, bo to w końcu samo zdrowie. Buraki, jabłka, miód (możecie zamienić na cukier lub pominąć) i… olej(...)pestek dyni. Oczywiście możecie użyć innego oleju, ale ja zdecydowanie polecam Wam spróbować surówki właśnie z nim. Dlaczego? O tym poniżej. Taka surówka najlepiej smakuje do najróżniejszych sosów, które podaję z ziemniakami lub kluseczkami. Spróbujcie. Dlaczego warto stosować olej z pestek dyni? Ten ciemno zielony olej znany jest ze swych cennych właściwości i ciekawego smaku. Olej z pestek dyni naprawdę

Słodkie okruszki
Surówka z marchewki 15

Surówka z marchewki , której przygotowanie zajmie 5 minut, a składniki praktycznie zawsze są pod ręką. Nadaje się nie tylko w sytuacjach awaryjnych, gdy nie ma się innego dodatku do obiadu, ale także wtedy, gdy chciałoby się zjeść coś lekko słodkiego do słonego głównego dania. Chętnie po nią sięgamy, bo surówka z marchewki nie tylko jest smaczna, ale i zdrowa. Składniki(...)surówkę z marchewki 2 duże marchewki 3 łyżeczki cukru kilka łyżek śmietany 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać cukier i śmietanę, wymieszać. Surówkę z marchewki najlepiej podawać po schłodzeniu w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka z marchewki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Surówka z kiszonych buraków z jajkiem 12

Nasza druga surówka z kiszonych buraków , dzięki której nie zmarnował się ani jeden burak z tegorocznego zakwasu. Obie różnią się od siebie wprawdzie tylko jednym składnikiem, ale ostrość pora z poprzedniej sprawia, że różnica w smaku jest wyraźna. Nam przypadły do gustu i za rok na pewno znów wykorzystamy kiszone buraki do zrobienia tych lub podobnych surówek. Składniki na surówkę(...)usunąć gniazda nasienne, zetrzeć także na dużych oczkach, wymieszać z burakami. Jajka ugotować na twardo, następnie pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników. Wszystko wymieszać z majonezem i śmietaną, surówkę z kiszonych buraków z jajkiem odstawić do przegryzienia się smaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka z kiszonych buraków z jajkiem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Surówka z białej rzodkwi 9

Często zastanawiamy się jaki dodatek do obiadu wybrać i zazwyczaj robimy proste surówki lub otwieramy gotowe warzywa zamarynowane jesienią. Tym razem kupiliśmy dorodną białą rzodkiew, z której przygotowaliśmy prostą i szybką surówkę z dodatkiem jabłka. Ta łatwa surówka dostarczyła naszym organizmom mnóstwo witamin i soli mineralnych oraz małej ilości kalorii. Spożywanie białej rzodkwi zalecane jest zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym(...)warto więc rozejrzeć się po sklepowych półkach i po zakupie przygotować pyszną i zdrową surówkę z białej rzodkwi . Składniki na surówkę z białej rzodkwi 1 biała rzodkiew 1 duże jabłko kilka łyżek rodzynek 1 łyżka soku z cytryny cukier i sól gruboziarnista do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Rzodkiew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko umyć

niecodziennikpary
Surówka z czerwonej kapusty 36

Najlepsza surówka z czerwonej kapusty, jaką można szybko zrobić do obiadu. Surówka jest zdrowa, bardzo soczysta i długo zachowuje swój smak i wygląd. Kapusta czerwona jest bardzo smaczna, często jednak rezygnujemy z niej, gdyż dość trudno z niej wydobyć smak i soczystość. Kapusta pokrojona w tradycyjny sposób jest twarda, nieco sucha i po zrobieniu z niej surówki musimy odczekać(...)zmiękła i nabrała soczystości. Surówka z czerwonej kapusty będzie soczysta i od razu do zjedzenia, jeśli zetrze się ją na tarce do warzyw o dużych oczkach. Podczas tarcia kapusta mięknie, staje się soczysta i po doprawieniu można ją podać do obiadu. Ilość porcji: 4 -5 Czas przygotowania: 25 minut Składniki na surówkę z czerwonej kapusty: 1 średniej wielkości główka czerwonej

Kuchcik gotuje
Kolorowa surówka z kapusty kiszonej 23

Surówki z kapusty kiszonej chyba nie trzeba nikomu specjalnie zachwalać. Zna ją chyba każdy i raczej każdy lubi. Z reguły taką surówkę podaje się do smażonej ryby, ale również do dań mięsnych. Ja ją bardzo lubię z tradycyjnym schabowym lub mięsem duszonym w sosie własnym. Najpopularniejsza jest surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jedynie marchewki i cebulki z olejem(...)natką koperku lub pietruszki. Ja dziś jednak postanowiłam zrobić surówkę z kapusty kiszonej w nieco innym wydaniu, bardziej kolorową. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok.300g kapusty kiszonej 1/4 papryki czerwonej kawałek pora (jasnozielonej części) 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 łyżka posiekanego koperku 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Kapustę kiszoną odcisnęłam z nadmiaru

Waniliowe Improwizacje
SURÓWKA Z SAŁATY ZE ŚMIETANĄ do obiadu 26

Surówka z sałaty do obiadu. Zielona sałata ze śmietaną do obiadu. Prosty i smaczny przepis na surówkę obiadową z zielonej sałaty ze śmietaną, posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Klasyczna surówka z sałaty do obiadu . Zamiast sałaty masłowej, do surówki można użyć sałaty rzymskiej, lodowej albo pekińskiej. Można wzbogacić smak surówki dodając do niej ser feta. Zielona sałata ze śmietaną do obiadu(...)składniki na surówkę z sałaty: 1 niewielka główka sałaty masłowej 1 kubeczek kwaśnej, gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka posiekanego koperku sól do smaku Przepis na surówkę z sałaty - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. w kubeczku wymieszać śmietanę z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem, doprawić do smaku solą sałatę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści. Pozostałe liście rozdzielić

Moja Książka Kucharska
Jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej 215

przygotować surówkę z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej Do przygotowania surówki potrzebujemy: kapusta pekińska pomidory kukurydza koperek majonez sól pieprz Surówka z kapusty pekińskiej W zależności czy robimy dużą porcje z dużej kapusty lub małą porcje. Podaję składniki na porcję z małej kapusty lub pół dużej, wychodzi z niej surówka na 4-6 porcji. Kapustę przekroić na pół(...)następnie połówkę nakroić wzdłuż i drobno pokroić. Jak już dojdziemy do końca można pokroić drobniej lub wyrzucić końcówkę. Surówka z kapusty pekińskiej Do kapusty dodać pokrojone w kostkę dwa pomidory, małą puszkę kukurydzy, pokrojony koperek. jak nie mamy zielonego koperku można dodać suszony. Surówka z kapusty pekińskiej Dodać dwie łyżki majonezu i poprawić solą i pieprzem do smaku. Artykuł

Podstawy Gotowania
Surówka z brokuła i jabłka 966

Surówka z brokuła i jabłka – szybka, prosta i pełna witamin :) To kolejna na blogu propozycja na surówkę z surowym brokułem w roli głównej (wcześniej pojawiła się wersja z papryką: Surówka z brokuła i czerwonej papryki ). Więcej przepisów na sałatki i surówki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki – najlepsze przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z brokuła i jabłka – Składniki: pół brokuła (ok. 250g) 1 duże jabłko (najlepiej słodkie – u mnie jonagold) 1 łyżka soku z cytryny kilka gałązek koperku 1 czubata łyżka majonezu

Kulinarne Przeboje
Surówka z kapusty pekińskiej 74

Surówka z kapusty pekińskiej to doskonały dodatek obiadowy. Taką samą robi moja babcia i jest to jedna z najlepszych surówek jakie znam. Jest soczysta, kolorowa i świetnie komponuje się zarówno z daniami mięsnymi, jak i rybnymi. Do przygotowania tej surówki sprawdzi się zarówno kapusta pekińska biała, jak również różowa. Zasadniczo nie różnią się one smakiem, jednak różowy kolor zdecydowanie dodaje(...)surówce atrakcyjności. Ma to szczególne znaczenie, jeśli obiad ma zjeść mała księżniczka lubująca się w różu. Surówka z kapusty pekińskiej w kolorze różowym, może okazać się strzałem w dziesiątkę! Składniki na 4 porcje : 1/2 średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 spora marchewka 10 cm kawałek jasnej części pora 1 duże i soczyste jabłko (np. Ligol) odrobina soku z cytryny sól

Dietolog

Proponowane wyszukiwania