surówka z kiszonej kapusty - 917 przepisów (strona:46/62)

Kiszona, młoda kapusta z marchewką i koperkiem 182

Znalazłam ten przepis u Dany na blogu i postanowiłam wypróbować. Kapusta wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym

Moje Małe Czarowanie
DOMOWE PIEROGI Z ŁOPATKĄ I KAPUSTĄ 145

idealną surówką smakują Rewelacyjnie :) Dziś polecam  Sałatkę z Czerwonej Kapusty -Nadwiślicka firmy ORZECH Samo przygotowanie pierogów nie jest trudne , tak jak niektóre potrawy poprostu wymaga lekkiej wprawy ale wiadomo było od zawsze że początki są najtrudniejsze:) Nie ma co się poddawać , głowa do góry i zaczynamy :) SKŁADNIKI: Farsz 1.5 kg łopatki 2 kg kapusty kiszonej 3 łyżki warzywka sól

Gotowanie Patki
Surówęcia 3 118

taką surówkę lubię sobie podjadać na kolację np , do kanapki czy beż dodatków , fajnie też smakuje z grzankami , ale to już według uznania . Składniki   ( dla 3 osób )       1 mała kapustka lodowa        1 duży pomidor       pół ogórka zielonego        1 ogórek małosolny , bądź kiszony(...)łyżki jogurtu greckiego        sól        pieprz czarny       1 mała cebula   Wykonanie  Kapustę szatkujemy bardzo cienko , pomidora i cebulę  kroję w drobną kostkę ,ogórka zielonego kroję w połówki ,a ogórka małosolnego ścieram na tarce o grubych oczkach , kiedy mamy wszystkie warzywa już pokrojone , dodaję sól , pieprz i jogurt

Mój Smak
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami 155

Bardzo ciekawe połączenie pieczarek i kurczaka podane na kapuście pekińskiej z dodatkami innych warzyw oraz aromatycznym sosem na bazie oliwy. Kto lubi takie połączenia albo jest

Magiczne Życie Marty
Surówka z białej kapusty 245

Taką surówką poczęstowała nas moja teściowa.  Bardzo nam posmakowała i wiem, że wejdzie do naszego surówkowego repertuaru.  W smaku przypomina trochę tę kiszoną, ale jest delikatniejsza.  Jej wielką zaletą jest to, że można ją przechowywać przez 3 dni (bez pasteryzacji).   Doskonała do obiadu, ale nadaje się też do kanapek.        Składniki(...)mała główka białej kapusty 1 cebula 2 marchewki   Zalewa: 1 łyżka musztardy 1/4 - 1/2 szklanki octu 1 niepełna szklanka oleju 1/2 szklanki wody 1/2  łyżki soli pieprz 1/4 - 1/2 szklanki cukru   Wykonanie: Kapustę poszatkować.  Marchewkę zetrzeć na tarce, a cebulę posiekać.  Wymieszać.  Składniki zalewy włożyć do garnka.  Proporcje dobrać do indywidualnego smaku

Sto kolorów kuchni
filety dorsza na obiad... 154

kapusta kiszona + 1/2 sztuki ogórek zielony starty + 1 sztuka mała cebula + do smaku: cukier, pierz, olej rzepakowy mleko, wodę gazowaną, jajko,przyprawy, mąkę dobrze wymieszać trzepaczką do ciasta włożyć opłukane filety dorsza, dobrze je zanurzyć i odstawić na 30 minut na gorącym oleju smażyć filety dorsza kapustę dobrze wymieszać z podanymi składnikami filety podać z surówką i z tłuczonymi ziemniakami

W Mojej Kuchni Lubię
Jabłka kiszone 122

zamknięciem) do kiszenia umyć, wyparzyć. Koper opłukać. Czosnek obrać. Na dnie naczynia ułożyć 2 gałązki kopru, wrzucić kilka ząbków czosnku. Ułożyć jabłka. Włożyć chrzan, liść chrzanu, pozostały czosnek i koper. Zalać przegotowaną, ostudzoną wodą z cukrem i solą. Naczynie zamknąć, odstawić. Jabłka będą dobre po tygodniu. Używać do różnego rodzaju sałatek i surówek. Na przykład sałatka z kapusty pekińskiej

królestwo garów
Sałatka z tuńczykiem 252

Dla dbających o linię, wspaniała do pracy, na drugie śniadanie, na kolację jako samodzielny posiłek, jak również jako dodatek do dań głównych. Pożywna, warto zrobić więcej

kgwjanczewo
Zasmażana biała kapusta 214

1 główka białej kapusty 1 duże kwaśne jabłko 2 średnie cebule kawałeczek słoniny ocet spirytusowy sól biały pieprz cukier 2 łyżki mąki Zasmażana kapusta to

Świat Domowej Kuchni
Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłek 160

surówka. Znam ją z dzieciństwa, podawana była zawsze do obiadu składającego się z ryby i gotowanych ziemniaków. Ale żeby nie było tak monotonnie w kuchni.... - pasuje także do mięsnych kotletów, szczególnie tych smażonych lub grillowanych, hamburgerów (mięsnych i rybnych - włóżcie do kanapki), także do różnych potraw z ziemniaków, tj.: frytek, klusek śląskich, kopytek, itp. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty

Zasmakuj Kuchni
Gotowana, kiszona kapusta 162

Kiszonki-zbawienne na trawienie, poprawiają perystaltykę jelit, wspomagają odchudzanie, zawierają wiele witamin z grupy B oraz C,A,E,K. Dlatego powinno się jeść kiszonki:) Wystarczy

Kopystką po garach
Niemiecka sałatka ziemniaczana na grilla 393

Jeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z buraczków i kiszonej kapusty 341

kapusty i buraczków!, a zresztą sami zróbcie i skosztujcie:) Składnik: 1/2 kg kapusty kiszonej 2-3 średnie buraczki czerwone 2 cebule 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka kminku 2-3 łyżki oliwy z oliwek , ja użyłam oliwy Kurtes 1 łyżeczka kminku sól pieprz można dodać odrobinę cukru Kapustę pokroić. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę(...)szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać kminek i oliwę. Doprawić do smaku. źródło,,surówki Anastazji

Apetyczna babeczka
Dynia piżmowa kiszona, tarta 178

kilku słoikach kisi się kapusta , ale zakisiłam niedawno także dynię i dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na to cudo. Kiszona dynia bardzo przypadła mi do gustu i na pewno jeszcze z nią poeksperymentuję. Domowe kiszonki to zdecydowanie jest to co lubię! Tak, taka kiszona dynia to naprawdę cudo. Kwaskowa, mocno doprawiona i według mnie przepyszna. Jako dodatek do obiadu(...)innego dania, podana po prostu jako surówka . Albo możecie dodać ją do zupy, bo w takim wydaniu też doskonale smakuje. U mnie różne dynie dostępne są praktycznie cały rok. Tym razem użyłam odmiany butternut, dyni piżmowej, ale myślę, że inne odmiany też można zakisić. Jeśli spróbujcie to dajcie znak jak wrażenia. Mam nadzieję, że moja kolejna kiszonka będzie Wam smakować

Smaczna Pyza
Bliny z farszem 141

łyżka śmietany sól, pieprz Mięso przepuścić przez maszynkę wraz z cebulą, dodać pozostałe składniki, wymieszać.  Farsz II 1 szklanka ugotowanej kapusty kiszonej kilka grzybów suszonych (namoczyć i ugotować) lub pieczarek(poddusić) Łyżka oleju, sól, pieprz  Kapustę i grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, posolić i wyrobić(...)ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę, następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami i sosem grzybowym lub śmietanowym

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania