sól, pieprz, cukier majonez Wykonanie: Kapustę kiszoną pokroić jeszcze na drobniej, paprykę, jabłko pokroić w kostkę, marchewkę starkować na jarzynowej tarce, por pokroić w półplasterki, doprawić pieprzem i cukrem (ja lubię słodkawy smak, więc sypię ok. pół szklanki cukru - rzecz gustu), dołożyć majonez, wszystko dobrze przemieszać. Wymoczone, osączone filety śledziowe układać na deseczce, nakładać surówkę i zwijać w rolmopsy. Spinać
kgwjanczewokiszonej 4 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 mała czerwona cebula 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonego kminku pieprz ziołowy Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w cienkie plasterki, paprykę w małe paski a cebulę w piórka. Rozdrobnione warzywa łączymy ze sobą, polewamy oliwą i doprawiamy kminkiem i pieprzem. Surówkę mieszamy i odstawiamy
Qchnia po prostuPrzepis na KAPUSTĘ kiszoną znalazłam kiedyś przeglądając stare gazetki .Robię go już dobre 20 lat.Najgorsze ,czego w tym przepisie nie lubię , to tarcie kapusty w szatkownicy ręcznie :( dla mnie jest to nużąca praca i wolałabym robić w tym czasie coś innego).Jednak w smaku mi odpowiada , świetna jest w bigosie, kapuśniaku jak tez w surówkach.Polecam przepis
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZnalazłam ten przepis u Dany na blogu i postanowiłam wypróbować. Kapusta wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym
Moje Małe Czarowanieidealną surówką smakują Rewelacyjnie :) Dziś polecam Sałatkę z Czerwonej Kapusty -Nadwiślicka firmy ORZECH Samo przygotowanie pierogów nie jest trudne , tak jak niektóre potrawy poprostu wymaga lekkiej wprawy ale wiadomo było od zawsze że początki są najtrudniejsze:) Nie ma co się poddawać , głowa do góry i zaczynamy :) SKŁADNIKI: Farsz 1.5 kg łopatki 2 kg kapusty kiszonej 3 łyżki warzywka sól
Gotowanie Patkitaką surówkę lubię sobie podjadać na kolację np , do kanapki czy beż dodatków , fajnie też smakuje z grzankami , ale to już według uznania . Składniki ( dla 3 osób ) 1 mała kapustka lodowa 1 duży pomidor pół ogórka zielonego 1 ogórek małosolny , bądź kiszony(...)łyżki jogurtu greckiego sól pieprz czarny 1 mała cebula Wykonanie Kapustę szatkujemy bardzo cienko , pomidora i cebulę kroję w drobną kostkę ,ogórka zielonego kroję w połówki ,a ogórka małosolnego ścieram na tarce o grubych oczkach , kiedy mamy wszystkie warzywa już pokrojone , dodaję sól , pieprz i jogurt
Mój SmakBardzo ciekawe połączenie pieczarek i kurczaka podane na kapuście pekińskiej z dodatkami innych warzyw oraz aromatycznym sosem na bazie oliwy. Kto lubi takie połączenia albo jest
Magiczne Życie Martykapusta kiszona + 1/2 sztuki ogórek zielony starty + 1 sztuka mała cebula + do smaku: cukier, pierz, olej rzepakowy mleko, wodę gazowaną, jajko,przyprawy, mąkę dobrze wymieszać trzepaczką do ciasta włożyć opłukane filety dorsza, dobrze je zanurzyć i odstawić na 30 minut na gorącym oleju smażyć filety dorsza kapustę dobrze wymieszać z podanymi składnikami filety podać z surówką i z tłuczonymi ziemniakami
W Mojej Kuchni Lubięzamknięciem) do kiszenia umyć, wyparzyć. Koper opłukać. Czosnek obrać. Na dnie naczynia ułożyć 2 gałązki kopru, wrzucić kilka ząbków czosnku. Ułożyć jabłka. Włożyć chrzan, liść chrzanu, pozostały czosnek i koper. Zalać przegotowaną, ostudzoną wodą z cukrem i solą. Naczynie zamknąć, odstawić. Jabłka będą dobre po tygodniu. Używać do różnego rodzaju sałatek i surówek. Na przykład sałatka z kapusty pekińskiej
królestwo garówDla dbających o linię, wspaniała do pracy, na drugie śniadanie, na kolację jako samodzielny posiłek, jak również jako dodatek do dań głównych. Pożywna, warto zrobić więcej
kgwjanczewo1 główka białej kapusty 1 duże kwaśne jabłko 2 średnie cebule kawałeczek słoniny ocet spirytusowy sól biały pieprz cukier 2 łyżki mąki Zasmażana kapusta to
Świat Domowej Kuchnisurówka. Znam ją z dzieciństwa, podawana była zawsze do obiadu składającego się z ryby i gotowanych ziemniaków. Ale żeby nie było tak monotonnie w kuchni.... - pasuje także do mięsnych kotletów, szczególnie tych smażonych lub grillowanych, hamburgerów (mięsnych i rybnych - włóżcie do kanapki), także do różnych potraw z ziemniaków, tj.: frytek, klusek śląskich, kopytek, itp. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty
Zasmakuj KuchniKiszonki-zbawienne na trawienie, poprawiają perystaltykę jelit, wspomagają odchudzanie, zawierają wiele witamin z grupy B oraz C,A,E,K. Dlatego powinno się jeść kiszonki:) Wystarczy
Kopystką po garachJeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kapusty i buraczków!, a zresztą sami zróbcie i skosztujcie:) Składnik: 1/2 kg kapusty kiszonej 2-3 średnie buraczki czerwone 2 cebule 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka kminku 2-3 łyżki oliwy z oliwek , ja użyłam oliwy Kurtes 1 łyżeczka kminku sól pieprz można dodać odrobinę cukru Kapustę pokroić. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę(...)szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać kminek i oliwę. Doprawić do smaku. źródło,,surówki Anastazji
Apetyczna babeczka