wykorzystałam gotowany schab, który robię jako wędlinę na kanapki . Do tego grubo krojone ziemniaki i całość duszona w piwie z pikantnymi dodatkami. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej, białej lub modrej kapusty lub buraczki w dowolnej formie. Składniki: 1/2 kg gotowanego lub pieczonego schabu 1 szklanka piwa 2 cebule pokrojone w piórka 3-4 posiekane ząbki czosnku 5 średnich
Czerwień i błękitgrillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego
Szczęśliwa kuchniasię rybę. Sos wyłożyć na talerz, ułożyć łososia i posypać go rozgniecionymi pistacjami (najlepiej w moździeży) Całość można również posypać posiekaną natką pietruszki. Wyśmienicie zmakuje s surówką z kwaśnej kapusty - ale z kiszonej, nie zakwaszanej ;) Smacznego
Ukojenie PodniebieniaBardzo dobry i prosty w wykonaniu farsz do krokietów może służyć jako dodatek do obiadu pyszna surówka Składniki - 0,5 kg kiszonej kapusty - 0,5 dużej papryki - 30 dag pieczarki - sól - pieprz - tymianek - 1 cebula - 3 łyżki masła Sposób przygotowania 1. -Kapustę kiszoną wypłukać ugotować i odcedzić na sicie Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na maśle dodać
W królestwie smaków Beatygrillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKiszona kapusta jest nie tylko smaczna, ale również niskokaloryczna i bardzo zdrowa. Zawiera mnóstwo witaminy C oraz witaminy z grupy B, witaminę A, E, K i rutynę. Dlatego surówki z niej polecam nie tylko w okresie jesienno-zimowym, chociaż wtedy u mnie obowiązkowo goszczą do obiadu... Nawet często sama ją kiszę - klik , choć te siekanie mnie przeraża. (W tym roku(...)Kapustę kiszoną należy przepłukać pod bieżącą wodą, aby nie była zbyt kwaśna. Następnie należy ją odcisnąć i posiekać na mniejsze kawałki. Paprykę odcedzić i pokroić w paseczki, a ogórka w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać z olejem i doprawić odrobiną cukru oraz pieprzem. (Można też dodać soli, ale kapusta i tak jest wystarczająco słona). Ja dodatkowo surówkę posypałam
Di gotujekapusta uprawiana jest niemal na całym świecie, jednak popularnością chyba nie dorównuje kapuście białej. Wykorzystywana do surówek może być również gotowana, duszona i kiszona. Oczywiście najwięcej walorów zdrowotnych zachowuje podana w formie surówki. Surówka z czerwonej kapusty. Składniki: - mała główka czerwonej kapusty - 1 cebula - 1 jabłko - 2-3 ząbki czosnku - sok z ½ cytryny - różowa sól himalajska - olej z awokado - nektar
mojewypiekiinietylkoSKŁADNIKI: 15 dag kapusty kiszonej 1 jabłko 1 marchewka 1/2 pora sól i pieprz szczypiorek ok 3-4 łyżki PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroję drobno. Marchewkę obieram
Gotowanie PatkiSkładniki: 350 g kapusty kiszonej 1 mała marchewka 1/2 cebuli 1/2 łyżeczki kminku pieprz 2-3 łyżki oleju z pestek dyni Kapustę odcisnąć i pokroić na
kulinarnyswiatdomiPost Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojekiedy pamiętam byłam kapustojadem . Już jako dziecko lubiłam kapustę pod różnymi postaciami a do dzisiaj mam tak, że kupując kapustę kiszoną biorę jej przynajmniej dwa razy więcej niż potrzebuję na surówkę bo część zjadam już w drodze do domu. Wyjątkiem w mojej miłości do kapusty jest brukselka bo z nią jakoś nigdy się nie lubiłyśmy. Wiosną młoda, duszona kapusta jest
Smaczna PyzaSzybka i pyszna surówka do obiadu. Pasuje do ryb, mięs i sosów. Składniki: 500 g kiszonej kapusty marchew jabłko cebula 3 łyżki oleju lub oliwy łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, cukier Przygotowanie Kapustę płuczemy, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłko i marchew, obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy oliwę
e-PrzepisyKulinarnekilka lat temu odkryłam kapustę kiszoną Sandomierską, i do dziś jestem jej wierna. Jest apetyczna, jasna i pysznie kwaśna. Idealna do surówki lub ... właśnie do kapuśniaku 😊 Składniki: 1/2 piersi z kurczaka 1/2 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 2 ziemniaki 1/2 szkl. kaszy pęczak ziele angielskie liść laurowy sól pieprz majeranek Wykonanie : Pierś zalewamy wodą. Dodajemy
Walijskie Pichcenieprzygotowania danie obiadowe. Taki obiad przypadnie do gustu osobom, które lubią kiszoną kapustę. Zapiekana kapusta jest bardzo aromatyczna i najlepiej smakuje na ciepło. Zimą kiszona kapusta często gości na moim stole nie tylko, jako surówka do obiadu, ale również zapiekana z ziemniakami lub gotowana w kapuśniaku. Najlepsza jest kapusta kiszona w tradycyjny sposób i takiej trzeba szukać w sklepach, gdyż
Kuchcik gotuje