pstrągi pół pomarańczy 2 łyżki oliwy sól tymianek mąka do panierowania olej do smażenia ziemniaki sól pieprz papryczka słodka 1 łyżka surówka z kapusty 400 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 jabłko 1 marchewka 2-3 łyżeczki cukru szczypta soli szczypta pierzu ziołowego olej nie rafinowany Pstrągi umyć i oskrobać, naciąć ukośnie z obu stron, porządnie oblać sokiem z pomarańczy(...)talarki, posypać przyprawami, polać olejem i upiec we frytownicy (ja użyłam frytownicy ActiFry w której piecze się praktycznie bez tłuszczu) Kapustę dobrze odcisnąć z kwasu, Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w półtalarki i doprawić surówkę, solą, pieprzem i cukrem oraz olejem ciemnym nie rafinowanym. Pstrągi opanierować w mące i usmażyć tuż przed podaniem
Gotowanie jest łatweSurówka to dla mnie nieodłączny element obiadu. Przygotowuję ją ze swojskiej kapusty kiszonej(...)sposoby: surową z pestkami (przepis tu - klik) lub właśnie taką zaparzaną. Obie są pyszne i bardzo zdrowe. Moja dwuletnia córeczka taką miseczkę surówki jak na zdjęciu zjada bez problemu. Składniki: 300 g kapusty kiszonej duża marchewka duże jabłko 1/2 cebuli szczypiorek 2 łyżki sezamu 3-4 łyżki oleju łyżeczka cukru sól pieprz Kapustę zalać zimną wodą, wstawić na wolny ogień
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMięso - ½ kg filetów z kurczaka - 5 ogórków kiszonych - ½ opakowania przyprawy kebab-gyros - 2 cebule - ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki - olej Surówka - ½ kapusty pekińskiej - marchew, cebula - 2 ogórki kiszone - 2 łyżki oleju - sól, pieprz - cukier, ocet ( ok. 1 łyżeczka ) Sos - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki majonezu(...)obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Włożyć mięso i ogórki. Posypać przyprawą i papryką. Smażyć kilkanaście minut. Wyłożyć na talerz, polać sosem i podawać z surówką i frytkami Uwaga – sprawdzona rada 1) najlepiej przygotować podwójną porcję sosu Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku
Świat SmakuDziwny to tydzień jest. Kilka nowych sytuacji sprawiło, że mój spokój ducha został nieco nadszarpnięty 😉 Zamiast w skupieniu poświęcać się chociaż odrobinę temu miejscu, ja próbuję
gotować!dużo kiszonek, przeważnie kapusty i ogórków. Domowe ogórki kiszone schodzą słoik za słoikiem, a dobrą kapustę kupuję na pobliskim bazarku. Kiszonki są nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe, bo zawierają mnóstwo witamin. Na szczęście wszyscy w domu je lubimy, ale żeby nam się nie znudziły przyrządzając z nich sałatki i surówki zmieniam często dodawane składniki. Dzisiejsza surówka przypomina wyglądem(...)kapusty czerwonej . To jednak tylko złudzenie, bo w rzeczywistości starłam do niej zwykłego buraka. Dodał nie tylko koloru, ale też idealnie zgrał się z kiszoną kapustą. Smaczna Pyza poleca tę pyszną i zdrową surówkę. Jedzmy kiszonki na zdrowie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaBardzo lubię kiszona kapustę. Oprócz tego, że jest smaczna to jest również bardzo zdrowa. Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, witaminę E, P, beta karoten
Agusiowe smakołykipanierce (na bazie mąki kukurydzianej). Prosta, pyszna propozycja na obiad. Moja rodzina (w szczególności maluchy) bardzo lubią tak przygotowaną rybę. Do tego wystarczy podać tylko ziemniaczki i surówkę (dla dorosłych obowiązkowo kiszona kapusta ;)) i… obiad gotowy. A Wy jak najczęściej przygotowujecie rybę? Spróbujcie mojego sposobu, polecam Składniki: polędwice z mintaja około 200 g (można również użyć mrożonych płatów
Słodkie okruszkiSKŁADNIKI Kapusta kiszona 200 g boczek wędzony 50 g 1 cebula 2 paróweczki smalec lub olej zielenina Do rondla wkładamy trochę smalcu wrzucamy pokrojony boczek i
harrisapartie w tym samym garnku. PROPOZYCJA PODANIA: Kluski doskonale smakują jako samodzielne danie, z masłem, pesto lub ulubionym sosem. Ja je uwielbiam z sosem pieczeniowym i świeżą surówką z kapusty - młodej lub kiszonej. Lubimy je również na drugi dzień, odgrzewane na maśle. Pycha
Calzonella.comprzed podaniem na 15 minut w celu zintegrowania się składników. Bardzo dobrze taki sos smakuje z kaszą gryczaną lub pęczakiem. Ja podałam z pure ziemniaczanym i surówką z kiszonej i pekińskiej kapusty
Kulinarne przemysleniaulegną zepsuciu muszą być gotowane przez kilka dni po 2-3 godziny. W naszej spiżarni nie powinno zabraknąć także różnorodnych dodatków do obiadu. Bardzo często zaprawiamy ogórki kiszone, paprykę, różne surówki i kapustę
Gotuję TestujęCzy kisiliście kiedyś młodą kapustę? Jeśli nie to duży błąd, który musicie natychmiast naprawić. Bo taka kapusta jest pyszna i niezwykle zdrowa. I wystarczą zaledwie 3
Bernika - moj kulinarny pamietnikdoprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zrazy polane sosem i oprószone świeżo posiekanym koperkiem. Idealnie do nich będą pasowały tradycyjne ziemniaki lub kluski śląskie, a z surówek szczególnie modra lub kiszona kapusta ;) Smacznego! The post Zrazy z szynki wieprzowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojegodziny (w zależności od wielkości kawałków mięsa). Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby mięso się przyrumieniło. Podawać z kaszą i surówką z kapusty lub ogórkami kiszonymi
Smakołyki Asisurówkę uwielbia moja rodzinka;) - Kapusta Kiszona - Szczypiorek - olej bądź oliwa - cukier ok 2 łyżek Wszystko wymieszać doprawić pieprzem:) Ja jeszcze ją często szatkuję
Moje Słodkie Piekiełkoblogu? Z pewnością nie.Przecież to bomba witaminowa i wspaniały dodatek do wielu dań:ryby,krokiety,tłuste mięsa itd,itp Zapraszam więc po moją wersję surówki Składniki: 300 g kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 cebula (u mnie akurat czerwona) sól,pieprz ok 1 łyżeczka cukru natka pietruszki,ewent kminek 3-4 łyżki oliwy Kiszoną kapustę odcisnąć
Niespełnione zdolności kulinarneKiedyś smażyłam taką kapustkę, a potem całkiem o tym zapomniałam..ale dostałam od mamy kapusty kiszonej , takiej zakiszonej w domu samodzielnie..Taką kapustę na pewno każdy
Moje domowe kucharzenieSkładniki: około 1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka pół cebuli 3 łyżki oleju 2 łyżeczki cukry Sposób wykonania: Kapustę odsączamy z soku i szatkujemy na mniejsze
Qchnia po prostuUformować kotleciki, zamoczyć je w jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na patelni z dwóch stron. Nie potrzebują długiego smażenia wystarczy chwila. Można ja podać z surówką z buraczków lub kiszonej kapusty
Smaki Przyprawy i Kolory250 g kiszonej kapusty 5 plastrów ananasa z puszki posiekana natka pietruszki Kapustę odsączamy, drobno szatkujemy. Ananasa drobno kroimy. Łączymy kapustę i ananasa z natką
Atlas Smakównajbardziej kluchy ;) I tak, co najmniej raz w tygodniu, gotuję kopytka, kluski śląskie, pyzy, pierogi lub (niestety rzadziej) knedle. Do tego obowiązkowo sos mięsny lub grzybowy i surówka, ostatnio najczęściej z kiszonej kapusty ;) I tak było wczoraj i dzisiaj. Na obiad były kartacze, czyli cepeliny, czyli większe pyzy o charakterystycznym owalnym kształcie. Danie wywodzi się z kuchni litewskiej (cepeliny
Rozpustne gotowanieSkładniki: 0.5 kg kapusty kiszonej 2 ogórki kiszone 1 marchewka 1/2 cebuli 1/3 pęczka pietruszki 2 łyżki majonezu sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę odcisnąć z soku
magiczna kuchnia Kasisposób przemycić swoim niejadkom porcję bardzo zdrowej, a nielubianej przez dzieci kaszy gryczanej. Ja podałam je z duszoną marchewką ale doskonałym dodatkiem do nich może być też surówka ze świeżej lub kiszonej kapusty” Czytaj więcej
Wiem co jemniedługi spacer i było lepiej. Moje dzisiejsze menu: Śniadanie: woda z cytryną (a jakże) sok (z botwiny, selara naciowego, pietruszki, cytryny i jabłka) kilka rzodkiewek kalarepa ogórki kiszone surówka z marchewki, białej kapusty i pietruszki (wczoraj zrobiłam dużo więc jeszcze i na jutro będzie) herbata z czystka Obiad: kalarepa faszerowana warzywami zielone smoothie Podwieczorek/przekąski w pracy: sok (marchew
pyszne zdrowościUformować kotleciki, zamoczyć je w jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na patelni z dwóch stron. Nie potrzebują długiego smażenia wystarczy chwila. Można ja podać z surówką z buraczków lub kiszonej kapusty
Kulinarna rozmowaKapusta kiszona duszona z grzybkami i boczkiem to świetny dodatek obiadowy do wszelkich dań mięsnych typu kotlety schabowe, kotlety mielone, czy żeberka duszone. Ale w/g minie
Kuchnia z widokiem na ogródstron na rumiano. Mielone kotlety rybne, to dobra alternatywa dla kotletów wieprzowych. Są lekkie i bardzo delikatne. Możemy je podać na obiad z ziemniakami i surówką (idealnie pasuje z kiszonej kapusty, ale nie tylko), jak również do kolacji – z pajdą świeżego chleba. Nie jest to może potrawa wyszukana, można ją przygotować nawet z gorszego gatunku ryb, ale na pewno
mojewypiekiinietylkoprzełożyć ziemniaki, tak aby się nieco bardziej podrumieniły.15 min przed końcem można też włączyć funkcję podpiekania od góry, o ile piekarnik taką posiada. Podawałam z surówką z domowej kiszonej, czerwonej kapusty. Gęś piekła się u mnie 3 godziny, myślę, że do dodatkowe 30 min w piekarniku mogłaby jeszcze spędzić, a i ziemniaki przypieczone bardziej by były
Stare Garyzwykłych pieczonych udek z kurczaka. Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych. Można podawać np. z frytkami i zestawem sałatek. W naszym zestawie jest surówka z białej kapusty, z kiszonego ogórka i wielowarzywna. Smacznego
Maminek kulinarnytartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmy cebulkę. Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe. Podajemy np. z frytkami i surówką z białej lub kiszonej kapusty. Idealnie pasują do bigosu wigilijnego. Smacznego
Maminek kulinarnymajeranek. Wyrabiamy. Mokrymi dłońmi formujemy nie duże klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką - u mnie z kiszonej kapusty
Walijskie PichcenieSkładniki: kapusta kiszona 1/2 kg, ogórek zielony 1 sztuka, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, oliwa z oliwek 3 łyżki, koperek
W Mojej Kuchni Lubię