moich ulubionych przepisów: – kotlety z cukinii – kotlety mielone – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta ROLADKI Z INDYKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDRAMI PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI
nietylkopasta.plPodawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi). Do kotletów drobiowych polecam też… * Surówkę z marchewki * Surówkę ze świeżej kapusty „Colesław” * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię smażoną w cieście * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie A na deser coś słodkiego
Kulinarny S.O.S.Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi). Do kotletów drobiowych polecam też… * Surówkę z marchewki * Surówkę ze świeżej kapusty „Colesław” * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię smażoną w cieście * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie A na deser coś słodkiego
Kulinarne S.O.S.Choć będąc dzieckiem nie lubiłam tej surówki, dzisiaj nadrabiam zaległości i często ją robię. Najbardziej mi smakuje z ziemniakami oraz różnymi mięsami :) SKŁADNIKI: woreczek kiszonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko mała cebula sól pieprz cukier olej sos koperkowo ziołowy (można pominąć) Kapustę lekko odciskamy. Marchew ścieramy na małych oczkach, jabłko na dużych. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do kapusty
Pani na desertakże regulują przemianę materii, dlatego polecane są na diecie, czy podczas rekonwalestencji. W menu Polaków często pojawia się kapusta kiszona i ogórki , ale kisić możemy też inne warzywa np. rzodkiewki , buraki . Kiszone warzywa są świetnym dodatkiem do kanapek, do surówek, ja ostatnio wykorzystałam kiszoną marchew do burgerów wołowo-jagnięcych . Jak się kisi marchew? Wystarczy kilka ciepłych dni, kroimy marchew
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzdjęciu: kapusta stożkowa zasmażana z cebulą, kminkiem i koperkiem, bulgur z vermicelli (Melvit) - bardzo smaczne, warto spróbować, surówka buraczana , ogórki kiszone i kotlety selerowe panierowane w mące kukurydzianej (bez sera żółtego). Tutaj obiady z tej kategorii: I i II . The Visa (season 4, episode 17) After Jerry got Babu deported, Babu’s brother showed up at Jerry
Qlinarnie i QlinarnieSurówka z kapusty pekińskiej idealnie pasuje do obiadu. Do kapusty można wykorzystać wiele różnych warzyw, wszystko zależy od smaków i gustów. Ja proponuję dziś poniższy skład. Składniki: kapusta pekińska kawałek białej części pora ogórek kiszony marchew rzodkiewki jabłko Sos: 0,5 opakowania jogurtu bałkańskiego 1 łyżkę majonezu 1 łyżeczkę chrzanu sok z połowy cytryny sól pieprz cukier do smaku(...)Pokroiłam parę liści kapusty pekińskiej, uprzednio wykroiwszy z nich grube białe części. Na tarce starłam parę rzodkiewek i marchew Dodałam starte jabłko Pokroiłam pora I na koniec dodałam obrane ze skórki i pokrojone kiszone ogórki Wszystko wymieszałam Do miseczki przełożyłam składniki do sosu. Wymieszałam je i polałam nim surówkę. Smacznego
potrawyregionalnejaką chciałabym Wam przekazać w posiadanie na wegański, ale doprawdy przesmaczny, bigos chciałabym zacząć od krótkiej opowieści o kiszonej kapuście pekińskiej. Pomysł urodził się z posiadania. Posiadania naprawdę dużej główki kapusty pekińskiej. Gdybym była standardową polką pewnie większość przerobiłabym na różne surówki i sałatki. Jednak ja NIGDY nie idę na skróty, zatem zawsze znajdę kręte ścieżki a niekiedy ślepe uliczki(...)masłem i panierką kapusta pekińska jest przepyszna. Że doskonale smakuje upieczona w beszamelu albo z masłem orzechowym i tahini. Świetna jest smażona z szalotką, winem, rodzynkami namoczonymi w czerwonej herbacie i kaszą bulgur. Puree z ziemniaków, kapusty pekińskiej i musztardy francuskiej to moje fav. I mogłabym wymienić Wam jeszcze wiele "moich ulubionych połączeń" kapusty pekińskiej z czymś bo pobawiłam się
Mango Papajadodatkiem do dań obiadowych są u nas surówki albo warzywa duszone . Nie szykuję dużej ilości gotowych sałatek bo nie ma takiej potrzeby. Zawsze przecież można zetrzeć jakiegoś selera albo otworzyć słoik kiszonych ogórków . Ale lubię mieć coś awaryjnego czyli jakiegoś gotowca. I dlatego dzisiaj przepis na prostą i smaczną sałatkę z białej kapusty, którą pakuję do słoików i w razie
Smaczna PyzaLubię mieć zapas kiszonej kapusty na zimę. Kapustę kiszę sama ,robię to zazwyczaj pod koniec września lub w październiku. Do kiszenia zwykle używam kapusty białej,ale i czerwona też doskonale nadaje się do tego celu. Czerwoną najczęściej wykorzystuję do przygotowania surówek. 3-4 główki czerwonej kapusty 3 łyżki soli kamiennej Główki kapusty obieram do czystych liści,kroję
Kolorowa kuchnia Elkimeritum diety czyli jedzeniem. Jakie więc warzywa i owoce możemy jeść podczas diety-postu dr Dąbrowskiej? KORZENIOWE : marchew, seler, pietruszka, pasternak, burak, rzodkiewka, rzodkiew, rzepa KAPUSTNE : kapusta biała, czerwona, włoska, pekińska, brukselka, jarmuż, kalafior, brokuły, kalarepa LIŚCIASTE : wszystkie rodzaje sałat – rzymska, lodowa, masłowa, dębowa, karbowana, roszponka, rukola, szpinak, botwinka, endywia, cykoria, seler naciowy CEBULOWE : czosnek, cebula(...)liść laurowy, gorczyca, kminek, kumin rzymski Obróbka warzyw i owoców: – najlepiej surowe: surówka, sok, koktajl – gotowane: zupa, warzywa al dente, warzywa na parze – duszone: gulasz, leczo – pieczone: warzywa, jabłko, frytki z dyni, marchewki, pietruszki, selera – kiszone: ogórki, kapusta, buraki i odpowiednie soki NAPOJE: – woda niegazowana – woda z cytryną
To co kochamkiedy pojawiły się w sklepach młode ziemniaczki ,na obiad zrobiłam do nich surówkę z kapusty z majonezem . którą bardzo lubimy. Łatwa i szybka , a smakuje wyśmienicie. Polecam ! Składniki -podaję orientacyjnie wg potrzebnej ilości : pół główki kapusty świeżej, pomidor duży lub 2 średnie, 2 – 3 ogórki kiszone lub świeże ( ewentualnie w occie ) koperek lub szczypiorek, majonez Winiary ( ilość wg uznania(...)kilka minut do zmożenia . Pomidory kroimy na kawałki, ogórki ( możemy obrać ) kroimy na „księżyce” i dodajemy do poszatkowanej kapusty. Dodajemy majonez i przyprawy ,. Wszystko razem mieszamy . Wierzch surówki posypujemy pokrojonym szczypiorkiem lub koperkiem . Smacznego
Pysznosci Babci Basisurówka z kapusty pekińskiej i marchewki, wzbogacona o dodatek słodkiego jabłka oraz kwaśnych ogórków. Nie wiem jak u Was, ale u mnie surówka z kapusty pekińskiej pojawia się dosyć często. Lubię zatem od czasu do czasu podmienić lub dodać jakiś składnik, aby nie było to wciąż to samo. Tutaj surówka z bardzo prostych, ogólnie dostępnych produktów. 1 mała kapusta pekińska(...)marchewka 1-2 jabłka 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone 3 łyżki majonezu sól, pieprz Umytą i osuszoną kapustę szatkujemy. Przekładamy do miski. Marchewkę obieramy trzemy na dużych oczkach tarki. Jabłka oraz ogórki również trzemy na dużych oczkach tarki (można ze skórką, można bez). Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem i raz jeszcze dokładnie mieszamy
Smaki Na TalerzuIdealna do obiadu lub na obiad! Surówka perfekcyjnie skomponowana pod względem smakowym i zdrowotnym. Świeża kapusta pełna witamin i minerałów w połączeniu z bogatą w bakterie probiotyczne kapustą kiszoną. Z dodatkiem czosnku, oliwy i sezamu tworzy rajskie pożywienie! 😇❤☘ Już chyba nie może być taniej i zdrowiej! Kocham i zjadam jej pełną michę zapominając o dokładnym przeżuwaniu. 😋 Polecam i Wam! Może
Jeść, by żyć w zdrowiuJest to danie dość pracochłonne, ale bardzo smaczne i wdzięczne. Nie potrzeba już do niego surówki, bo jej miejsce zajmuje kapusta. Mięso: 1/2 kg udek z kurczaka 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, papryka słodka Kapusta: 1 kg kiszonej kapusty 100g suszonych grzybów 100g suszonych śliwek 1 cebula olej sól, pieprz, majeranek, 4 liście laurowe
Szefowa kuchniplastyczne. Z jednej takiej kapusty zrobiliśmy 3 dania, dla 4 osób. W sumie, to dwa dania główne i surówka ;) Przekonaliśmy? Składniki 10 liści kapusty coolwrap 200 g mielonej łopatki wieprzowej 300 g mielonej wołowiny 250 g ryżu 100 g kapusty kiszonej 180 g koncentratu pomidorowego 1 pęczek koperku 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie Z kapusty wycinamy głąb, odrywamy
R'n'G KitchenNie wyobrażam sobie obiadu bez jakiegokolwiek warzywa. Obiad bez sałatki, surówki, czy choćby ogórka kiszonego to nie obiad! Oczywiście w sezonie na piękne i świeże warzywa
PichceniomaniaBanalnie prosta surówka z białej kapusty. Lubię jak coś mi chrupie w ustach :) Wiecie, że Kapusta jest bardzo dobrym źródłem witaminy C, a ta kiszona ma jej jeszcze więcej. Poza tym kapusta j est dobrym źródłem witaminy A (zwłaszcza kapusta czerwona i włoska) witamin z grupy
Domowa Kuchnia u Mamymieszamy z warzywami Natarta sosem i warzywami kapusta pekińska upakowana w naczyniu Zwykle dociskam talerzykami ciasno upakowaną kapustę w naczyniu do kiszenia Przygotowane kimchi fermentuje Bąbelki zwiastujące ukiszenie Propozycja podania – pokrojone kimchi jako dodatek do obiadu w formie surówki Artykuł Wegańskie kimchi (bez gotowania) pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.pljabłkom, surówka świetnie chrupie. Do tej pory nie komponowałam niczego z jabłek i kapusty pekińskiej, więc jest to swoisty debiut tego zestawu na naszym stole Oczywiście, skład surówki możecie modyfikować w zależności od zawartości lodówki. Jeśli lubicie chrupiące surówki, to pasować będzie tutaj i ogórek kiszony i czerwona cebulka, seler naciowy czy też co tam wpadnie w Wasze ręce. Sosik(...)rozbudowanej wersji, wystarczy w zupełności sam olej lniany czy sama oliwa z odrobiną soli i cukru. Surówka sprawdzi się jako drugie śniadanie czy dodatek do obiadu. Drukuj Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 5 liści kapusty pekińskiej 1/3 czerwonej papryki 1/2 antonówki lub innego, kwaskowego jabłka 2 gałązki natki 1 niewielka marchewka
Mieszam w Garnku