Domowa kiszona czerwona kapusta

Domowa kiszona czerwona kapusta

Domowa kiszona czerwona kapusta

Na kiszonki czas jest zawsze. Można kisić cały rok i na bieżąco zajadać się zdrowymi kiszonkami. Dlaczego są takie zdrowe? Zawierają bakterie kwasu mlekowego, a więc są naturalnym probiotykiem.  Oprócz tego dostarczają całe mnóstwo witamin, minerałów i błonnika. Sklepowe kiszonki nie zawsze są naprawdę kiszonkami, bo znaczna ich część jest zakwaszana sztucznie, najczęściej octem. Ani to smaczne, ani zdrowe. Kiszenie warzyw nie jest skomplikowane, można więc robić to samodzielnie w domu, w niewielkich ilośc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.